Sommerseter

    Legg til huskeliste
    27
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 12 sengeplasser
    • Ubetjent i perioden Åpen hele året

    Sommerseter er en setervoll som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til, ca 2 km fra vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta om sommeren og fine skimuligheter om vinteren. 

    Foreningshytta må alltid bestilles på forhånd. Kode til nøkkelboksen fås på e-post før ankomst. Ved leie av Foreningshytta disponerer man hele hytta. Når man har booka Foreningshytta kan nøkkelen til bommen hentes på DNT Telemarks tursenter i Torggate 15 i Skien. Stallen er låst med DNTs standardnøkkel, og her er det også mulig å komme som vandrer ("drop-in").

    Ved booking av Foreningshytta (som er låst med spesialnøkkel) kan man om sommeren låne nøkkel til bommen. Denne hentes i tursenteret i Skien: husk å sjekke våre åpningstider. Dette gir deg mulighet til å kjøre helt fram til døra. 

    Foreningshytta er trivelig innredet og utstyrt for 5 personer. Det er 2-platers gassbluss, solcelleanlegg til belysning og i tillegg til vedovn, en propanovn, som hjelper deg å holde varmen på kalde vinterdager.

    Med leie av Foreningshytta medfølger også en liten robåt i aluminium som ligger ved Eiangen.

    Båt og bomnøkkel medfølger ikke ved opphold i Stallen.

    OBS! Vi har dessverre litt utfordringer noen ganger i vintermåneder med solcellesystemet, derfor kan det innimellom være kun te-lys og sterinlys som blir lyskilden på hyttene.

    Leietaker disponerer hytta fra kl. 12:00 ankomstdag til kl. 12:00 på avreisedag.

    Stallen består av tre rom; stor gang, kjøkken m/spiseplass og stue, og soverom med køyesenger og plass til 7 personer. Også i Stallen er det gassbluss, solcelleanlegg til belysning og vedovn.

    Vi oppfordrer til å ikke bruke sovepose da dette er viktig for å begrense faren for veggdyr på DNT hytter. Samtidig vil vi meddele at vi har vært heldig og aldri hatt dette på noen av DNT Telemark sine hytter.

    Klikk her for villkår på våre ubetjente hytter.

    Beliggenhet og turmuligheter 

    Sommerseter ligger ca. 7 km fra der skogsbilveien tar av fra Bestulvegen forbi Dale mot vannet Eiangen. Rett nedenfor hytta går Eiangselva forbi, hvor det kanskje kan friste med et morgenbad? Sommerseter danner et knutepunkt for stinettet i Sauheradfjella og Luksefjell. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda, med Ørnenuten (811 moh) og Narefjell (805). Går du fra hytte til hytte blir Fugleleiken et naturlig mål (10,8 km) i sørvestlig retning. Mot øst går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, forbi Rønningslia mot Godal og med mulighet for å gå videre til Solumhytta (8,4km). Underveis bør du ta en avstikker til Storefjell (745 moh), med praktfull utsikt. 2 km nord for Sommerseter finner du vannet Eiangen, med fiske- og bademuligheter. I dette området ligger også Skiens høyeste fjell, Skårrafjell (814 moh). Stien fortsetter her videre nordøstover til Sveinsbu gjennom variert skogsterreng. Om vinteren er det kort vei til den populære Steinbruløypa, som maskinprepareres gjennom hele vinteren. Den tar deg over mot Svanstulområdet og Fugleleiken. Fra Eiangen er det merket skiløype til Breiset, nord i Sauheradfjella. Det er også løypeforbindelse ned til Dale i Luksefjell.

    Fiske i Eiangen 

    DNT Telemark selger fiskekort for Eiangen Grunneierlag.

    Sengetøy 

    For begge hyttene gjelder vanlige regler for bruk av eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Varetrekkene som er på er kun ment som en ekstra beskyttelse.

    Hund på hytta

    Det er tillatt med hund i hundebur i uisolert uthus eller i uisolert forgang på Stallen. Bur finnes på stedet. Det er dessverre ikke anledning til å ha med hund i Foreningshytta.

    Hyttas historie 

    Her kan du lese mer om hyttas historie.

    Betaling av opphold

    Last ned betalingsappen "DNT Hyttebetaling" før du skal på tur for å enkelt betale overnatting på Sommerseter Stallen. Det er ikke dekning på Sommerseter, så appen må lastes ned på forhånd. Du kan legge inn overnattingen allerede når du er på hytta, men betaler via appen på mobilen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig.

    Så enkelt er det:

    1. Gå inn på App Store eller Google Play og søk opp DNT Hyttebetaling. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.
    2. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen og registrer deg.
    3. Når du kommer frem til hytta skriver du deg inn i protokollen og betaler for opphold og proviantkjøp med appen DNT hyttebetaling.
    4. Dersom du har dekning på hytta betaler du på stedet. Uten dekning velger du «betal senere» i appen, og gjør opp så snart du får dekning. Du vil få et varsel fra appen om manglende betaling når du kommer i dekning.

    Hvis du ikke har mulighet for å bruke appen, kan du betale for hytteoppholdet på "gamlemåten" ved å fylle ut betalingsblankett, for så å få tilsendt faktura.

    Fasiliteter

    • Booking
    • Fiske
    • Utleie
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Barnevogn
    Annonse
    GrenlandNedre Telemark

    Adkomst mulig med

    • Bil om sommeren
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Om sommeren kan det kjøres helt fram til hytta for de som har fått utlevert bomnøkkel.

    Ta av fra riksveg 32 nord for Skien og følg Luksefjellvegen, som går over i Bestulvegen, i ca. 31 km til Dale bru. Ta av til venstre over brua og følg Eiangsvegen 1,1 km til bom med lås. Herfra er det 6,1 km videre på Eiangsvegen til hytta. Det er skiltet i veikryss. Tast eventuell inn "Eiangsvegen 930, 3721 Skien" på GPSen. 

    Adkomst vinter

    Samme som om sommeren, men da må du parkere ved bommen på Eiangsveien og ta skiene fatt derfra. Veien fra bommen og innover mot Eiangen blir ikke vinterbrøytet. Alternativ atkomst på ski er Steinbruløypa fra Svanstul eller merket løype fra Breiset via Eiangen.

    SjekkUT | Sommerseter

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    27

    SjekkUT-besøk