Røggjen

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Røggjen ble DNT Drammen og Omegn sin hytte i 2020. På setra Røggjen ligger det flere hytter og bygninger. DNT-hytta ble bygd i 1969 og er den nyeste av byggene. Hytta er i god stand med enkel og god DNT ubetjent hytte standard. 

BELIGGENHET: Plassen ligger ved vannet Røggjen, ca 16 km rett øst for Gol sentrum.  Dette er en trivelig og behagelig hytte å bo på enten du er på fottur gjennom Vassfaret eller ønsker å bo fast på en hytte i flere dager. 

UTSTYR: Hytta har 6 sengeplasser fordelt på tre soverom, Soverom 1 har en køyeseng og bur til en hund. Soverom 2 er to enkeltsenger, soverom 3 har køyeseng. Røggjen har stor stue med behagelig hjørnesofa, spisestue og åpen kjøkkenløsning. Hytta er romslig for 6 personer. Ute er det en stor terrasse med utemøbler. Hytta har solcelle anlegg. Det er 12volts lys i alle rom og ved alle senger. Husk å skru på hovedbryter på badet. Ikke glem å skru den av ved avreise. Ved til peisen ligger i uteboden. Skal du fyre opp ute må du selv ta med ved til dette.

VANN: Friskt og godt vann fra fjellet hele året, som kommer i et rør kun 30 meter fra hytteveggen og hentes med bøtte.

HUND: Soverom 1 har hundebur.

BESTILLING: Hytta forhåndsbestilles i sin helhet og betales i forkant. Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 14 avreisedag.

AKTIVITETER: Nedenfor hytta er det et stort vann, med mange fine badeplasser. Når du bor på hytta er det en fin tur å gå til Vardefjell, god sti hele veien. Eller gå opp på Røggenatten, rett vest for hytta. Den bør du gå opp på fra nordsiden.

Fra Hønefoss har DNT Ringerike etablert Vassfarstien, som går nordover via seks av DNT Ringerikes hytter fra Hønefoss og frem til Fønhuskoia ved Strøen. Herfra tar vi over ansvaret for merkingen og skiltingen videre nordover mot Gol og Hemsedal. Vi er så heldige at Buvasstølan sti- og løypelag og Søråsen løypelag har tatt initiativ og motivert frivillige til å gjøre mer eller mindre hele jobben med etableringen av stien. Ved Røggjen er det Søråsen som merket. Videre nordover fra Fønhuskoia har det imidlertid manglet husvære, noe vi nå får en løsning på med den nye hytta. Skal en videre nordover mot Hemsedal, mangler det fortsatt DNT-tilbud før man ankommer Kljåen turisthytte. Imidlertid fins det muligheter ved Kamben Høyfjellshotell. 

Les mer og planlegg turen gjennom Vassfaret her: https://www.dntringerike.no/vassfarstien/ 

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Gol: Kjør Søråsvegen (som går mellom Liagardane i Gol og Bagn i Valdres) til avkjøring Andsjøvegen. Kjør Andsjøvegen til p-plass ved bom, deretter til fots på Røggjevegen fram til hytta, 3,2 km.

Adkomst vinter

Eventyrløypa, som er en skiløype mellom Hemsedal og Flå, går rett nedenfor hytta. Parker i nærhetene av Frøysåkstølen, som ligger langs veien mellom Liagarden/Gol og Bagn. Herfra er det ca 7 km på ski.Eller kjør Andsjøveien til bommen og parkeringen der, det måkes om vinteren. Ski herfra 3.2 km inn til hytta.

SjekkUT | Røggjen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Røggjen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT