Eriksbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Eriksbu ble ferdig og tatt i bruk i 1967. Den sentrale beliggenheten på Blefjell gjør den velholdte hytta til et populært samlingssted, den er en av KOTs mest besøkte. Her kan du treffe nye turvenner både sommer og vinter.

I "annekset" (8 sengeplasser) er det tillatt med hund. "Annekset" er en del av hovedhytta, men har egen inngang. Det har egen hundeseng.

Den nordlige delen av Store-Bleryggen er delt i to av et skar som går øst-vest på grensa mellom Numedal og Telemark. Her ligger de fire Åklitjønnan på rekke og rad med spredt granskog omkring. Midt i smørøyet ligger Eriksbu med den bratte Åklinuten på 1246 moh. som nabo.

Vegetasjonen på Blefjell er variert selv om ikke antall planter og dyrearter er stort. Tørre fururabber veksler med starrgraskledde myrer og lier med bjørk og gran. Opp av dette terrenget stikker de karrigere høydedragene i Store-Ble. Et karakteristisk trekk er at grana danner tregrense mot fjellet.

For den som ønsker en topptur, er både Åklinuten (1246 moh.) og Blenuten (1213 moh.) nord for hytta fine turmål. En rundtur om den vakre Sløkjedalen er også en fin opplevelse.

Hefte om KOT sine hytter, med turbeskrivelser og fakta om hyttene finner du her

Større grupper meldt på hytta:

15. - 17. februar større gruppe meldt (barnas turlagstur)

2. - 6. mars større gruppe meldt (16 personer)

14. - 15. mars større gruppe meldt (15- 20 personer)

17. - 20 mars større gruppe meldt

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta veien på vestsida av Lågen opp Numedal. Nord i Flesberg skilting til Store-Ble. Parkering ved Einarstjønn. Skilta og T-merka herfra. (Ca. 2 t) Ca. 6 km.

b) Buss fra Kongsberg opp Numedal til Numedal Kro. Derfra skilta og merka opp lia, forbi Butjønnseter til stien møter merkinga fra Einarstjønn. (Ca. 5-6 t) Ca. 15 km.

Adkomst vinter

Kjør veien på vestsida av Lågen opp Numedal. Nord i Flesberg skilting til Store-Ble. Ta av til Kyrkjevatnet (skilt). Derfra merka skiløype om Krokstøl til Eriksbu. (Ca. 2-3 t.) Ca. 6,5 km.

Papirkart

Kartblad: 032 Blefjell

Annonse