Kvitsteindalstunet

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

BELIGGENHET

Kvitsteindalstunet ligger ved sørøstenden av Kaldvatnet/Gállájávrre ved Litle Umaelva/Gievrajåhkå . Her passerer E1, Grensesømmen og Nordlandsruta. 

SMITTEVERN

For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud er det påbudt å booke hytteovernatting på forhånd og følge nye regler for hyttebesøk. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan låne toalettet ved behov. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden.

UTSTYR

På tunet er det to hytter og ett uthus. Til sammen er det 16 overnattingsplasser. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

AKTIVITETER

Hytta ligger fint til for turer på både barmark og snø. Det er muligheter for fiske og bærplukking, samt vandreturer mot Sauvasshytta, Kaldvantet, Virvatnet eller Mjölckbäcken i Sverige.

HUND

Det er tillatt med hund i den gamle hytta, men ikke den nye.

BOOKING

Pga strenge restriksjoner under koronapandemien må overnatting bestilles på forhånd. Se oversikt over ledige hytter og bestillingsinformasjon her .

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

I 2017 ble det bygget ei ny hytte på tunet.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra Kallvatnet. Hit kommer du ved å følge vei opp dalføret til gården Østerdal, herfra på anleggsvei til enden (steintippen). Merket rute fra utløpet av Junkeråga over Gammalgardsfjellet og på østsiden av det oppdemte Kallvatnet til Kvitsteindalstunet i sørøstenden av vannet.

Man kan også bruke båt/kano/kajakk for å komme seg over Kallvatnet. Ruta fra Mjölkbäcken er også

Adkomst vinter

Vintertid er nok den korteste ruta fra Mjölkbäcken på svensk side. Ellers ligger den fint til for skiturer via Sauvasshytta og Virvasshytta, eller over isen på Kallvatnet fra Grønfjelldalen. Anleggsveien opp forbi Østerdal er ikke vinterbrøytet.

SjekkUT | Kvitsteindalstunet

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kvitsteindalstunet ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT