Stordalsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent (stengt nå)
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 16. okt. - 29. feb.

Stordalsbu ligger øverst i Stordalen med god utsikt over de store innsjøene i området. Selvbetjeningshytta ble bygget i 1972 og ligger godt skjerma for vestaværet. Stordalsbu deler den merkede ruten mellom Mogen og Kalhovd i to passende dagsetapper. Med tanke på turer i området er det mulig å velge seg både lettere og mer krevende utflukter, dersom en ikke vil prøve fiskelykken. I området rundt Stordalsbu er det mange gode fiskemuligheter.

OBS! Brønnen er tom (lite vann, og anbefals ikke å drikke av). Vann må hentes i nærmeste vann eller bekk, ca 5 minutters gange fra hytta.

Merk deg at Stordalsbu er stengt i perioden 10. August - 20. September i 2019 grunnet reinsjakt.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Kalhovd 10032"

Turkart:Rauhelleren (2008) 1:50 000, Hardangervidda Øst (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Hardangervidda (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Fiske
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil til Stegaros, eventuelt sykkel fra Rjukan/Gvefseborg eller Steinsbøle. Ca 5 timer å gå til Stordalsbu fra Stegaros.

En annen mulighet er å ta båten over Møssvatn fra Skinnarbu til Mogen, og gå ca 5 timer fra Mogen. For å komme til Skinnarbu kan man ta ekspressbuss til Rjukan og lokalbuss til Skinnarbu.

Adkomst vinter

Nærmeste atkomststed på vinteren er Skinnarbu via Mogen, Rjukan via Helberghytta/Kalhovd eller Steinsbøle via Kalhovd. Til Rjukan går det ekspressbuss. Derfra kan man ta lokalbuss til Skinnarbu. Man kan også ta Krossobanen opp til Gvefseborg og gå derfra til Helberghytta/Kalhovd. For å komme til Steinsbøle kan man ta lokalbuss fra Rjukan til Atrå og taxi derfra. Eventuelt bil.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 041 Hardangervidda

Annonse
Værvarsel for Stordalsbu. Vis på YR.no
Søn (23.02)Delvis skyet-6º0 mm
Laber bris (7.9m/s) Vest-nordvest
Man (24.02)Skyet-7º0 mm
Laber bris (5.9m/s) Vest-nordvest
Tir (25.02)Snø-9º3 mm
Liten kuling (11.4m/s) Øst-nordøst
Ons (26.02)Skyet-9º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Nord-nordøst
Tor (27.02)Skyet-10º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sørvest
Fre (28.02)Skyet-8º0 mm
Svak vind (3.1m/s) Sør-sørvest
Lør (29.02)Skyet-7º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt