Patchellhytta

    Legg til huskeliste
    31
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 72 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Patchellhytta ligger nydelig til ved foten av Slogen (1564 moh.), Sunnmørsalpenes mest kjente topp. Store Smørskredtind (1639 moh.) ruver på andre siden av dalen.

    Patchellhytta er et populært dagsturmål i seg selv, men også et perfekt raste- og overnattingssted før en topptur til Slogen, Brekketindane eller Smørskredtindane. Hytta er også en del av Hjørundfjorden Rundt.

    Hytta består av tre hytter og har god plass. Den gamle Patchellhytta er ei fullrestaurert steinbu med 5 køyer og bur til hunder. Det var norgesvennen Charles Watson Patchell som fikk satt opp bua på 1920-tallet. Patchell ferierte på Øye hver sommer i en årrekke, og besteg de fleste av tindene i området. Etter noen år med manglende vedlikehold ble steinbua fullstendig restaurert på slutten av 1970-tallet, og siden har den vært holdt godt i hevd. I 1964 ble den nye Patchellhytta bygd. Denne hytta fikk det nyeste tilbygget i 2011. I 2014 kom også ny sikringsbu og toalettanlegg med 15 sengeplasser. Vi anbefaler denne til vinterbruk.

    Flere av sengene på hytten kan forhåndsbestilles, mens noen senger er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

    Hytta har proviant og er utstyrt med alt du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengetøy (ta med laken-/sengesett), gass og ved.

    Tilrettelegging for hund: Steinbua er tilrettelagt for hund og eier. Det er også et rom i sikringsbua for hund og eier, og det er dette brukes vinterstid. Det er også en lavvo som hundeeiere kan bruke. Lavvoen ligger i vedskjulet, og må tas ned etter bruk.

    Betaling skjer på hytta om du ikke har bestilt. Vi anbefaler å laste ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret
    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
    Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Velkommen til dette fantastiske stedet!

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Tørkerom
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Sunnmøre

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport

    Adkomst sommer

    Fra Stranda følger du riksveien mot Hellesylt. Etter ca. 4 km tar du av mot vest til Engeset, og kjører så på bomvei videre opp Habostaddalen til Liasætra. Herfra T-merket sti til hytta.

    Fra Urke kjører du til parkeringsplassen i Langesæterdalen, derifra er det ca 7,5 km til hytta, fra 360 - 818 moh.

    Fra Øye kan du gå opp Skystadbrekka, 4 km og ca 800 høydemeter.

    Fra Brunstad i Sykkylven går du opp den ville Brunstaddalen. Bussen stopper på Brunstad flere ganger om dagen. Se rutetider på https://entur.no/

    Adkomst vinter

    Fra Stranda om Engeset eller fra Urke om Langesæterdalen.

    SjekkUT | Patchellhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    31

    SjekkUT-besøk