Danskehytta

    Legg til huskeliste
    24
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Sør i Tafjordfjella ligger Danskehytta som består av hovedhytte, sikringsbu, utedo og hus for hund og hundeeier. Hytta er DNT Sunnmøres høyest liggende hytte, på 1440 moh i et barskt og værhardt fjellområde. Hyttas navn har sin årsak i at den ble hovedfinansiert av en innsamling blant danske DNT-medlemmer til DNTs 125 årsjubileum i 1993.

    Til sammen er det 26 senger og stor hems på dette selvbetjente hytteanlegget. Om vinteren brukes fortrinnsvis sikringsbua med 8 senger + hems, da den er mindre og lettere å varme opp.

    Danskehytta er ideell som utgangspunkt for turer videre inn i Tafjordfjella eller som base for dagsturer. Toppturen til Helleggi(1668 moh) er bare ca 1/2 times gåtur fra hytta. Turen til Storfjellet (1821 moh.) er en god dagstur tur-retur hytta. Hytta er også en del av DNT Sunnmøres SignaTUR gjennom Tafjordfjella.

    Tilrettelagt for hund: Danskehytta har egen hytte med to køyer for hund og eier. Hytta har ikke oppvarming.

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret
    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
    Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale for mat på hyttene.

    Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

    Ekstraordinær båndtvang: Vi gjør oppmerksom på at det fra 25. februar 2024 er innført ekstraordinær båndtvang i alt areal under 900 moh i Skjåk kommune. Les mer om dette her.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Steikeovn
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Tafjordfjella og Reinheimen

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport

    Adkomst sommer

    Enkleste vei til hytta er å følge merket sti fra Grotli (ca. 4 timer). Følg ruta nordover til fremste Vikvatnet, så langs vestsida av vatnet til hytta, som ligger 120 meter høyere enn vatnet rett øst for Reindalshola. Til Grotli kommer du deg med egen bil eller med Nordfjordekspressen. Sjekk https://entur.no/for rutetider. 

    Alternativt kan du nå hytta fra Kaldhusseter forbi Fetvatnet og Reindalshola. Om sommeren kan du også gå opp fra Rødalen og sørover Langrabben.

    Adkomst vinter

    Det blir ikke kvistet vinteren 2023. Adkomst både fra Grotli(12.km), Hamseviki og Veltdalshytta. Se inntegnet ruter på Turkart "Tafjordfjella".

    SjekkUT | Danskehytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    24

    SjekkUT-besøk