Danskehytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Sør i Tafjordfjella ligger Danskehytta som består av hovedhytte, sikringsbu, utedo og hus for hund og hundeeier. Hytta er DNT Sunnmøres høyest liggende hytte, på 1440 moh i et barskt og værhardt fjellområde. Hyttas navn har sin årsak i at den ble hovedfinansiert av en innsamling blant danske DNT-medlemmer til DNTs 125 årsjubileum i 1993. 

På grunn av situasjonen med korona må alle opphold på hyttene bestilles på forhånd. Det er et begrenset antall plasser tilgjengelig. Dagsbesøk er dessverre ikke tillatt. 

Til sammen er det 26 senger og stor hems på dette selvbetjente hytteanlegget. Om vinteren brukes fortrinnsvis sikringsbua med 8 senger + hems, da den er mindre og lettere å varme opp. 

Danskehytta er ideell som utgangspunkt for turer videre inn i Tafjordfjella eller som base for dagsturer. Toppturen til Helleggi(1668 moh) er bare ca 1/2 times gåtur fra hytta. Turen til Storfjellet (1821 moh.) er en god dagstur tur-retur hytta.

Tilrettelagt for hund: Danskehytta har egen hytte med to køyer for hund og eier. Hytta har ikke oppvarming. 

Vilkår for bruk av DNT Sunnmøres hytter, gjelder så lenge det er restriksjoner på bruken som en konsekvens av koronapandemien

Det er obligatorisk for alle gjester å bestille på forhånd. Se priser under "Bestill overnatting" Gjester som ankommer uten forhåndsbestilling kan bortvises. Det er ingen tidsfrist for når man må ankomme hytta for at sengereservasjonen skal gjelde. Problemer med booking?

Privatpersoner bestiller og forhåndsbetaler hytteoppholdet i sin helhet. Den som er medlem i DNT i bestillingsøyeblikket velger medlemspris ved bestilling på nett. Skoleklasser som vil ha rabatt kontakter DNT Sunnmøre på e-post: dnt.sunnmore@dnt.no

Dersom man ikke ønsker å bestille via nettløsningen kan man sende en e-post til dnt.sunnmore@dnt.no med navn, adresse, e-post, telefonnummer, samt hvilken hytte og hvor mange personer det gjelder. Bestillinger vil bli ordnet innenfor kontortid mandag-fredag. Bestilling på denne måten vil bli fakturert til prisen av ikke-medlem + kr. 100. Dette gjelder også bedrifter og andre turopperatører. Faktura må være betalt før bestilling er gyldig.

Alle gjester bes være fleksible og opptre hensynsfullt for å ivareta avstand av smittevernhensyn.

Når man ankommer hytta er det viktig at alle skriver seg inn i besøksprotokollen, selv om man har bestilt på forhånd. Alle gjester plikter å opptre hensynsfullt i samsvar med DNTs smitteverninstruks, følge oppslag på hyttene, og gjeldende smittevernregler fra aktuelle myndigheter.

· Avbestilling frem til 5 døgn før oppmøtedag gir rett til full refusjon.

(Eksempel: Et opphold fredag-søndag må da avbestilles senest kl. 23:59 på lørdag.)

· Avbestilling som gjøres senere enn 5 døgn før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.

Bestilling på en hytte kan ved ledig kapasitet flyttes til en annen dato og/eller annen av DNT Sunnmøres hytter. Utløpte bestillinger flyttes ikke. Evt. endringer i beløp tilbakebetales ikke. Ta kontakt med DNT Sunnmøre i arbeidstiden(man-fre 09.00-15.00)

Avbestilling gjøres gjennom «min side " på Visbook.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale for mat på hyttene.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Steikeovn
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Enkleste vei til hytta er å følge merket sti fra Grotli (ca. 4 timer). Følg ruta nordover til fremste Vikvatnet, så langs vestsida av vatnet til hytta, som ligger 120 meter høyere enn vatnet rett øst for Reindalshola. Til Grotli kommer du deg med egen bil eller med Nordfjordekspressen. Sjekk https://entur.no/for rutetider. 

Alternativt kan du nå hytta fra Kaldhusseter forbi Fetvatnet og Reindalshola. Om sommeren kan du også gå opp fra Rødalen og sørover Langrabben.

Adkomst vinter

Skiløypa fra Grotli blir merket i mars. 12 km. Løypa går videre til Veltdalen, Torsbu og Pyttbua.

SjekkUT | Danskehytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Danskehytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT