Vakkerstøylen

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

08.12.2021: Nye krav gjør at forhåndsbestilling igjen er obligatorisk på hyttene. Man kan bestille fram til 30. januar. Det er 8 plasser til bestilling på Vakkerstøylen. Det skal holdes minimum en meters avstand utenfor kohort.

Problemer med booking?

Vakkerstøylen ligger lunt og trivelig til i bjørkeskogen ved Ulvådalsvatnet, og er en del av Reinheimen nasjonalpark. Her er det gode fiskemuligheter både i vatnet og nærliggende elver. Fiskekort kjøpes på Vakkerstøylen, eller på Brøstet.

Hytta er et av overnattingsstedene på Valldalsleden.

Den gamle tømmerhytta er kanskje den mest sjarmerende hytta i Tafjordfjella, og er opprinnelig bygd på 1800-tallet nede ved Verma. Den skal ha vært brukt både som bolig for smeden, og som skole før den blei kjøpt og fraktet dit den står i dag.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale for mat på hyttene.

Vakkerstøylen er et flott utgangspunkt for turer innover i Tafjordfjella. Du kan krysse Ulvådalsvatnet med robåt og deretter følge ruta bratt opp Tungegrova og over Tunga til Pyttbua.

Området er fint for dagsturer i dalene. Toppene i området er også flotte med Skarvskaregga, Hånådalstinden og Bjørnegga som de mest naturlige målet.

Om vinteren kan du gå på ski til Langodden før du krysser Ulvådalsvatnet og over fjellet noe øst for Lågtunga før nedkjøring til Pyttbua. Vakkerstøylen blei ombygd sommeren 2015, og egner seg nå bra til vinterbruk med gode tørkemuligheter.

Tilrettelagt for hund: Det er to senger til hund og eier i brønnhuset, like ved siden av hytta. Her er også vedovn. I det nye vedskjulet, som er i hovedhytta, er det også bur til hund.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Kano
  • Tørkerom
  • Peis
  • Wc
  • Vedovn

Passer for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta av fra E136 ved Stuguflåten i Romsdalen, opp til Brøstegårdene. Derfra videre opp Brøstedalen på bomveg fram til parkering på Tunga. Videre på merket sti på nordsiden av Ulvådalsvatnet (ca 2,5 timer). Bomveien er steng fra snøen kommer, og åpner rundt 1. juni. Sjekk føremelding på dnt.no

Adkomst vinter

Parkering på Brøste. Følg ubrøytet vei til Tunga. Over helårsbru og langs traktorveien til østenden av Ulvådalsvatnet. Videre 5 km over vannet til Vakkerstøylen.
Annonse

SjekkUT | Vakkerstøylen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vakkerstøylen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT