Haukeliseter fjellstue

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Veien går helt frem til døren, men videre inn i fjelleventyret tar du beina fatt. Fra Haukeliseter fjellstue kan du ta dagsturer i mektig terreng, eller gå fra hytte-til-hytte både nordover på Hardangervidda eller sørover mot Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene.

Haukeliseter fjellstue er åpen året rundt og ligger ved helårsveien (E134) over Haukeli.

Haukeliseter er det mest besøkte fjellanlegget tilknyttet DNT, med over 150 senger. Her kan du få overnatting i forskjellige prisklasser: Fra rom med dusj, toalett og oppredde senger, til enkel og rimelig losji.

Turmulighetene fra Haukeliseter er uendelige både sommer og vinter. Nordover ligger mektige Hardangervidda og sørover finner du frodige Ryfylke- og Setesdalsheiene. Begge veier finner du et omfattende nettverk av hytter og ruter. Haukeliseter er et naturlig stoppested for deg som liker å vandre fra hytte til hytte, men også perfekt hvis du ønsker å bo fast og gå dagsturer i nærområdet. Ved endt tur anbefales en treretters middag tilberedt av Haukeliseters dyktige kjøkken.

I løpet av året er det en rekke kurs og arrangement du kan delta på; kitekurs og skredkurs gjennom hele vinteren, Topptursamlinger i vårski-sesongen, Singel på fjellet, Yoga, turer med Barnas Turlag samt mye mer. Se vår aktivitetskalender her

I tillegg vil du garantert sette pris på Haukeliseters villmarksspa. Her har du muligheten til å nyte utendørs, vedfyrt badestamp og vedfyrt badstue med panoramautsikt mot fjellene - bare avbrutt av rulling i snøen på vinteren eller en dukkert i fjellvannet på sommeren.

Om rommene på Haukeliseter:

Fjellrommene (31 rom, 97 senger) har dusj og toalett, samt oppredde senger. Selvstellsrommene (8 rom, 25 senger) har dusj og toalett i korridoren, kjøleskap, minikjøkken og kjøleskap, samt dyner og puter (sengetøy må medbringes eller leies på fjellstua). Stabburs- og Kuskeloftsrommene (9 rom, 36 senger) har en enkel hyttestandard. Her er det kokemuligheter, samt dyner og puter (sengetøy må medbringes eller leies på fjellstua), dusj og toaletter ligger i nabobygget. Se bilder av de ulike romtypene på Haukeliseters egne nettsider.

Tilrettelegging for funksjonshemmede: Bilvei helt frem til fjellstua, eget toalett og eget fjellrom tilpasset funksjonshemmede vil bli bygget i 2017.

Åpningstider: Resepsjon, restaurant og butikken er betjent fra kl. 08:00 til 22:00 (utvidede åpningstider i helger og høysesong).

Fjellstuen serverer mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

Miljøfyrtårnhytte:

Fjellstuen er miljøsertifisert i henhold til kravene for miljøvennlig hyttedrift. Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning for kvalitetssikring og helhetlige miljøløsninger. Les mer om miljøsertifisering av hytter

Hund:

Hund er tillatt i følgende rom: Fem fjellrom med 2/3 senger, fire kuskeloft med 4/6 senger, Stabburet med 6 senger. Det finnes i tillegg hundebur i skistallen. Kontakt resepsjonen for mer informasjon. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil: Helårsvei E134 over Haukelifjell. Se vegvesen.no for trafikkmeldinger og informasjon om kjøreforhold.

Med buss: Haukeliekspressen har daglige avganger fra Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Haugesund. Busstopp utenfor hovedinngangen på Haukeliseter.                                Se nor-way.no for rutetider.

Adkomst vinter

Med bil: Helårsvei E134 over Haukelifjell. Se vegvesen.no for trafikkmeldinger og informasjon om kjøreforhold.

Med buss: Haukeliekspressen har daglige avganger fra Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Haugesund. Busstopp utenfor hovedinngangen på Haukeliseter.                                Se nor-way.no for rutetider

Annonse

SjekkUT | Haukeliseter fjellstue

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
947

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Haukeliseter fjellstue ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT