Pyttbua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

08.12.2021: Nye krav gjør at forhåndsbestilling igjen er obligatoriskt på hyttene. Man kan bestille fram til 30. januar. Det er 15 plasser til bestilling på Pyttbua. Fordel dere gjerne på to kjøkken og stuer ved opphold i hovedhytta. Det skal holdes minimum en meters avstand utenfor kohort.

Pyttbua ligg høgt og fritt på ein sandmorene i øvre del av Puttbudalen, omgjeven av stolte fjell som Karitind (1982 moh), Høgstolen (1760 moh) og Puttegga 1999 (moh). Hytta har 51 senger, inklusive sikringsbu like ved hovudhytta. Steinbua er restaurert og er eit flott tilbod til hund og eigar med tre køyer og to bur. Ein kjem til Pyttbua også frå Reindalseter gjennom Øvste Reindalen, nord for Puttegga, eller frå Veltdalshytta via Kariløyfti og Radiovatnet til hytta. Det går også rute til Torsbu, over Hellarhøene og langs austsida av Torsvatnet. Til Vakkerstøylen går det ei sommarrute over Tungerøtene og bratt ned til Ulvådalsvatnet, der det er utlagt robåtar, slik at du kan krysse vatnet. Båtane blir tatt inn i slutten av september/starten av oktober. 

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale for mat på hyttene.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Wc
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta av fra E136 ved Stuguflåten i Romsdalen, opp til Brøstegårdene. Derfra videre opp Brøstedalen på bomveg fram til parkering på Tunga. Videre på merket sti opp Puttbudalen(ca 3 timer). Bomveien er steng fra snøen kommer, og åpner rundt 1. juni. Sjekk føremelding på dnt.no

Adkomst vinter

Det blir ikke kvistet vinteren 2022. Adkomst både fra Brøstet(19 km.), Torsbu og Veltdalshytta. Se inntegnet ruter på Turkart "Tafjordfjella". Parkering ved Brøstet vinterstid.

Annonse

SjekkUT | Pyttbua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
5

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Pyttbua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT