Nydalshytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Nydalshytta er en av de større hyttene i Marka, og byr på mange muligheter for større grupper. Hytta har innlagt strøm og er et flott utgangspunkt for jobbseminarer eller sosiale samlinger.

Hytta må forhåndsbestilles.

  • Hele hytta reserveres ved bestilling.
  • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
  • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
  • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
  • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
  • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
  • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Nydalshytta - stor hytte for barn og unge - i Lillomarka med 16 sengeplasser fordelt på 3 soverom. Har strøm og innlagt vann. Fullt utrustet stort kjøkken og stor spisesal. Utedo i eget hus. Forhåndsbooking av hele stedet, som en enhet. Låst med spesialnøkkel, kontakt DNT Oslo og Omegn for å få kode til kodeboks. Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris. Ikke tillatt med hund inne på Nydalshytta.

Like ved ligger Fjellvang med 14 soveplasser, hundehytta Røverhula med hems og plass til 2, og evt. hund, og Sinober Sportsstue som er Oslo kommunes serveringssted i Lillomarka.   

Spesielle hytteregler gjelder for Nydalshytta. Les dem her.

NB: Vannet fra kranene bør kokes før det drikkes.

Bestilling/Kode 

Nydalshytta er ubetjent. Gruppen må selv kontakte Infosenteret for å få koden til nøkkelboksen ved siden av inngangsdøra. Hovedregelen er at dere skal forlate hytta i den stand dere selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da dere kom. Husk å krysse av som medlem når du booker hytta. Ikke-medlemmer kan ikke booke denne hytta. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Soverommene 

16 soveplasser fordelt på 3 soverom. Alle soverommene er plassert i 2. etasje: Soverom 1: 1 familieseng + 2 køyesenger (= 6-7 sengeplasser) Soverom 2: 3 køyesenger (= 6 sengeplasser) Soverom 3: 2 køyesenger (= 4 sengeplasser).

Storstua er på ca. 60 kvm, mens den lille stua er på ca. 50 kvm.

Utedo i eget hus (dusjer og badstu er frakoblet).

Søppel 

Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.

Orienteringsopplegg 

Orienteringsopplegg ligger klart til bruk. Print ut kart her - grønn løype er lett, mens den blå løypa er litt vanskeligere. Klassesett kompass kan lånes (ligger på hytta). Lykke til!

Utstyr 

Nydalshytta er utstyrt med 4 kokeplater, steikeovn, kjøleskap, 2 vedovner til oppvarming, 2 peiser og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys (DNT Oslo tillater ikke bruk av telys) og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. Det er en grill lagret i kjelleren (kjellerdøra er låst med DNT-standardnøkkel). OBS: Om vinteren skal alle panelovner stå på 10 grader ved avreise.

Salg av salt/pepper/kaffe osv. 

På hytta står bokser med te, kaffe, sjokodrikk osv. - se utvalg og priser her (prisene finnes også på hytta). Legg kontanter i safen, eller bruk engangsfullmakt. Drikkevann Vannet fra kranene bør kokes før det drikkes.

Slik virker ovn/peis i den lille stua

Når du tenner i den lille ovnen, må spjeldet være lukket i peisen. Ta en titt inn i røykrøret til peisen for å se at det er lukket. Det motsatte må gjøres når man bare tenner peisen. 

Skoleklasser og lignende grupper

Nydalshytta egner seg spesielt godt for skoleklasser eller andre grupper som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For ungdommer generelt er det lærerikt å fyre opp i ovnen, lage mat sammen med andre og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det henger et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor i Storgata 3.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene - spesielt viktig er det å gjøre seg kjent med rømningsveier og sjekke at røykvarslerne virker. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens/bestillerens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst.

Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.  

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 31 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Info ifm adkomst:

Veien fra Sagtomta til P-plassen rett før innkjøringen til Sinober er det Nittedal kommune som styrer. Verken DNT Oslo og Omegn eller Sinober Sportsstue har fullmakt til å gi kjøretillatelse eller stå for utlån av bomnøkler, for kjøring og transport på Sinoberveien. Det er kort vei fra bommen rett før innkjøringen til Sinober og frem til Fjellvang/Nydalshytta. Trillebåre er tilgjengelig på Nydalshytta. Ta kontakt med Nittedal kommune service kontor tlf. 67059000 for mer info om Sinoberveien.

Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Peis
  • Strømovn
  • Steikeovn
  • Vann
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).

Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.

Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.

Fra utfartsparkeringa ved Steinset er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti.

HUSK kart.

Adkomst vinter

På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.

SjekkUT | Nydalshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

119

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Nydalshytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT