Nydalshytta

Om hytta

Nydalshytta - stor hytte for barn og unge - i Lillomarka med 16 sengeplasser fordelt på 3 soverom. Har strøm og innlagt vann. Fullt utrustet stort kjøkken og stor spisesal. Utedo i eget hus. Forhåndsbooking av hele stedet, som en enhet. Låst med spesialnøkkel, kontakt DNT Oslo og Omegn for å få kode til kodeboks. Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris på kr 2800. Ikke tillatt med hund inne på Nydalshytta.

Like ved ligger Fjellvang med 14 soveplasser, hundehytta Røverhula med hems og plass til 2, og evt. hund og Sinober som er Oslo kommunes serveringssted i Lillomarka.

Spesielle hytteregler gjelder for Nydalshytta. Les dem her.

Bestilling/Kode
Nydalshytta er ubetjent. Gruppen må selv sørge for å ha fått koden som man må ha for å få åpnet kodelåsen som er plassert ved siden av inngangsdøra.Kontakt Turinformasjonen. I tillegg må dere ha med dere DNT-nøkkel, mat og sovepose/lakenpose. Hovedregelen er at dere skal forlate hytta i den stand dere selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da dere kom. Husk å krysse av som medlem når du booker hytta. Ikke-medlemmer kan ikke booke denne hytta. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.


Soverommene
16 soveplasser er tilbudet inne på hytta. Alle soverommene er plassert i 2. etasje:
Soverom 1: 1 familieseng + 2 køyesenger (= 6-7 sengeplasser)
Soverom 2: 3 køyesenger (= 6 sengeplasser)
Soverom 3: 2 køyesenger (= 4 sengeplasser)

Storstua er på ca. 60 kvm, mens den lille stua er på ca. 50 kvm

Søppel
Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.

Skoleklasser og lignende grupper

Nydalshytta egner seg spesielt godt for skoleklasser eller andre grupper som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

Hele hytta bestilles som en enhet. Bestill hytta her

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For ungdommer generelt er det lærerikt å fyre opp i ovnen, lage mat sammen med andre og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det henger et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor i Storgata 3.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene - spesielt viktig er det å gjøre seg kjent med rømningsveier og sjekke at røykvarslerne virker. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens/bestillerens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst.

Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Orienteringsopplegg
Orienteringsopplegg ligger klart til bruk. Print ut kart her - grønn løype er lett , mens den blå løypa er litt vanskeligere.
Klassesett kompass kan lånes (ligger på hytta). Lykke til!

Priser

Utstyr
Nydalshytta er utstyrt med 4 kokeplater, steikeovn, kjøleskap, 2 vedovner til oppvarming, 2 peiser og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys (DNT Oslo tillater ikke bruk av telys) og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Det er en grill lagret i kjelleren (kjellerdøra er låst med DNT-standardnøkkel).
OBS: Om vinteren skal alle panelovner stå på 10 grader ved avreise.

Salg av salt/pepper/kaffe osv.
På hytta står bokser med te, kaffe, sjokodrikk osv. - se utvalg og priser her (prisene finnes også på hytta). Legg kontanter i safen, eller bruk engangsfullmakt.

Drikkevann
Vannet fra kranene bør kokes før det drikkes.

Andre markahytter
DNT Oslo og Omegn har 28 ubetjente hytter i Oslomarka.
Se andre DNT-hytter i Marka her

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"
Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang.

Fasiliteter

  • 220v
  • Peis
  • Strømovn
  • Steikeovn
  • Vann
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig
  • Skoleklaser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

  • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).

Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.

Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.

Fra utfartsparkeringa ved Steinset er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti.

HUSK kart.

Adkomst vinter

På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.

Papirkart

Kartblad: 045 Oslo Nordmark