Røggjen

Annonse

Om hytta

Fra Hønefoss har DNT Ringerike etablert Vassfarstien, som går nordover via seks av DNT Ringerikes hytter fra Hønefoss og frem til Fønhuskoia ved Strøen. Herfra tar vi over ansvaret for merkingen og skiltingen videre nordover mot Gol og Hemsedal. Her er vi så heldige at Buvasstølan sti- og løypelag og Søråsen løypelag har tatt initiativ og motivert frivillige til å gjøre mer eller mindre hele jobben med etableringen av stien. Ved Røggjen er det Søråsen som merket. Videre nordover fra Fønhuskoia har det imidlertid manglet husvære, noe vi nå får en løsning på med den nye hytta.

På setra Røggjen ligger det flere hytter og bygninger. Den nye DNT-hytta ble bygd i 1969 og er den nyeste av byggene. Hytta er i i god stand med enkel og god DNT ubetjent hytte standard. (Det er ikke mat tilgjengelig på hytta.)

Hytta har 6 sengeplasser fordelt på tre soverom, Soverom 1 har en køyeseng og bur til en hund. Soverom 2 er to enkeltsenger, soverom 3 har køyeseng.
Røggjen har stor stue med behagelig hjørnesofa, spisestue og åpen kjøkkenløsning. Hytta er romslig for 6 personer. Ute er det en stor terrasse med utemøbler. Dette er en trivelig og behagelig hytte å bo på enten du er på fottur gjennom vassfaret eller ønsker å bo fast på en hytte i flere dager.

Friskt og godt vann fra fjellet kommer i et rør kun 30 meter fra hytteveggen og hentes med bøtte

Hytta har solcelle anlegg. Det er 12 volt lys på i alle rom og ved alle senger. HUsk å skru på hovedbryter på badet. Ikke glem å skru den av ved avreise.

Plassen ligger ved vannet Røggjen, ca 16 km rett øst for Gol sentrum.

Les mer og planlegg turen gjenom Vassfaret her: https://www.dntringerike.no/vassfarstien/

Eventyrløypa, som er en skiløype mellom Hemsedal og Flå, går rett nedenfor hytta. Parker i nærhetene av Frøysåkstølen, som ligger langs veien mellom Liagarden/Gol og Bagn. Herfra er det ca 7km på ski.
Sommerstid går det grusvei helt frem. Riktignok må gjestene gå de siste kilometerne, da det er bom før det siste stykket. Det er omtrent 3km fra p-plass ved bom til hytta.

Skal en videre nordover mot Hemsedal, mangler det fortsatt DNT-tilbud før man ankommer Kljåen turisthytte. Imidlertid fins det muligheter ved Kamben Høyfjellshotell.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Peis
  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Sommerstid går det grusvei helt frem. Riktignok må gjestene gå de siste kilometerne, da det er bom før det siste stykket. Det er 3,2 km fra p-plass ved bom til hytta.

Adkomst vinter

Eventyrløypa, som er en skiløype mellom Hemsedal og Flå, går rett nedenfor hytta. Parker i nærhetene av Frøysåkstølen, som ligger langs veien mellom Liagarden/Gol og Bagn. Herfra er det ca 7km på ski.

Papirkart

Kartblad: Sør Valdres 1:50 000

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig