Nydalshytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Nydalshytta er en av de større hyttene i Marka, og byr på mange muligheter for større grupper. Hytta har innlagt strøm og vann, og er et flott utgangspunkt for jobbseminarer eller sosiale samlinger.

Like ved ligger Fjellvang med 14 soveplasser, hundehytta Røverhula med hems og plass til 2, og evt. hund, og Sinober Sportsstue som er Oslo kommunes serveringssted i Lillomarka.   

Bestilling

Nydalshytta er ubetjent og bestilles som en enhet. Låst med DNT-nøkkel. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris.

Hovedregelen er at dere skal forlate hytta i den stand dere selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da dere kom.

Spesielle hytteregler gjelder for Nydalshytta. Les dem her.

Soverommene 

16 soveplasser fordelt på 3 soverom. Alle soverommene er plassert i 2. etasje: Soverom 1: 1 familieseng + 2 køyesenger (= 6-7 sengeplasser) Soverom 2: 3 køyesenger (= 6 sengeplasser) Soverom 3: 2 køyesenger (= 4 sengeplasser).

Storstua er på ca. 60 kvm, mens den lille stua er på ca. 50 kvm.

Utedo i eget hus (dusjer og badstu er frakoblet).

Søppel 

Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.

Utstyr 

Nydalshytta er utstyrt med 4 kokeplater, steikeovn, kjøleskap, 2 vedovner til oppvarming, 2 peiser og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys (DNT Oslo tillater ikke bruk av telys) og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. Det er en grill lagret i kjelleren (kjellerdøra er låst med DNT-lås). 

OBS! Om vinteren skal alle panelovner stå på 10 grader ved avreise.

Drikkevann 

Vannet fra kranene bør kokes før det drikkes.

Slik virker ovn/peis i den lille stua

Når du tenner i den lille ovnen, må spjeldet være lukket i peisen. Ta en titt inn i røykrøret til peisen for å se at det er lukket. Det motsatte må gjøres når man bare tenner peisen. 

Skoleklasser og lignende grupper

Nydalshytta egner seg spesielt godt for skoleklasser eller andre grupper som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For ungdommer generelt er det lærerikt å fyre opp i ovnen, lage mat sammen med andre og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det henger et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. 

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene - spesielt viktig er det å gjøre seg kjent med rømningsveier og sjekke at røykvarslerne virker. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens/bestillerens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst.

Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta. 

Orienteringsopplegg 

Orienteringsopplegg ligger klart til bruk. Print ut kart her - grønn løype er lett, mens den blå løypa er litt vanskeligere. Klassesett kompass kan lånes (ligger på hytta). Lykke til!

Info ifm adkomst

Veien fra Sagtomta til P-plassen rett før innkjøringen til Sinober er det Nittedal kommune som styrer. Verken DNT Oslo og Omegn eller Sinober Sportsstue har fullmakt til å gi kjøretillatelse eller stå for utlån av bomnøkler, for kjøring og transport på Sinoberveien. Det er kort vei fra bommen rett før innkjøringen til Sinober og frem til Fjellvang/Nydalshytta. Trillebår er tilgjengelig på Nydalshytta. Ta kontakt med Nittedal kommune service kontor tlf. 67059000 for mer info om Sinoberveien.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Peis
 • Strømovn
 • Steikeovn
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).

Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.

Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.

Fra utfartsparkeringa ved Steinset er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti.

HUSK kart.

Adkomst vinter

På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.

Annonse

SjekkUT | Nydalshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
123

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Nydalshytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT