Nydalshytta er en av de større hyttene i Marka, og byr på mange muligheter for større grupper. Hytta har innlagt strøm og vann, og er et flott utgangspunkt for jobbseminarer eller sosiale samlinger.
Like ved ligger Fjellvang med 14 soveplasser, hundehytta Røverhula med hems og plass til 2, og evt. hund, og Sinober Sportsstue som er Oslo kommunes serveringssted i Lillomarka.
Hytta må forhåndsbestilles, og den bestilles som en enhet.
Låst med DNT-nøkkel. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år og medlem i DNT.
Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.
Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris.
Hovedregelen er at dere skal forlate hytta i den stand dere selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da dere kom.
Spesielle hytteregler gjelder for Nydalshytta. Les dem her.
Du er velkommen på dagsbesøk mellom kl. 12-16 dersom ingen andre har bestilt hytta.
Husk å vaske etter deg og vippse for besøket. Se oppslag på hytta.
16 soveplasser fordelt på 3 soverom. Alle soverommene er plassert i 2. etasje: Soverom 1: 1 familieseng + 2 køyesenger (= 6-7 sengeplasser) Soverom 2: 3 køyesenger (= 6 sengeplasser) Soverom 3: 2 køyesenger (= 4 sengeplasser).
Storstua er på ca. 60 kvm, mens den lille stua er på ca. 50 kvm.
Utedo i eget hus.
Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.
Nydalshytta er utstyrt med 4 kokeplater, steikeovn, kaffetrakter, vannkoker, kjøleskap, 2 vedovner til oppvarming, 2 peiser og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. 3 doble vaffeljern. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys (DNT Oslo tillater ikke bruk av telys) og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. Det er en grill lagret i kjelleren (kjellerdøra er låst med DNT-lås).
OBS! Om vinteren skal alle panelovner stå på 10 grader ved avreise.
Vannet fra kranene bør kokes før det drikkes.
Når du tenner i den lille ovnen, må spjeldet være lukket i peisen. Ta en titt inn i røykrøret til peisen for å se at det er lukket. Det motsatte må gjøres når man bare tenner peisen.
Nydalshytta egner seg spesielt godt for skoleklasser eller andre grupper som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.
De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For ungdommer generelt er det lærerikt å fyre opp i ovnen, lage mat sammen med andre og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det henger et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.
Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.
Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene - spesielt viktig er det å gjøre seg kjent med rømningsveier og sjekke at røykvarslerne virker. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens/bestillerens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst.
Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.
Orienteringsopplegg ligger klart til bruk. Print ut kart her - grønn løype er lett, mens den blå løypa er litt vanskeligere. Klassesett kompass kan lånes (ligger på hytta). Lykke til!
Veien fra Sagtomta til P-plassen rett før innkjøringen til Sinober er det Nittedal kommune som styrer. Verken DNT Oslo og Omegn eller Sinober Sportsstue har fullmakt til å gi kjøretillatelse eller stå for utlån av bomnøkler, for kjøring og transport på Sinoberveien. Det er kort vei fra bommen rett før innkjøringen til Sinober og frem til Fjellvang/Nydalshytta. Trillebår er tilgjengelig på Nydalshytta. Ta kontakt med Nittedal kommune service kontor tlf. 67059000 for mer info om Sinoberveien.
DNT Oslo og Omegn har over 40 ubetjente hytter i Marka.
Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no
Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).
Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.
Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.
Fra utfartsparkeringa ved Sagtomta er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti. Stigning hele veien.
Veien fra Sagtomta til P-plassen rett før innkjøringen til Sinober er det Nittedal kommune som styrer. Verken DNT Oslo og Omegn eller Sinober Sportsstue har fullmakt til å gi kjøretillatelse eller stå for utlån av bomnøkler, for kjøring og transport på Sinoberveien. Det er kort vei fra bommen rett før innkjøringen til Sinober og frem til Fjellvang/Nydalshytta. Trillebår er tilgjengelig på Nydalshytta. Ta kontakt med Nittedal kommune service kontor tlf. 67059000 for mer info om Sinoberveien.
HUSK kart.
På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.
Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.
Les mer om SjekkUTSjekkUT-besøk