Slæom

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Slæom ble bygd i 1987 som et bindeledd på turen fra Sprongdalshytta over til Skridulaupbu. Den ligger flott plassert i Breheimen med Jostedalsbreen innen rekkevidde. De senere år er det stadig flere som tar turen fra Sota Sæter og innover til Slæom for en overnatting i hjertet av Breheimen, og tilbake til Sota Sæter via Mysubytta. Turen fra Sota Sæter er beregna til fem timer etter T-merka sti. Turen kan virkelig anbefales da en her kommer inn i et veldig spesielt fjellområde.

Slæom ligger nær vannskillet mellom Øst- og Vestlandet, noe som betyr at det kan være rikelig med snø her om vinteren.

Viktig informasjon

  • Det er ikke lenger krav om forhåndsbestilling av senger og dagsbesøk er tillatt. Det er fortsatt mulig å forhåndsbestille senger for de som ønsker det og gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.
  • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  
  • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst. 

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling med appen DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Flere hytter i Breheimen

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Breheimen 

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"

Turkart:Breheimen (2008) og Jostedalsbreen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Østlandet kjører man Gudbrandsdalen til Otta, så videre til Lom, deretter forbi Bismo til Dønfoss bru og så inn til Sota Sæter. Fra Sota Sæter videre på grusvei til Mysubuttseter. 3 t gange fra Mysubuttseter til Slæom på T-merket sti.

Ekspressbuss fra/til Trondheim/Bergen og Nordfjordsekspressen Oslo/Måløy stopper ved Dønfoss bru, 27 km drosjetur unna Sota Sæter. Enkelte dager kjører det lokalbuss helt inn til Sota Sæter. Fra Sota Sæter 2 t gange langs grusvei, så 3 t gange langs T-merket sti.

SjekkUT | Slæom

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Slæom ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT