Gråhøgdbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 30. april ()
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Gråhøgdbu stenges og nedlegges som selvbetjent hytte fra 1.1 2020. Gråhøgdbu erstattes med Veslefjellbua som åpner 2. november 2019.
De merkede stiene vil også bli lagt om slik at merkingen går til og fra Veslefjellbua. Det betyr at dagens merking fra Eldåbu og forbi Muen til Gråhøgbu vil bli fjernet, og at stien som går via Venåssætra og forbi Spidsbergseter opprettholdes. Fra Gråhøgdbu mot Jammerdalsbu fjernes merkingen fra Gråhøgdbu og ca. 3,5 km sørover til den treffer stien som kommer fra Dørfallet og ny merket sti fra Veslefjellbua.

Gråhøgdbu ligger på Ringebufjellet (Venabygdfjellet) litt sør for Rondane nasjonalpark med vidt utsyn mot vest. Det rolige terrenget kan innby flotte turer både sommer og vinter. Legger du turen videre nordover over Ramshøgda får du utsikt ut over hele Rondane. En annen flott tur er å ta en avstikker opp til Muen. Det anbefales ellers en rundtur i området, via hyttene Eldåbu og Venabu fjellhotell. Om vinteren går mange gjennom Rondane og sørover til Lillehammer på ski.

Merk deg at hytta er stengt når villreinen kalver, fra 1. mai til 10. juni.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norge-serien: "Atndalen 10066"
Turkart: Ringebu (2011), Rondane Sør (2010) og Sollia (2011) 1:50 000 og Rondane (2008) 1:100 000 fra Nordeca (tidl. Ugland).

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Tog/buss til Ringebu og videre med bil/taxi på rv. 27 over Venabygdsfjellet til Venabu. Dette er den Nasjonale turistvegen Rondane og er åpen hele året. I sommerferien går det buss fra Ringebu til Strømbu i Atndalen. Fra veien er det 1 1/2 time langs T-merka sti inn til Gråhøgdbu.

Adkomst vinter

Om vinteren er det ingen parkering langs rv. 27 slik at man må starte fra Spidsbergseter eller Venabu om man har egen bil. Herfra er det drøyt 1 mil langs merket løype (merket 1/2-30/4) opp til hytta.

Papirkart

Kartblad: 079 Rondane - Venabu

Annonse