Veltdalshytta

  Legg til huskeliste
  20
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  I hjertet av Tafjordfjella, i vill og vakker natur finner du Veltdalshytta. Her er du på grensa mellom det ville vestlandet og det flatere østlandet. Hytta ligger ved Heimste Veltdalsvatnet, der det er gode fiskemuligheter. Det ligger båt ute om sommeren som kan brukes fritt.

  Veltdalen er en flott dal med flere små vann og fosser, og er et artig område i seg selv. Det er muligheter for flotte toppturer til Naushornet, Tordsnose og ikke minst Karitinden er flotte turmål for en dagstur fra hytta. Turen Veltdalshytta-Karitinden-Høgstolen-Puttegga-Pyttbua er en klassiker i Tafjordfjella. Veltdalshytta er også overnattingsted for DNT Sunnmøres SignaTur gjennom Tafjordfjella .

  Vinter: Det er eget vinterkvarter som er mindre og raskere å varme opp dersom man ikke er så mange (Hyttevertdelen).

  Tilrettelagt for hund: Fra sommeren 2023 er museet i Veltdalen, ca. 150 meter nordvest for hytta, tilrettelagt med to senger og hundebur. Rommet kan forhåndsbestilles. Her er det vedovn, egen kjøkkenkrok og utedo like ved. NB! I tillegg til å være et overnattingstilbud, er denne bygningen også et museum over anleggsarbeid i fjellet på 1920-tallet og Operasjon Fieldfare under 2. verdenskrig. Hunder skal ikke oppholde seg i hovedrommet hvor det er utstilt gjenstander.

  Mobillader: Det er mobillader med USB-port på hytta. Ta med egen ladekabel. Det er ikke mobildekning. Strømforsyningen kan være ustabil på grunn av nedsnødde solcellepanel.

  Betaling skjer på hytta om du ikke har bestilt. Last ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

  Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Ekstraordinær båndtvang: Vi gjør oppmerksom på at det fra 25. februar 2024 er innført ekstraordinær båndtvang i alt areal under 900 moh i Skjåk kommune. Les mer om dette her.


  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Tafjordfjella og Reinheimen

  Adkomst sommer

  Fra Reindalseter langs nedre Veltdalen. Fra Pyttbua via Radiovatn og Kariløyfti. Fra Torsbu, langs Veltdalsvatna til hytta og fra Billingen opp Torddalen og Veltdalsvatna.

  Adkomst vinter

  Det blir ikke kvistet vinteren 2023. Adkomst både fra Billingen, Torsbu, Pyttbua og Danskehytta. Se inntegnet ruter på Turkart "Tafjordfjella"

  SjekkUT | Veltdalshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  20

  SjekkUT-besøk