Legg til huskeliste
  106
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Velkommen til ERIKSBU! 

  Her finner du 3 forskjellige enheter du kan bo i: 

  I "hybelen" (8 sengeplasser) er det tillatt med hund. "Leiligheten" er en del av hovedhytta, men har egen inngang. Det har egen hundeseng.

  Nye annekset er en egen mindre hytte på samme tun. Denne åpnet i 2021. Her er ...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Blefjell og VegglifjellBlefjell villreinområde

  Adkomst sommer

  a) Fra Einarstjørn: Kjør fra Kongsberg på Fv.40, oppover Numedal. Rett før Grettefoss bru følger man vestsida av Lågen videre, Fv.98. Følg skilt til Blefjell. Følg så videre skilting mot Blefjell N. Deretter forbi bomstasjonen til Blåberg. Du skal på neste avkjøring. Den veien heter Juvelivegen og Storebleveg, bomvei. Om lag 500m før veiens ende, er det en liten parkeringsplass ved Einarstjønn. Skilta og T-merka til Eriksbu herfra. Omtrent 2 t gange og ca. 6 km.

  b) Fra Numedal kro: Buss eller bil fra Kongsberg opp Numedal, Fv.40, til Numedal Kro. På venstre side av veien er det parkeringsmuligheter. Etter noen meter opp en gårdsvei, tar merkinga av til venstre. Derfra skilta og merka videre forbi Butjønnseter til stien møter merkinga fra Einarstjønn. Omtrent 5-6 t gange og ca. 15 km.

  Link til mer info og forslag til adkomst her

  Adkomst vinter

  Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

  Fra Kjørkjevatn: Kjør fra Kongsberg på Fv.40, oppover Numedal. Rett før Grettefoss bru følger man vestsida av Lågen videre, Fv.98. Følg skilt til Blefjell. Følg så videre skilting mot Blefjell N. Deretter forbi bomstasjonen til Blåberg. Du skal på neste avkjøring. Den veien heter Juvelivegen og Storebleveg, bomvei. Ta av til Kyrkjevatnet (skilt). Parkeringsplass her. Derfra merka skiløype om Krokstøl til Eriksbu. Det kan være at det er preparert skiløype inn til Krokstul - sjekk skisporet.no. Fra Krokstul og oppover i lia er det ikke preparert skiløype, men merket med røde bånd Over vannet er det vanligvis ikke merket, men Eriksbu ligger like nordvest for vannets vestende. Omtrent 2-3 timer og ca. 6,5 km.

  Link til mer info og forslag til adkomst her 

  SjekkUT | Eriksbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  106

  SjekkUT-besøk