Bojobæskihytta

    Legg til huskeliste
    3
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 8 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Beliggenhet 

    Lengst øst i Alta kommune i Finnmark, øverst i Stabbursdalen, finner du denne hytta. Den ligger på den gamle Postruta mellom Alta og Karasjok. Her passerer også langruta E1. Kart i Norges-serien, 10175 Øvre Stabbursdalen, 1:50 000. Kartside 35E04, hvor Bojobæskihytta er avmerket. Kartreferanse 913 456.

    Rom

    Hovedhytta består av ett rom på 15 kvm. i tillegg til en stor gang. Det er soveplass til 6 personer i køyesenger og madrasser i sengene. I sikringshytta er det to sengeplasser.

    Utstyr

    Hytta er godt utstyrt med propanbrenner, kaffekjele, stekepanne, kasseroller samt fat, kopper og bestikk. Det er ved på hytta. Sikringshytta har også nødvendig utstyr. I 2021 ble det oppført ei tønnebadstu ved hytta.

    Vann

    Vann hentes i elva nedenfor hytta. På sommerstid kan vann pumpes opp i badsstua.

    Hund

    Sikringshytta med to sengeplasser har også status som hundeaneks. Har du hund som må være inne, må du booke deg inn på sikringshytta. Hund har ikke adgang i hovedhytta.

    Naturvern

    Du må ta med deg alt søppel når du forlater hytta.

    Bestilling og betaling

    Hytta er avlåst med DNT-standardnøkkel, som kan bestilles av medlemmer på nett i DNTs nettbutikk, www.dntbutikken.no eller kjøpes hos Canyon Jakt og fritid på Elvebakken i Alta. Nøkkelen koster kr.100, og du må vise medlemsbevis i DNT. I hytta vil du finne en hytteperm med hytteregler, hytteprotokoll, informasjon om betaling ved leie, samt branninstruks. Det er ikke tillat med hund på hovedhytta, sikringshytta har status som hundeanneks.

    Vi anbefaler å forhåndsbooke overnatting på linken under, men impulsbesøk er også velkommen. Prisen for DNT-medlemmer er kr. 250 , og ikke-medlemmer kr. 500, Ung 13-25 år medlem kr. 125, ikke-medlem kr. 250. Barn 4-12 medlem gratis, ikke medlem kr. 125, 0-3 år gratis, dagsturbesøk kr. 50. Hvis du ikke har forhåndsbetalt på nett, må du bruke vippsnummer 101372, og betale i etterkant når du får dekning, eller betal direkte inn på bankonto 49016027137. Vi har flott badstu på hytta. Bruk av bastu kan forhåndsbetales på linken under.

    Det er en enkel sikringshytte med to sengeplasser ved siden av hovedhytta. Sikringshytta har også status som hundeanneks. Det betyr at besøkende med hund må bruke denne hytta ved bestilling/overnatting. Kostnadene er de samme som hovedhytta.

    DNT-medlemsskap

    Minst en i følget må være DNT-medlem for å få tilgang på DNTs standardnøkkel. Nøkkelen kan bestilles på nett hos DNT eller hos Canyon Jakt og Fiske på Elvebakken. Medlemsbevis må forelegges.

    Hvis du ikke alt er DNT medlem, så husk at den beste måten å støtte arbeidet med åpne hytter i fjellet, merkede stier og oppkjørte skiløyper, er å melde seg inn. Du kan melde deg inn på www.dnt.no/medlem/ Har du bostedsadresse i Alta, Loppa, Karasjok eller Kautokeino blir du automatisk med i vårt lokallag, og deler av medlemsavgiften blir ført tilbake og brukt i turlagets arbeid.

    Historie og annet

    Oprinnelig har det ligget ei poststue på Bojobæski, men denne er flytta flere ganger. Den første turlagshytta var en gamme bygget med midler fra Arentz legat. Ettersom årene gikk forfalt imidlertid gamma og ny hytte ble derfor oppført i 1989. Dagens hytte er på 15 kvm. i tillegg til en stor gang. 

    Fasiliteter

    • Fiske
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Finnmarksvidda

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst er fra Stuorajávri forbi Joatkajávri fjellstue, 4 1/2 t i alt. Man kan også følge den gamle postruta fra Alta (Østerelvdalen) forbi Reinbukkelvhytta, 8 t i alt.

    Adkomst vinter

    Det kjøres skispor hver helg fra mars til april (vær og føreforbehold) med start fra parkeringsplass før Sombybrua. Turen er på 17,5 km en vei. Sjekk turlagets facebookside for info.

    SjekkUT | Bojobæskihytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    3

    SjekkUT-besøk