Røggjen

Annonse

Om hytta

Røggjen er DNT Drammen og Omegn sin nye hytte i 2020. På setra Røggjen ligger det flere hytter og bygninger. Den nye DNT-hytta ble bygd i 1969 og er den nyeste av byggene. Hytta er i god stand med enkel og god DNT ubetjent hytte standard. 

Viktig Informasjon: Grunnet covid19 er det kun mulig å leie hytta i sin helhet.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig.

BELIGGENHET: Plassen ligger ved vannet Røggjen, ca 16 km rett øst for Gol sentrum. Les mer og planlegg turen gjennom Vassfaret her: https://www.dntringerike.no/vassfarstien/ Skal en videre nordover mot Hemsedal, mangler det fortsatt DNT-tilbud før man ankommer Kljåen turisthytte. Imidlertid fins det muligheter ved Kamben Høyfjellshotell.

UTSTYR: Hytta har 6 sengeplasser fordelt på tre soverom, Soverom 1 har en køyeseng og bur til en hund. Soverom 2 er to enkeltsenger, soverom 3 har køyeseng. Røggjen har stor stue med behagelig hjørnesofa, spisestue og åpen kjøkkenløsning. Hytta er romslig for 6 personer. Ute er det en stor terrasse med utemøbler. Dette er en trivelig og behagelig hytte å bo på enten du er på fottur gjennom vassfaret eller ønsker å bo fast på en hytte i flere dager. Hytta har solcelle anlegg. Det er 12 volt lys på i alle rom og ved alle senger. Husk å skru på hovedbryter på badet. Ikke glem å skru den av ved avreise.

VANN: Friskt og godt vann fra fjellet hele året, som kommer i et rør kun 30 meter fra hytteveggen og hentes med bøtte.

HUND: Soverom 1 har hundebur.

AKTIVITETER: Nedenfor hytta er det et stort vann, med mange fine badeplasser.Når du bor på hytta er det en fin tur å gå til Vardefjell, god sti hele veien.Eller gå opp på Røggenatten, rett vest for hytta. Men du bør gå opp på den fra nordsiden.

Fra Hønefoss har DNT Ringerike etablert Vassfarstien, som går nordover via seks av DNT Ringerikes hytter fra Hønefoss og frem til Fønhuskoia ved Strøen. Herfra tar vi over ansvaret for merkingen og skiltingen videre nordover mot Gol og Hemsedal. Her er vi så heldige at Buvasstølan sti- og løypelag og Søråsen løypelag har tatt initiativ og motivert frivillige til å gjøre mer eller mindre hele jobben med etableringen av stien. Ved Røggjen er det Søråsen som merket. Videre nordover fra Fønhuskoia har det imidlertid manglet husvære, noe vi nå får en løsning på med den nye hytta.

BOOKING: Alle våre hytter må i vinter pga Covid19 bookes i sin helhet. Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 14 avreisedag.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Gol: Kjør Søråsvegen (som går mellom Liagardane i Gol og Bagn i Valdres) til avkjøring Andsjøvegen. Kjør Andsjøvegen til p-plass ved bom, deretter til fots på Røggjevegen fram til hytta, 3,2 km.

Adkomst vinter

Eventyrløypa, som er en skiløype mellom Hemsedal og Flå, går rett nedenfor hytta. Parker i nærhetene av Frøysåkstølen, som ligger langs veien mellom Liagarden/Gol og Bagn. Herfra er det ca 7 km på ski.Eller kjør Andsjøveien til bommen og parkeringen der, det måkes om vinteren. Ski herfra 3.2 km inn til hytta.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 0 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: