Velleseter

  Legg til huskeliste
  35
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 11 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Den vakre Vellesætredalen er like velegnet for turer med barna som fjelltoppene rundt er det for toppturentusiasten. Velleseter er omgitt av den ville ringformede Vellesæteregga. Hytta er en flott base for turer både sommer og vinter.

  Hytta ligger ikke så langt fra parkeringsplassen, og er innenfor rekkevidde for noenlunde turvante barn. Anleggsveien går nesten heilt opp til hytta. 

  Forslag til på toppturer i nærheten av hytta er til Klovetinden via Klovheia, til Brunstadhornet (1524 moh.) eller til Grøtdalstinden(1420 moh.). Overgangsturen til Patchellhytta via Gullmorbrekka og langesætra er en flott, men krevende tur. Hytta kan også brukes som endepunkt eller startsted i Hjørundfjorden Rundt.

  Det er egen do rett innafor gangen, til bruk vinterstid.

  Tilrettelagt for hund: I det nye uthuset er det et rom satt av til hund og eier. Her er det også vedfyring. 

  Betaling skjer på hytta. Vi anbefaler å laste ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Sunnmøre

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  I Velledalen tar du av fra Fv 60 ved Brunstad. Du kommer inn på gamleveien og tar etter 100 m til venstre inn Brunstadvegen ved en gammel fabrikk. Like etter passerer du Jokerbutikken og følger veien videre. Ca. 600 meter etter butikken tar du til høyre i et kryss(Bøvegen) og passerer siste gården. Kjør over brua og parker ved kraftstasjonen. Du følger veien nesten opp til hytta.

  Gangtid fra parkering til hytta er en liten time. Velleseter er også tilgjengelig med buss. Bussen mellom Ålesund/Sykkylven og Stranda stopper på Brunstad. Beregn ca 1,5 time til hytta derfra. Se ruter på https://entur.no/

  Adkomst vinter

  Se adkomst sommer

  SjekkUT | Velleseter

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  35

  SjekkUT-besøk