Eriksbu

Annonse

Om hytta

Hytta er åpen for bruk, men plass må bookes på forhånd. Dette skjer på følgende måte:

Grunnet situasjonen med korona er det innført nye rettningslinjer når det gjelder bruk av hytta

  1. Eriksbu tar imot besøk av inntil et følge i hovedhytta, og ett følge i annekset, og ett i sikringsbua. Vaskerutiner må følges.
  2. Vær ute i god tid med bookingen!
  3. Tilbudet er kun tilgjengelig for medlemmer av DNT. 

Våre ubetjente hytter går under samme smittevernregler som private fritidseiendom. 

Det er ikke lov å oppholde seg på hyttene dersom du er i karantene!

Booking for mai og juni åpner 15. april, 9 juni åpner vi for sommerbooking. (juli, august og september)

_______________________

Hovedhytta har 5 soverrom og godt med sengeplasser. 

I "annekset" (8 sengeplasser) er det tillatt med hund. "Annekset" er en del av hovedhytta, men har egen inngang. Det har egen hundeseng.

Den nye sikringshytta vil åpne i løpet av første halvdel i 2021. Den er per i dag ikke åpen for besøkende. 

Eriksbu ble ferdig og tatt i bruk i 1967. Den sentrale beliggenheten på Blefjell gjør den velholdte hytta til et populært samlingssted, den er en av KOTs mest besøkte. Her kan du treffe nye turvenner både sommer og vinter.

Hefte om KOT sine hytter, med turbeskrivelser og fakta om hyttene finner du her

Toppturer rundt hytta

For den som ønsker en topptur, er både Åklinuten (1246 moh.) og Blenuten (1213 moh.) nord for hytta fine turmål. En rundtur om den vakre Sløkjedalen er også en fin opplevelse.

Området rundt Eriksbu

 Den nordlige delen av Store-Bleryggen er delt i to av et skar som går øst-vest på grensa mellom Numedal og Telemark. Her ligger de fire Åklitjønnan på rekke og rad med spredt granskog omkring. Midt i smørøyet ligger Eriksbu med den bratte Åklinuten på 1246 moh. som nabo.

Vegetasjonen på Blefjell er variert selv om ikke antall planter og dyrearter er stort. Tørre fururabber veksler med starrgraskledde myrer og lier med bjørk og gran. Opp av dette terrenget stikker de karrigere høydedragene i Store-Ble. Et karakteristisk trekk er at grana danner tregrense mot fjellet.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

a) Fra Einarstjørn: Kjør fra Kongsberg på Fv.40, oppover Numedal. Rett før Grettefoss bru følger man vestsida av Lågen videre, Fv.98. Følg skilt til Blefjell. Følg så videre skilting mot Blefjell N. Deretter forbi bomstasjonen til Blåberg. Du skal på neste avkjøring. Den veien heter Juvelivegen og Storebleveg. Bomvei. Om lag 500m før veiens ende, er det en liten parkeringsplass ved Einarstjønn. Skilta og T-merka til Eriksbu herfra. (Ca. 2 t) Ca. 6 km.

b) Buss eller bil fra Kongsberg opp Numedal, Fv.40, til Numedal Kro. På venstre side av veien er det parkeringsmuligheter. Etter noen meter opp en gårdsvei, tar merkinga av til venstre. Derfra skilta og merka videre forbi Butjønnseter til stien møter merkinga fra Einarstjønn. (Ca. 5-6 t) Ca. 15 km.

Link til mer info og forslag til adkomst her

Adkomst vinter

Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

Fra Kjørkjevatn: Kjør fra Kongsberg på Fv.40, oppover Numedal. Rett før Grettefoss bru følger man vestsida av Lågen videre, Fv.98. Følg skilt til Blefjell. Følg så videre skilting mot Blefjell N. Deretter forbi bomstasjonen til Blåberg. Du skal på neste avkjøring. Den veien heter Juvelivegen og Storebleveg. Bomvei. Ta av til Kyrkjevatnet (skilt). Parkeringsplass her. Derfra merka skiløype om Krokstøl til Eriksbu. (Ca. 2-3 t.) Ca. 6,5 km.

Link til mer info og forslag til adkomst her 

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 44 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: