Koboltkoia

Annonse

Om hytta

Trivelige Koboltkoia ligger på en tipp ved Nordgruvene på Koboltgruvene på Modum (Blaafarveværkets gruver). Det er flott utsikt over Holleia, Tyrifjorden og Finnemarka fra tomta. På gruveområdet er det merkede kulturstier. Hytta er spesielt tilrettelagt for barne- og ungdomsaktiviteter. Hytta er opprinnelig Lofthus gamle skole bygget på Snarum i 1860. Hytta ble innviet 29. mai 2011, og er laftet og restaurert ved gjenbruk av gamle materialer. Innredet med mye tidsriktig inventar med stor hjelp fra Blaafarveværket. Hytta har i alt 12 sengeplasser, og kan kun leies i sin helhet. Du har da hytta fra kl 14 ankomstdag til kl 14 avreisedag.

Overnatting

Denne hytta kan kun leies i sin helhet. Pris per døgn for hele hytta er kr. 1100,-, og det er 12 sengeplasser.
Vær obs på at ved reservasjon kommer riktig medlemspris når du har lagt inn medlemsnummeret.

Praktisk informasjon

Det er ikke drikkevann på/like ved hytta, så det er det lurt å ta med seg. Drikkevann kan for eksempel tappes fra utekran på Gruvetråkka. Plastdunker for drikkevann finnes på hytta.

Det er lagt opp vannpost ca. 50 meter fra hytteveggen. Her kan det hentes vann til matlaging og vask av hytta.

Turforslag:
- Blaafarveværket/Koboltgruvene har merket kulturhistoriske stier til gruvene og tufter etter boplasser i området. Brosjyrer fås i Gruvekroa (åpningstider).

- Skiltet og blåmerket tursti over åsen mellom Koboltkoia/Koboltgruvene og Haugfossen på Blaafarveværket. Ca 12 km. (Haugfoss-stien). Går innom flere kulturhistoriske steder samt fine utsiktspunkter. Se http://www.ut.no/ for nærmere beskrivelse og kart.

Fasiliteter

  • Sykkelutleie
  • Servering
  • local food
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Skiltet med "Koboltgruvene" fra Statoil-stasjonen på Sysle på Modum og fra Blaafarveværket på Åmot. Skiltet med "Koboltkoia" fra p-plasser ved porten på veien opp til Koboltgruvene og fra parkeringsplassen oppe ved Koboltgruvene.

I Koboltgruvenes åpningstid er det adkomst til hytta fra parkeringsplassen på Koboltgruvene. Det er 15 min (1 km) å gå fra parkeringsplassen til hytta. Noe stigning.
NB! Porten i veien nedenfor parkeringsplassen stenges hver kveld, også i Koboltgruvenes åpne sesong. Biler skal flyttes til utenfor porten før den stenges.
Utenom Koboltgruvenes åpningstider/åpne sesonger er porten stengt hele døgnet, og man alltid parkere utenfor porten ca. 1,5 km fra Koboltkoia og følge veien til fots videre oppover (skiltet Koboltkoia). Ved bommen er det p-plasser merket Koboltkoia.

Det er ikke under noen omstendigheter lov å kjøre helt inn til Koboltkoia, parkere bil ved Koboltkoia eller parkere innenfor porten til Koboltgruvene over natten. Biler henvises til de anviste plassene utenfor porten.


Se Blaafarveværkets nettside for åpningstider.

Papirkart

Kartblad: 033 Drammen

Annonse