Sveinsbu

Annonse

Om hytta

Hytta er åpen for bruk, men plass må bookes på forhånd. Vi følger retningslinjer for private fritidsboliger ved leie av våre ubetjente hytter.

Booking skjer på følgende måte:

Grunnet situasjonen med korona er det innført nye rettningslinjer når det gjelder bruk av hytta  

  1. Sveinsbu tar imot besøk av et følge i hovedhytta, og et følge i annekset. Vaskerutiner må følges.  
  2. Vær ute i god tid med bookingen!   
  3. Tilbudet er kun tilgjengelig for medlemmer av DNT.

Våre hytter går under smittevernreglene som private fritidseiendommer. 

Ikke belag deg på at hytta har antibac eller annen desinfeksjonssprit.

Booking for mai og juni åpner 15. april. 14. mai åpner vi for booking i sommer, det vil fortsatt være booking av hele hyttedeler og ett følge, ut september.

___________________ 

Hovedhytta er koselig og særpreget. Den inneholder et stort oppholdsrom m/køyer, pluss at det er soveplasser i gangen. Utenfor hytta er det en fin sitteplass med bord og benker. Hytta kan brukes hele året. I annekset (fire senger) er det tillatt å ha med hund.

Hytta har nå fått solcellepanel. Det er montert leselamper ved alle sengene og en lampe over "arbeidsbenken" på kjøkkenet.

Sveinsbu ligger høyt og fritt øst for Sveinsbuvarden. Terrenget er åpent og lettgått med mange småvann og glissen furuskog. Det er rik flora og dyreliv i området, også innslag av urskog. Området egner seg godt for barnefamilier, og ligger i et turområde som er populært sommer som vinter.

Alle som besøker Sveinsbu, bør ta en tur opp på Sveinsbuvarden (745 mo.h.). Herfra er det et storslått rundskue. Toppen ligger bare 15-20 minutters gange vest for hytta. Følg blåmerkinga mot Breiset.

Fasiliteter

  • 12v
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

a) Bil fra Kongsberg forbi Heistadmoen til Ravalsjø, parkering her. Skilt i nordenden av p-plass. Ca. 1 time på merka sti.

b) Buss eller bil fra Kongsberg til Meheia. Om lag 14 km fra Kongsberg, er det en bomvei på venstre side. Parker her og følg skilt. Ca. 4 timer på merka sti. Turen kan forkortes med om lag 1 1/2 time ved å kjøre til Kolsjø der man møter merkinga fra Meheia.

c) Bil fra Hjuksebø til Breiset. Sti østover inn i Sveinsbufjellet. Ca. 2 timer på merka sti.

Link til mer info og forslag til adkomst her 

Adkomst vinter

Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

a) Bil fra Kongsberg forbi Heistadmoen til Ravalsjø. Skiløype på veien mot Skulsbu. Skilt viser til Sveinsbu på Haugmyrene. Løypa er ofta oppkjørt. Ca. 1 - 1 1/2 time

b) Samme startsted som sommerløype Meheia. Merka skiløype fra Meheia om Bjørkeseter, Helvetesdalen og Neråsvannet. Tidsbruken er avhengig av om man må brøyte opp Helvetesdalen. Vanligvis oppkjørt løype fra Neråsvannet til Sveinsbu. Med brøyta løype: Ca.3-4 timer.

c) Bil fra Hjuksebø til Breiset. Vanligvis preparert løype. Ca. 1- 1 1/2 time

Link til mer info og forslag til adkomst her 

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 92 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: