Bojobæskihytta

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    6 sengeplasser
  • Åpningstider

Lengst øst i Alta i Finnmark ligger denne hytta. Den ligger på den gamle postruta mellom Alta og Karasjok. Her passerer langruta E1. Kart for området er Cohkarassa, Kartblad 1934 I. Turlagets hytte er imidlertid ikke avmerket på kartet. Hytta som er avmerket på Cohkarassa-kartet ligger ca. 500 meter sør for Bojobæskihytta. Kartreferanse for Bojobæskihytta er 913 456. Det er kommet et nytt kart i Norges-serien, 10175 Øvre Stabbursdalen, 1:50 000. Kartside 35E04, hvor Bojobæskihytta er avmerket. Kartreferanse 913 456.

Bojobæskihytta var tidligere en gamme bygget med midler fra Arentz legat. Etter som årene gikk forfalt imidlertid gamma og ny hytte ble derfor oppført i 1989. Dagens hytte er på 15 kvm. i tillegg til en stor gang. Det er soveplass til 5 personer og madrasser i sengene. Hytta er godt utstyrt med propanbrenner, kaffekjele, stekepanne, kasteroller samt fat, kopper og bestikk.

Hytta er avlåst med DNT-standardnøkkel, som kan bestilles på nett i DNTs nettbutikk, www.dntbutikken.no eller kjøpes på Intersport i Alta. Nøkkelen koster kr.100. I hytta vil du finne en hytteperm med hytteregler, hytteprotokoll, informasjon om betaling ved leie, samt branninstruks.

Statusen som ubetjent hytte betyr at det er tilrettelagt for overnatting, og du finner ved til oppvarming og gass til matlaging. Overnatting på turlagets hytter koster kr. 150,- pr. person pr. overnatting for voksne medlemmer, 50,- for ungmedlemmer, barn gratis. For ikke-medlemmer koster det kr 300,- pr. person pr. overnatting. Dagsturbesøk koster kr. 50,-. Vi håper du betaler for deg i nettbanken når du kommer hjem. Alta og Omegn turlags kontonummer er: 4901.60.27137. Merk innbetalingen med dagsturbesøk/overnatting Bojobæski og dato. Du kan også bruke VIPPS #101372.

Hvis du ikke alt er DNT medlem, så husk at den beste måten å støtte arbeidet med åpne hytter i fjellet, merkede stier og oppkjørte skiløyper, er å melde seg inn. Giro ligger i mappa på veggen, eller du kan melde deg inn på www.dnt.no/medlem/ Har du bostedsadresse i Alta, Loppa, Karasjok eller Kautokeino blir du automatisk med i vårt lokallag, og deler av medlemsavgiften blir ført tilbake og brukt i turlagets arbeid.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Fiske
  • Teltplass
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er fra Stuorajávri forbi Joatkajávri fjellstue, 4 1/2 t i alt. Man kan også følge den gamle postruta fra Alta (Østerelvdalen) forbi Reinbukkelvhytta, 8 t i alt.

Adkomst vinter

Det kjøres skispor o

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 0 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: