Bojobæskihytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

NB! Alt overnattingsbesøk på hytta må forhåndsbookes. Pga korona-restriksjoner og mulighet til smittesporing må en bestille HELE hytta, altså bare en kohort. Dagsturbesøk er desverre ikke tillatt.

Lengst øst i Alta i Finnmark ligger denne hytta. Den ligger på den gamle postruta mellom Alta og Karasjok. Her passerer langruta E1. Kart for området er Cohkarassa, Kartblad 1934 I. Turlagets hytte er imidlertid ikke avmerket på kartet. Hytta som er avmerket på Cohkarassa-kartet ligger ca. 500 meter sør for Bojobæskihytta. Kartreferanse for Bojobæskihytta er 913 456. Det er kommet et nytt kart i Norges-serien, 10175 Øvre Stabbursdalen, 1:50 000. Kartside 35E04, hvor Bojobæskihytta er avmerket. Kartreferanse 913 456.

Bojobæskihytta var tidligere en gamme bygget med midler fra Arentz legat. Etter som årene gikk forfalt imidlertid gamma og ny hytte ble derfor oppført i 1989. Dagens hytte er på 15 kvm. i tillegg til en stor gang. Det er soveplass til 5 personer og madrasser i sengene. Hytta er godt utstyrt med propanbrenner, kaffekjele, stekepanne, kasteroller samt fat, kopper og bestikk.

Hytta er avlåst med DNT-standardnøkkel, som kan bestilles av medlemmer på nett i DNTs nettbutikk, www.dntbutikken.no eller kjøpes på Intersport, Parksenteret i Alta. Nøkkelen koster kr.100. I hytta vil du finne en hytteperm med hytteregler, hytteprotokoll, informasjon om betaling ved leie, samt branninstruks. Det er ikke tillat med hund på hytta.

Foreløpig er det bare mulig å forhåndsbooke hytta i perioden 1. juni - 3. september. Hele hytta må bestilles, og prisen er for tiden kr. 600 for medlemmer og kr. 800 for ikke-medlemmer per døgn. Vi har nå fått ny badstu på hytta. Bruk av bastu kan forhåndsbetales på linken under.

Det er en enkel sikringshytte med to sengeplasser ved siden av hovedhytta. Sikringshytta har også status som hundeanneks. Det betyr at besøkende med hund må bruke denne hytta som også må bookes i sin helhet. Kostnadene er kr. 200 for medlemmer og kr. 300 for ikke-medlemmer.

Hvis du ikke alt er DNT medlem, så husk at den beste måten å støtte arbeidet med åpne hytter i fjellet, merkede stier og oppkjørte skiløyper, er å melde seg inn. Du kan melde deg inn på www.dnt.no/medlem/ Har du bostedsadresse i Alta, Loppa, Karasjok eller Kautokeino blir du automatisk med i vårt lokallag, og deler av medlemsavgiften blir ført tilbake og brukt i turlagets arbeid.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Teltplass
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra Stuorajávri forbi Joatkajávri fjellstue, 4 1/2 t i alt. Man kan også følge den gamle postruta fra Alta (Østerelvdalen) forbi Reinbukkelvhytta, 8 t i alt.

Adkomst vinter

Det kjøres skispor o

SjekkUT | Bojobæskihytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bojobæskihytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT