Kjeldebu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent (stengt nå)
 • Sengeplasser
  51 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 16. okt. - 29. feb.

Viktig informasjon om rutene nordover fra Kjeldebu mot Rembesdalseter. Fra Kjeldebu og nordover mot Remesdalseter er det gjort en ruteomlegging, da brua som tidligere gikk over den største smeltevannselva fra Rembesdalskåkje er ødelagt og demontert. Kart og kompass kreves. Den nye ruta vil ta av på stikryss øst for Moldenuten og følge ruta mot Liseth ca 1 km (merking fra stikrysset øst for Moldenuten til Torkjelshøgda er mangelfull), deretter går den ned på demningen i sørenden av Rembesdalsvatnet. Videre går det anleggsvei/sti fram til Rembesdalseter. Ny merking (utført per 2017) går som inntegnet i kartet på UT.no - men vær oppmerksom på at ingen kartprodusenter har oppdatert denne endringen per august 2017.

Kjeldebu ligger like ved elva Kjeldo og Fisketjørni. Selvbetjeningshytta, som i alt består av fire hytter, ble bygget åpnet i 1977. Hyttene ble bygget som erstatninghytter for Instestølen, som ble demmet ned ved utbyggginga av Sysendammen. Hytta ligger et par timers gange langs T-merka sti fra riksvei 7, og danner et fint utgangspunkt for turer rundt Hardangerjøkulen. Disse turene bør du ikke gå alt for tidlig i sesongen, på grunn av snøforholdene. Her kan du få flott utsikt til Hardangerjøkulen og brefallene fra denne. For de brevante er det også mulig å ta en tur på selve Jøkulen.

Skoleklasser og lignende grupper

Kjeldebu egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte.

Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post: aktivitet@dntoslo.no

Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta. Du finner informasjon på nettet.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: Det er et eget isolert rom i vakthytta med vedovn, der det er tre sengeplasser og to hundebur.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Tog/buss til Geilo. Lokalbuss fra Geilo til Dyranut. Herfra er det tre timer å gå til Kjeldebu. Alternativ rute inn fra Krossdalen til Kjeldebu tar to timer.

Adkomst vinter

Bergensbanen til Finse. Herfra er det 28 kilometer på ski til Kjeldebu.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 041 Hardangervidda

Annonse
Værvarsel for Kjeldebu. Vis på YR.no
Søn (23.02)Delvis skyet-6º0 mm
Laber bris (7.8m/s) Vest-nordvest
Man (24.02)Skyet-5º0 mm
Frisk bris (8.3m/s) Vest-nordvest
Tir (25.02)Snø-9º1 mm
Stiv kuling (15.3m/s) Øst-nordøst
Ons (26.02)Skyet-7º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Øst-sørøst
Tor (27.02)Skyet-8º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Øst-sørøst
Fre (28.02)Skyet-7º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Øst-sørøst
Lør (29.02)Skyet-7º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt