Gjendesheim

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  185 sengeplasser
 • Åpningstider
  Betjent i perioden 14. jan. - 1. mai
Bli DNT-medlem

Gjendesheim er selve flaggskipet blant DNTs hytter, vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Spesielt blant småbarnsfamilier anses Gjendesheim for et utmerket sted å tilbringe både påske- og sommerferie.

Turer og aktiviteter

Vi tilbyr masse aktiviteter året rundt, fra randonnékurs, skredkurs, guida toppturer, rafting, yoga, stisykling og mye mer – både i sommer- og vintersesongen. Se vårt store aktivitetstilbud og finn din drømmetur!

Overnatting

Vi har 185 senger, fordelt på 1-, 2- og 4- sengsrom, samt sovesal.

Book rom eller seng rett på nett.  

Åpningstider

Vinteren 2022 viderefører vi ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene. Du finner åpningstidene i tabellen her og på hjemmesiden til Gjendesheim.

Vintersesong: Vanligvis fra midten av februar til 1. mai. Sommersesong: Vanligvis fra midten av juni til og med første uka i oktober. Se årets datoer her

Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Lokalmat 

Vi er stolte av maten vi serverer på Gjendeheim. Måltidene våre skal være en opplevelse på lik linje med naturen og turene gjester besøker oss for. Derfor bruker vi lokale råvarer så ofte vi kan og kjøper kun inn fra norske leverandører. Les mer om vårt matkonsept og gled deg til herlig mat og drikke fra fjellheimen.

Utstyrsutleie 

Vi har et bredt sortiment av topp moderne utleieutstyr for spretne aktiviteter vinter som sommer, fra randonneeutstyr, truger til stisykler. I tillegg leier vi også ut fjelljakker, bukser og rykksekker av høy kvalitet. Sjekk ut hele tilbudet vårt. 

Et turmekka! 

De fleste kommer til Gjendesheim for å gå Besseggen. Denne klassikeren er en spesiell turopplevelse med spennende, mektig og storslått natur. Den er lett tilgjengelig, kjent og populær, og svært mange går den i høysesongen. Men det er nok dager i året til at du også kan vandre her i ensom majestet. Ikke minst kan du gå den på ski på vinteren! Det er også utrolig mange andre turer du kan gå fra Gjendesheim. Nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer – sommer som vinter. Se våre varmeste anbefalinger for flotte turer.

Et miljøfyrtårn 

Gjendesheim er selve miljøfyrtårnet til DNT – vårt motto er "Ren turglede". I en verden der forbruk og klimautslipp er altfor høye, vil vi gjerne gjøre fjellturen lettere å bære – både for deg, miljøet og kloden. Foruten satsning på lokalmat og utstyrsutleie, er det enkelt å reise kollektivt til oss – og vi har elbil-ladere. Vi bruker solceller, har kuttet all bruk av plast, selger ikke flaskevann (kun gjenbruksflasker), driver ikke PR utenlands med mer. Les mer om vårt miljø- og klimaprosjekt og velg oss med god samvittighet for din neste tur.

Åpningstider 

Vintersesong: Normalt fra midten av februar til 1. mai. Sommersesong: Normalt fra midten av juni til og med første uka i oktober. Se årets datoer her

Vertskap og kontaktinfo:  

Vertskap på Gjendesheim er Marius Haugaløkken og Anne Katrin Taagvold. Kontakt: 612 38 910/ gjendesheim@dnt.no

Tilrettelegging for funksjonshemmede 

Gjendeheim skal kunne brukes av alle. Det er god adkomst til 1. etasje i hovedbygningen med rullestol.

Skoleklasser og grupper 

Gjendesheim tar mer enn gjerne imot skoleklasser. Dere må booke plass ved å kontakte hyttas vertskap eller DNT Oslo og Omegn, tlf 22822822. Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Hyttas bestyrere er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Medlemsbevis 

Husk å ta med gyldig medlemsbevis.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering
 • Strømovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Privatbil: Det går bilvei helt frem og det er parkering ved hytta. Fra Gudbrandsdalen (E6) kjører du via Otta eller Sjoa til Randsverk og videre til Gjendesheim. Kommer du fra Valdres kjører du via Fagernes til Beitostølen og over Valdresflya til Gjendesheim.

Kollektivt: Det går ekspressbusser og lokalbusser til Gjendesheim i sommersesongen. Rutetidene varierer noe, finn din avgang ved å søke i den glimrende kollektivplanleggeren Entur eller få informasjon på Busstilfjells.no.

Adkomst vinter

Privatbil: Bilvei helt frem til Gjendesheim via Randsverk (kjør Gudbrandsdalen – se sommerbeskrivelsen). NB! På vinterstid er bilveien over Valdresflye fra Beitostølen stengt (åpner ca. 1. april) Sjekk www.vegvesen.no

Kollektivt: Det går ikke kollektivtransport helt fram til Gjendesheim om vinteren/påsken. Nærmeste stoppested er Otta (tog/ekspressbuss) eller Vågåmo (buss). Men DNT Oslo og Omegn setter ofte opp egen buss i noen perioder – følg med på gjendeheim.no for oppdatering på årets vingtertilbud. Gjendeheim kan også være behjelpelige med å formidle transport fra Vågåmo; ta kontakt med oss på Gjendesheim@dnt.no.

Tilgjengelighet

Annonse

SjekkUT | Gjendesheim

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
510

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gjendesheim ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT