Koboltkoia

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Trivelige Koboltkoia er et idyllisk sted, ei koie med sjel. Her er det en flott uteplass med benker og herlig utsikt. 

BELIGGENHET: Hytta ligger på en tipp like nedenfor de nordlige Koboltgruvene i Modum. (Blaafarveværkets gruver). Koia har flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka. 

 UTSTYR: Koboltkoia har stor stue med åpen kjøkkenløsning. Vedovn. Koia er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter, husk lakenpose, eller sengetøy, til å ha utenpå det som er der. Her er ikke strøm, men gassbluss til matlaging, vedfyring for oppvarming, og stearinlys for belysning. Koia har i alt 12 sengeplasser fordelt på et soverom i første etasje med fem sengeplasser og sovesal i annen etasje. Du finner utedoen i eget bygg utenfor, der er også vedboden.

HUND: Det står hundebur i gangen. Hunden skal ikke inn ellers i hytta.

BESTILLING: Koboltkoia leies kun ut i sin helhet og den må forhåndsbestilles. Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag. 

VANN: Sommerstid er det lagt opp vannpost ca. 50 meter fra hytteveggen. Her kan det hentes vann til matlaging og vask av hytta. Vintertid må du smelte snø, eller bære med deg vann.

AKTIVITETER: Blaafarveværket/Koboltgruvene har merket kulturhistoriske stier til gruvene og tufter etter boplasser i området. Brosjyrer fås i Gruvekroa (åpningstider). En fin runde for de aller fleste er runden over Hoggvarden og Skuterudsetra. Turforslag finnes på UT.no. En overnatting på Koboltkoia er også flott å kombinere med opplevelser i tilknytning til Blaafarværket: blaa.no Det er en skiltet og blåmerket tursti over åsen mellom Koboltkoia/Koboltgruvene og Haugfossen på Blaafarveværket. Ca 12 km. lang (Haugfoss-stien). Denne stien går innom flere kulturhistoriske steder samt fine utsiktspunkter. Se her for nærmere beskrivelse og kart

HISTORIE: Les hyttas spennende historie her.

Fasiliteter

  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Skiltet med "Koboltgruvene" fra Cirkel k-stasjonen på Sysle på Modum og fra Blaafarveværket på Åmot. 

Skiltet med "Koboltkoia" fra P-plasser ved porten på veien opp til Koboltgruvene. Du bruker fra 25 min til 1 time herfra og opp til hytta. NB! Det er IKKE lov å kjøre lenger enn til denne parkeringen når du skal til Koboltkoia. 

Adkomst vinter

Samme som sommer.

Det kjøres/tråkkes ikke opp spor til hytta.

Annonse

SjekkUT | Koboltkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
8

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Koboltkoia ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT