Middalsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. mars - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Middalsbu ligger ytterst i Middalen, rett ved elva som renner gjennom dalen. Etter at Valldalsvatnet ble regulert og Valldalseter lagt under vann ble Middalsbu bygget. Hytta er lett tilgjengelig da det går bilvei inn Valldalen. Fra parkeringsplassen er det en halvtimes gange langs vegen. Middalsbu er et flott startsted for turen inn på vestvidda ved å følge den T-merka stien videre til Hellevassbu. Du kan også nå Hardangerviddas høyeste punkt herfra, Sandfloegga, som med sine 1721 meter kan tilby en storslagen utsikt.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling:NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Nordmannslågen 10031"

Turkartserien: Hardangervidda Vest (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Hardangervidda (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Kortbetaling
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ekspressbuss fra Oslo/ Bergen/ Stavanger/ Haugesund til Røldal. Videre med drosje til Valldalsvatnet og på setervei til Middalsbu.

Med bil kjører man fv. 134 til Bråstøl og tar av inn til Valldal. Man kan kjøre inn til nordenden av Valldalsvatnet og parkere bilen like ved bommen. Fra bommen er det ca. 1 km å gå på setervei.

Adkomst vinter

Ekspressbuss fra Oslo/ Bergen/ Stavanger/ Haugesund til Røldal. 16 km på ski fra Røldal (Bråstøl).

Varsel

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter

Annonse
Værvarsel for Middalsbu. Vis på YR.no
Lør (04.04)Snø-2º1 mm
Laber bris (6.1m/s) Sør-sørøst
Søn (05.04)Skyet0º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Lettskyet2º0 mm
Sterk kuling (20.3m/s) Sørøst
Tir (07.04)Skyet2º0 mm
Lett bris (5.0m/s) Vest-nordvest
Ons (08.04)Regn3º3 mm
Liten kuling (13.1m/s) Vest-sørvest
Tor (09.04)Skyet2º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Vest-nordvest
Fre (10.04)Regn4º3 mm
Lett bris (4.8m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt