Koboltkoia

Annonse

Om hytta

Trivelige Koboltkoia ligger på en tipp like nedenfor de nordlige Koboltgruvene i Modum (Blaafarveværkets gruver). Koia har flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka. Dette er et idyllisk sted, og ei koie med sjel. Litt lenger ut på tippen er det en flott uteplass med benker og bålpanne. Hytta leies ut i sin helhet.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke. 

BELIGGENHET: Koboltkoia ligger på en tipp like nedenfor de nordlige Koboltgruvene i Modum.

 UTSTYR: Koboltkoia har stor stue med åpen kjøkkenløsning. Vedovn. Koia er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter, husk lakenpose, eller sengetøy, til å ha utenpå det som er der. Her er ikke strøm, men gassbluss til matlaging, vedfyring for oppvarming, og stearinlys for belysning. Koia har i alt 12 sengeplasser fordelt på et soverom i første etasje med fem sengeplasser og sovesal i annen etasje. Du finner utedoen i eget bygg utenfor, der er også vedboden.

HUND: Det står hundebur i gangen. Hunden skal ikke inn ellers i hytta.

BOOKING: Koboltkoia kan kun bookes i sin helhet (ikke senger). Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 14 avreisedag. Hytta må forhåndsbookes, og blir da betalt samtidig.

VANN: Sommerstid er det lagt opp vannpost ca. 50 meter fra hytteveggen. Her kan det hentes vann til matlaging og vask av hytta. Vintertid må du smelte snø, eller bære med deg vann.

AKTIVITETER: Blaafarveværket/Koboltgruvene har merket kulturhistoriske stier til gruvene og tufter etter boplasser i området. Brosjyrer fås i Gruvekroa (åpningstider). En fin runde for de aller fleste er runden over Hoggvarden og Skuterudsetra. Turforslag finnes på UT.no. En overnatting på Koboltkoia er også flott å kombinere med opplevelser i tilknytning til Blaafarværket: blaa.no Det er en skiltet og blåmerket tursti over åsen mellom Koboltkoia/Koboltgruvene og Haugfossen på Blaafarveværket. Ca 12 km. lang (Haugfoss-stien). Denne stien går innom flere kulturhistoriske steder samt fine utsiktspunkter. Se her for nærmere beskrivelse og kart

HISTORIE: Koia er opprinnelig Lofthus gamle skole, bygget på Snarum i 1860. Koia ble revet i 2006, og gjenreist ved Ludvig Eugen Stoll ved Nordgruvene på Blaafarveværket. Blaafarveværket fikk støtte fra Modum Sparebank til gjenreisingen. Turisthytta ble innviet på denne plassen 29. mai 2011, og er laftet og restaurert ved gjenbruk av gamle materialer. Innredet med mye tidsriktig inventar med stor hjelp fra Blaafarveværket.

Fasiliteter

  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Skiltet med "Koboltgruvene" fra Statoil-stasjonen på Sysle på Modum og fra Blaafarveværket på Åmot. 

Skiltet med "Koboltkoia" fra P-plasser ved porten på veien opp til Koboltgruvene. Du bruker ca 25 min. - 1 time herfra og opp til hytta. NB! Porten i veien nedenfor parkeringsplassen stenges hver kveld, også i Koboltgruvenes åpne sesong. Biler skal flyttes til utenfor porten før porten stenges. Utenom Koboltgruvenes åpningstider/åpne sesonger, er porten stengt hele døgnet, og man må alltid parkere utenfor porten, ca. 1,5 km fra Koboltkoia, og så følge veien til fots videre oppover (skiltet Koboltkoia). Ved bommen er det P-plasser merket Koboltkoia. Det er ikke lov å kjøre helt inn til Koboltkoia, parkere bil ved Koboltkoia, eller parkere innenfor porten til Koboltgruvene over natten. Se Blaafarveværkets nettside for åpningstider.

Adkomst vinter

Samme som sommer.

Det kjøres/tråkkes ikke opp spor til hytta.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 5 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: