Eriksbu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Hytta er åpen for bruk, men plass må bookes på forhånd. Dette gjelder ut oktober! les mer her 

Fra 1.11 åpner vi for dagsbesøk og drop in overnatting. Det vil fortsatt være muligheter for å booke sengeplass.

Det er ikke lov å oppholde seg på hyttene dersom du er i karantene!

Ikke belag deg på at hytta har antibac eller annen desinfeksjonssprit

_______________________

Hovedhytta har 5 soverrom og godt med sengeplasser. 

I "leiligheten" (8 sengeplasser) er det tillatt med hund. "Leiligheten" er en del av hovedhytta, men har egen inngang. Det har egen hundeseng.

Nye annekset er en egen mindre hytte på samme tun. Denne åpnet i 2021. Her er det 4 sengeplasser og tillat for hund. 

Eriksbu ble ferdig og tatt i bruk i 1967. Den sentrale beliggenheten på Blefjell gjør den velholdte hytta til et populært samlingssted, den er en av KOTs mest besøkte. Her kan du treffe nye turvenner både sommer og vinter.

Hefte om KOT sine hytter, med turbeskrivelser og fakta om hyttene finner du her

Toppturer rundt hytta

For den som ønsker en topptur, er både Åklinuten (1246 moh.) og Blenuten (1213 moh.) nord for hytta fine turmål. En rundtur om den vakre Sløkjedalen er også en fin opplevelse.

Området rundt Eriksbu

 Den nordlige delen av Store-Bleryggen er delt i to av et skar som går øst-vest på grensa mellom Numedal og Telemark. Her ligger de fire Åklitjønnan på rekke og rad med spredt granskog omkring. Midt i smørøyet ligger Eriksbu med den bratte Åklinuten på 1246 moh. som nabo.

Vegetasjonen på Blefjell er variert selv om ikke antall planter og dyrearter er stort. Tørre fururabber veksler med starrgraskledde myrer og lier med bjørk og gran. Opp av dette terrenget stikker de karrigere høydedragene i Store-Ble. Et karakteristisk trekk er at grana danner tregrense mot fjellet.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

a) Fra Einarstjørn: Kjør fra Kongsberg på Fv.40, oppover Numedal. Rett før Grettefoss bru følger man vestsida av Lågen videre, Fv.98. Følg skilt til Blefjell. Følg så videre skilting mot Blefjell N. Deretter forbi bomstasjonen til Blåberg. Du skal på neste avkjøring. Den veien heter Juvelivegen og Storebleveg. Bomvei. Om lag 500m før veiens ende, er det en liten parkeringsplass ved Einarstjønn. Skilta og T-merka til Eriksbu herfra. (Ca. 2 t) Ca. 6 km.

b) Buss eller bil fra Kongsberg opp Numedal, Fv.40, til Numedal Kro. På venstre side av veien er det parkeringsmuligheter. Etter noen meter opp en gårdsvei, tar merkinga av til venstre. Derfra skilta og merka videre forbi Butjønnseter til stien møter merkinga fra Einarstjønn. (Ca. 5-6 t) Ca. 15 km.

Link til mer info og forslag til adkomst her

Adkomst vinter

Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

Fra Kjørkjevatn: Kjør fra Kongsberg på Fv.40, oppover Numedal. Rett før Grettefoss bru følger man vestsida av Lågen videre, Fv.98. Følg skilt til Blefjell. Følg så videre skilting mot Blefjell N. Deretter forbi bomstasjonen til Blåberg. Du skal på neste avkjøring. Den veien heter Juvelivegen og Storebleveg. Bomvei. Ta av til Kyrkjevatnet (skilt). Parkeringsplass her. Derfra merka skiløype om Krokstøl til Eriksbu. (Ca. 2-3 t.) Ca. 6,5 km.

Link til mer info og forslag til adkomst her 

SjekkUT | Eriksbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
46

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Eriksbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT