Virvasshytta

    Legg til huskeliste
    7
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 16 sengeplasser
    • Åpen hele året

    BELIGGENHET

    Virvasshytta ligger nær utløpet ved vestenden av Virvatnet. Virvasshytta ligger på E1, Nordlandsruta, Vindelvaggileden og Grensesømmen. Her kan du gå videre sørover til Kvitsteindalstunet eller videre nordover til Bolnastua. Det er også gode muligheter for å vandre inn til Sverige på merket sti bort til grensen. Der kan du gå til Vindelkroken-Dalavardo-Ammarnäs eller til Hemavan, via Kungsleden.

    UTSTYR

    Hytta har seks rom med i alt 16 sengeplasser, og ble restaurert i 2004. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

    AKTIVITETER

    Hytta ligger like ved godt fiskevann. Båt kan leies, og nøkkel fås på turlagets kontor. Det er ellers mange kulturminner i området for de historisk interesserte.

    HUND

    På Virvasshytta er det to hunderom. Det er ikke tillatt med hund på oppholdsrommet.

    BESTILLING

    Det er ikke lenger er krav om forhåndsbestilling av sengeplasser. Men bestill gjerne på forhånd, det er mer forutsigbart for alle.

    BETALING

    Forhåndsbestiller du via nett betales oppholdet i sin helhet med kort. Overnatting på hytta betales med appen "DNT Hyttebetaling", eller med Vipps. Se oppslag med vippsnummer på hytta.

    DNT MEDLEMSKAP

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

    HISTORIE

    Det har vært bosetninger rundt Virvatnet lenge. Det er mange hundre registrerte kulturminner i området. LA Meyer hadde i sin tid en stall på Virvatnet i forbindelse med grensehandel mellom Ammarnäs og Mo i Rana.

    Hytta ligger langs Vindelvaggileden og Nordlandsruta .

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Båt
    • Fiske
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Skoleklasser
    Annonse
    Indre Helgeland

    Adkomst sommer

    Korteste adkomst er å ta inn fra E6 ved Krokstrand. Kjør over brua ved Elvmøtheia og 16 km anleggsvei til demningen fem kilometer vest for Virvatnet, herfra går det sti til hytta i vestenden av vannet.

    Adkomst vinter

    Anleggsveien til dammen er ikke vinterbrøytet.

    SjekkUT | Virvasshytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    7

    SjekkUT-besøk