Sommerseter

Om hytta

Sommerseter

Beliggenhet og turmuligheter
Sommerseter ligger ca. 7 km fra der skogsbilveien tar av fra Bestulvegen forbi Dale mot vannet Eiangen. Rett nedenfor hytta går Eiangselva forbi, hvor det kanskje kan friste med et morgenbad? Sommerseter danner et knutepunkt for stinettet i Sauheradfjella og Luksefjell. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda, med Ørnenuten (811 moh) og Narefjell (805). Går du fra hytte til hytte blir Fugleleiken et naturlig mål (10,8 km) i sørvestlig retning. Mot øst går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, forbi Rønningslia mot Godal og med mulighet for å gå videre til Solumhytta (8,4km). Underveis bør du ta en avstikker til Storefjell (745 moh), med praktfull utsikt. 2 km nord for Sommerseter finner du vannet Eiangen, med fiske- og bademuligheter. I dette området ligger også Skiens høyeste fjell, Skårrafjell (814 moh). Stien fortsetter her videre nordøstover til Sveinsbu gjennom variert skogsterreng.
Om vinteren er det kort vei til den populære Steinbruløypa, som maskinprepareres gjennom hele vinteren. Den tar deg over mot Svanstulområdet og Fugleleiken. Fra Eiangen er det merket skiløype til Breiset, nord i Sauheradfjella. Det er også løypeforbindelse ned til Dale i Luksefjell.

Kart
Grenland Turkart, blad 4 Skien Nord 1:25000

Fiske i Eiangen
DNT Telemark selger fiskekort for Eiangen Grunneierlag. Se eget oppslag om regler for fisket på hytta.

Opphold på Sommerseter
På setervollen finner du to ubetjente hytter med overnattingsmuligheter:

Foreningshytta
Dette er en meget populær hytte, som må forhåndsbestilles hos DNT Telemark. Hytta har egen nøkkel. Om sommeren får du også nøkkel til bommen, som gir deg mulighet til å kjøre helt fram til døra. Da er også båt på Eiangen inkludert i leia.
For dem som ikke har anledning til å hente nøkkel på DNT Telemarks kontor i Skien har vi egen nøkkelavtale pr. post. Hytta er trivelig innredet og utstyrt for 5 personer. Det er 2-platers gassbluss, solcelleanlegg til belysning og, i tillegg til vedovn, en propanovn, som hjelper deg å holde varmen på kalde vinterdager.
Leietaker disponerer hytta fra kl. 12.00 ankomstdag til kl. 12.00 på avreisedag.

Pris er 400kr per døgn for medlem, for øvrige 1000kr per døgn

Leie av hytta fordrer medlemskap i DNT.

Stallen
Stallen er låst med standard DNT-nøkkel. Hytta består av tre rom; stor gang, kjøkken m/spiseplass og stue og til slutt soverom med køyesenger og plass til 7 personer. Også i Stallen er det gassbluss, solcelleanlegg til belysning og vedovn.

Klikk her for priser for Stallen.

Sengetøy
For begge hyttene gjelder vanlige regler for bruk av eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Varetrekkene som er på er kun ment som en ekstra beskyttelse.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur i uisolert uthus eller i uisolert forgang på Stallen. Bur finnes på stedet.

Hyttas historie

Her kan du lese mer om hyttas historie.

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Utleie
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer


Om sommeren kan det kjøres helt fram til hytta for de som har fått utlevert bomnøkkel.
Ta av fra riksveg 32 nord for Skien og følg Luksefjellvegen, som går over i Bestulvegen, i ca. 31 km til Dale bru. Ta av til venstre over brua og følg Eiangsvegen 1,1 km til bom med lås. Herfra er det 6,1 km videre på Eiangsvegen til hytta. Det er skiltet i veikryss.

Adkomst vinter


Samme som om sommeren fram til bommen. Her er det en liten P-plass som kan benyttes. Det er ofte scooterspor på veien forbi hytta. Alternativ atkomst på ski er Steinbruløypa fra Svanstul, eller merket løype fra Breiset via Eiangen.

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø