Sørmyrseter

Annonse

Om hytta

Den velholdte hytta er bygget i 2002. Den har et stort og koselig oppholdsrom, og adskilte soverom i begge etasjene. Nytt solcelleanlegg. Her er det i alt 14 sengeplasser. Det er fire plasser i et eget lite rom, Veslestova, der det er tillatt å ha med hund. I Veslestova er det også ovn og en liten kjøkkenkrok.

Sørmyrseter er den sørligste hytta til Kongsberg og Omegns Turistforening (KOT). KOT har tidligere leid ei stue oppe på setervollen.

Sørmyrseter ligger rett sør for Styggemann på Skrim. Hytta ligger et par hundre meter sørvest for selve setervollen og kan brukes hele året. Ypperlig skiterreng med gode løyper.

Skrimområdet kjennetegnes av vidstrakte skogområder, mange nedlagte setrer, kalksteinsgrotter, variert flora og en rik beverbestand. Terrenget er ulendt og spennende å ta seg fram i. Skrimmassivet består av flere topper som ligger 800-900 moh - Styggemann, Breistulfjell og Skrimtoppen gir alle en imponerende utsikt.

Større gruppe meldt:

7. - 9. februar er hyttestyret på hytta.

Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

a) Bil til Ravalsjø p. Merka sti om Skrimsvannet. 9 km. b) Bil til Kroksbekk. Merka sti om Hoenseter. Ca. 7,5 km.

c) Bil om Efteløt til Omholt. Merka sti. Ca. 14 km.

d) Bil om Siljan og Mykle til Langlidalen. Ca. 1 time.

e) Bil eller buss til Nedre Lie (2.5 km nord for Efteløt). Merka sti om Stølefjell og Ivarsbu. 5-6 timer. Man kan korte inn turen med om lag 1 1/2 time ved å kjøre bomvei til Skjesvann der man møter den merka stien.

Adkomst vinter

a) Bil til Ravalsjø. Merka - og oftest oppkjørt - løype. 2 timer.

b) Bil om Efteløt til Omholt. Merka og oppkjørt. 2 timer.

Annonse