Legg til huskeliste
  162
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Hovedhytta er koselig og særpreget. Den inneholder et stort oppholdsrom m/køyer, pluss at det er soveplasser i gangen. Utenfor hytta er det en fin sitteplass med bord og benker. Hytta kan brukes hele året. I annekset (fire senger) er det tillatt å ha med hund.

  Hytta har nå fått solcellepanel. Det er montert leselamper ved alle sengene og ...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Kongsberg, Meheia, Hvittingfoss, Svene

  Adkomst sommer

  a) Fra Ravalsjø parkering: Bil forbi Heistadmoen og Raje (bomvei) til Ravalsjø. Skilt i nordenden av parkeringsplassen viser til Sveinsbu. Stien passerer Fagervann og Store Mjøvann før den stiger nokså bratt opp lia og fram til hytta. Ca. 3 km, 1 t.

  b) Fra Meheia: Bil eller buss vestover mot Notodden fra Kongsberg. Midt i 60-sonen, om lag 14 km fra Kongsberg sentrum, tar en bomvei av til venstre. Her er det parkeringsmuligheter, og KOT-skilt viser vei. Stien går over Karlstjernshøgda, med fin utsikt, og ned til Kolsjø. På klopp over Kolsjøelva, i åpent lende til Bjørkeseter og så bratt opp liene til Sveinsbufjellet. Utsikten herfra er særdeles attraktiv! Videre sørover forbi Krokvann og fram til hytta. Underveis er vi oppe i 498 meters høyde på Karlstjernshøgda, så mister vi noe høyde før vi stiger ca. 280 meter fra Kolsjø til Sveinsbu. Turen er derfor atskillig lettere motsatt vei. Ca.12 km, 3 t. Turen kan forkortes om du kjører bil inn til Kolsjø hyttene og parkerer der, da blir det ca 7,5 km å gå = 2 t.

  c) Fra Breiset: Bil fra Hjuksebø til Breiset. Sti østover og innover Sveinsbufjellet i åpent landskap med flere fine vann. Over Sveinsbuvarden med imponerende utsyn og ned til hytta. Ca. 5 km, 2 - 2,5t.

  Link til mer info og forslag til adkomst her 

  Adkomst vinter

  Vi gjør oppmerksom på at merket skiløype ikke er det samme som oppkjørt skiløype. Sjekk skisporet.no for nærmeste oppkjørte skiløype.

  a) Fra Ravalsjø parkering: Bil forbi Heistadmoen og Raje (bomvei) til Ravalsjø. Skiløypa til Sveinsbu tar ut fra sørenden av parkeringsplassen, altså helt motsatt av stien. Vanligvis oppkjørt løype følges til løypekryss ved Haugmyrene der skilt viser til Sveinsbu. Denne løypa er ofte oppkjørt. Over Svarttjern og opp lia til hytta. Ca. 4 km, 1-1,5 t.

  b) Fra Meheia: Samme startsted som sommerruta. Løypa følger veien sørover til Pråmvika. (Ca. 6 km). Den er som oftest ubrøyta, men den brukes en del av hunde- kjørere. Fra Pråmvika rett vestover Kolsjø til merking på vestbredden. Merkinga følges til løypekryss for løypa fra Øksne. Sørover i åpent myrlandskap til Bjørkeseter. Litt forbi Bjørkeseter tar en (ubrøyta) vei til venstre og opp Helvetesdalen. Bratt opp liene til Neråsvannet der løypa møter den oppkjørte løypa mellom Breiset og Sveinsbu. Fra Bjørkeseter til Neråsvannet er det en stigning på drøyt 200 meter. Løypa fra Pråmvika til Neråsvannet er vanligvis ikke oppkjørt. Ca.14,5 km og 3-4 t.

  b) Fra Breiset: Bil fra Hjuksebø til Breiset. Vanligvis oppkjørt løype østover og i åpent landskap til Sveinsbuvarden. Derfra kort ned til hytta. Ca. 5 km, 1-1,5 t.

  Link til mer info og forslag til adkomst her 

  SjekkUT | Sveinsbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  162

  SjekkUT-besøk