Oskampen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Melding 15. desember 2021

Alle gjester må forhåndsbestille plass på hytta. Det er ikke mulig med drop-in

Oskampen ble bygget i 1970 for å bedre sammenhengen i rutenettet fra Liomseter mot Sikkilsdalen. Oskampen ligger som navnet tilsier ved en topp, Oskampen, på 1502 moh. En flott tur for de spreke på ettermiddagen eller som et toppturmål, med en ekstra overnatting på hytta.

Fra stuevinduet på Oskampen ser du rett inn i Jotunheimen over Heimdalsvatnet vestover og mesteparten av Langsua øst- og sørover.

Om vinteren er den kvista skiløyper i området fra vinterferien. Kvisteløypa fra Valdresflya, over Heimdalsvatnet til Oskampen er en flott tur. Oskampen er ellers et naturlig stoppested for dem som legger turen på langs av hele Huldreheimen fra Gjendesheim til Liomseter.

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 12

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 6

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Flere hytter i Langsua

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua

Aktuelle kart

NB! På Turkartserie-kartene vises Oskampen feilaktig med "Betjent hytte"-symbol. Dette er en selvbetjent hytte. 

Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057" 

Turkart: Beitostølen (2008), Huldreheimen (2008), Peer Gynts Rike (2008), Skåbu-Espedalen-Fefor (2011) 1:50 000, Huldreheimen (2008), Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca, Jotunheimen (2009) 1:50/100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Nærmeste adkomst med bil via Jotunheimvegen (grusvei med bom), som går fra Beitostølen til Skåbu. 1 t på T-merket sti fra Sandåkluftin.

Kollektivtransport: Valdresekspressen fra Oslo til Gjendesheim. 5 t på T-merket sti fra Gjendesheim til Sikkilsdalseter, og 4 t videre fra Sikkilsdalseter til Oskampen.

Adkomst vinter

Vinterparkering ved Finnbøle. Til Finnbøle via Vinstra eller Espedalen. Scooterspor eller kvistet rute fra Finnbøle til Storhøliseter (9 km) og videre til Oskampen (15 km). Alternativt adkomst fra Gjendesheim (kvistet rute 30 km). Valdresflya er normalt vinterstengt frem til månedsskiftet april/ mai, så da er det adkomst til Gjendesheim fra Gudbrandsdalen via Sjoa og Randsverk. Det går DNT-busser fra Oslo og lokalbusser fra Vågåmo til Gjendesheim i tilknytning til påsken.

Annonse

SjekkUT | Oskampen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Oskampen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT