Sveinsbu

Annonse

Om hytta

Hovedhytta er koselig og særpreget. Den inneholder et stort oppholdsrom m/køyer, pluss at det er soveplasser i gangen. Utenfor hytta er det en fin sitteplass med bord og benker. Hytta kan brukes hele året. I annekset (fire senger) er det tillatt å ha med hund.

Hytta har nå fått solcellepanel. Det er montert leselamper ved alle sengene og også en lampe over "arbeidsbenken" på kjøkkenet.

Sveinsbu ligger høyt og fritt øst for Sveinsbuvarden. Terrenget er åpent og lettgått med mange småvann og glissen furuskog. Det er rik flora og dyreliv i området, også innslag av urskog. Området egner seg godt for barnefamilier, og ligger i et turområde som er populært sommer som vinter.

Alle som besøker Sveinsbu, bør ta en tur opp på Sveinsbuvarden (745 mo.h.). Herfra er det et storslått rundskue. Toppen ligger bare 15-20 minutters gange vest for hytta. Følg blåmerkinga mot Breiset.

Større grupper meldt:

Fasiliteter

  • 12v
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

a) Bil til Ravalsjø P. Ca. 1 time på merka sti.

b) Buss el. bil til Meheia. Ca. 4 timer på merka sti. Turen kan forkortes med om lag 1 1/2 time ved å kjøre til Kolsjø der man møter merkinga fra Meheia.

c) Bil til Breiset. Om lag 2 timer på merka sti.

Adkomst vinter

a) Bil til Ravalsjø. Skiløype på veien mot Skulsbu. Skilt viser til Sveinsbu på Haugmyrene. Ca. 1 - 1 1/2 time b) Merka skiløype fra Meheia om Bjørkeseter, Helvetesdalen og Neråsvannet. Tidsbruken er avhengig av om man må brøyte opp Helvetesdalen. Vanligvis oppkjørt løype fra Neråsvannet til Sveinsbu. Med brøyta løype: Ca.3-4 timer. c) Preparert løype fra Breiset. (ca. 1- 1 1/2 time)
Annonse