Tjønnebu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

08.12.2021: Nye krav gjør at forhåndsbestilling igjen er obligatorisk på hyttene. Man kan bestille fram til 30. januar. Det er 3 plasser til bestilling på Tjønnebu. Det skal holdes minimum en meters avstand utenfor kohort.

Problemer med booking? 

Tjønnebu ligger ved Tjønnene øst for Valldal, i Reinheimen nasjonalpark. Hytta ligger mellom fire vann og det er fisk av topp kvalitet i alle vannene. Fiskekort fåes kjøpt på Grønningsæter eller på Tjønnebu. En halvtimes tur fra Tjønnebu ligger det større Illstigvatnet med gode fiskemuligheter.

Hytta er et av overnattingstedene på Valldalsleden.

Tjønnebu har to rom med kombinert kjøkken og stue. Det er fem senger på soverommet. Resten av sengeplassene er på benk i stua. Hytta kan skryte på seg å ha den kanskje flotteste doen i fjellheimen.

En fin helgetur kan være å gå fra Grønningsæter fredag ettermiddag til Tjønnebu, derfra videre til Vakkerstøylen neste dag og tilbake til Øvstestølen søndag.

Om vinteren er nedkjøringen fra Krynkelen og fra Litlehornet å anbefale. Sjekk skredvarselet da Steindalen kan være skredutsatt. En god regel er å gå midt i dalen langs elva om vinteren.

Tilrettelagt for hund: I kjelleren er det hundebur og matskål, det er også madrasser eier kan ligge på. Ikke oppvarming.

Fasiliteter

  • Fiske
  • Wc
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Avkjøring fra Rv63 til Grønningsæter i Valldal. Ved Grønningsæter er det bomvei (1 km) fram til parkeringsplass. Derfra merket rute opp til Steindalssætra, og videre framover Steindalen på flatt og litt stigende terreng med høye fjell på begge sider. Beregn ca. 3 timers gange fra Grønningsæter.

Adkomst vinter

Parker med omhu på øverste gården, og følg bomveien innover til enden. Sommerløypa følges til Steindalsstølen, og velg eget spor derfra.
Annonse

SjekkUT | Tjønnebu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Tjønnebu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT