Virvasshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

BELIGGENHET

Virvasshytta ligger nær utløpet ved vestenden av Virvatnet. Virvasshytta ligger på E1, Nordlandsruta, Vindelvaggileden og Grensesømmen. Her kan du gå videre sørover til Kvitsteindalstunet eller videre nordover til Bolnastua. Det er også gode muligheter for å vandre inn til Sverige på merket sti bort til grensen. Der kan du gå til Vindelkroken-Dalavardo-Ammarnäs eller til Hemavan via Kungsleden.

SMITTEVERN

For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud er det påbudt å booke hytteovernatting på forhånd og følge nye regler for hyttebesøk. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan låne toalettet ved behov. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR

Hytta har seks rom med i alt 16 sengeplasser, og ble restaurert i 2004. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

AKTIVITETER

Hytta ligger like ved godt fiskevann. Båt kan leies, og nøkkel fås på turlagets kontor. Det er ellers mange kulturminner i området for de historisk interesserte.

HUND

På Virvasshytta er det et hunderom.

BOOKING

Pga strenge restriksjoner under koronapandemien må overnatting bestilles på forhånd. Se oversikt over ledige hytter og bestillingsinformasjon her .

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

-

Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste adkomst er å ta inn fra E6 ved Krokstrand. Kjør over brua ved Elvmøtheia og 16 km anleggsvei til demningen fem kilometer vest for Virvatnet, herfra går det sti til hytta i vestenden av vannet.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 1 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: