Sommerseter

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Sommerseter er en setervold som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til rett ved vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta om sommeren og fine skimuligheter om vinteren. Stallen kan låses opp med DNTs standardnøkkel og krever ikke booking, men dette er mulig om ønskelig. Foreningshytta må bookes på forhånd, da denne låses opp med en spesialnøkkel. Når man har booka Foreningshytta kan nøkkelen hentes på DNT Telemarks tursenter i Nedre Hjellegate 2 i Skien. DNTs standardnøkkel kan alle medlemmer hente på tursenteret eller kjøpe på nett.

Ved booking av Foreningshytta (som er låst med spesialnøkkel) får man om sommeren nøkkel til bommen. Dette gir deg mulighet til å kjøre helt fram til døra. Da er også båt på Eiangen inkludert i leia. Foreningshytta er trivelig innredet og utstyrt for 5 personer. Det er 2-platers gassbluss, solcelleanlegg til belysning og, i tillegg til vedovn, en propanovn, som hjelper deg å holde varmen på kalde vinterdager.

Leietaker disponerer hytta fra kl. 12:00 ankomstdag til kl. 12:00 på avreisedag.

Pris er 400kr per døgn for medlem, for øvrige 1000kr per døgn

Stallen (som er låst med DNTs standardnøkkel) består av tre rom; stor gang, kjøkken m/spiseplass og stue, og soverom med køyesenger og plass til 7 personer. Også i Stallen er det gassbluss, solcelleanlegg til belysning og vedovn.

Klikk her for priser for Stallen.

Beliggenhet og turmuligheter
Sommerseter ligger ca. 7 km fra der skogsbilveien tar av fra Bestulvegen forbi Dale mot vannet Eiangen. Rett nedenfor hytta går Eiangselva forbi, hvor det kanskje kan friste med et morgenbad? Sommerseter danner et knutepunkt for stinettet i Sauheradfjella og Luksefjell. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda, med Ørnenuten (811 moh) og Narefjell (805). Går du fra hytte til hytte blir Fugleleiken et naturlig mål (10,8 km) i sørvestlig retning. Mot øst går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, forbi Rønningslia mot Godal og med mulighet for å gå videre til Solumhytta (8,4km). Underveis bør du ta en avstikker til Storefjell (745 moh), med praktfull utsikt. 2 km nord for Sommerseter finner du vannet Eiangen, med fiske- og bademuligheter. I dette området ligger også Skiens høyeste fjell, Skårrafjell (814 moh). Stien fortsetter her videre nordøstover til Sveinsbu gjennom variert skogsterreng.
Om vinteren er det kort vei til den populære Steinbruløypa, som maskinprepareres gjennom hele vinteren. Den tar deg over mot Svanstulområdet og Fugleleiken. Fra Eiangen er det merket skiløype til Breiset, nord i Sauheradfjella. Det er også løypeforbindelse ned til Dale i Luksefjell.

Kart
Grenland Turkart, blad 4 Skien Nord 1:25000

Fiske i Eiangen
DNT Telemark selger fiskekort for Eiangen Grunneierlag. Se eget oppslag om regler for fisket på hytta.

Sengetøy
For begge hyttene gjelder vanlige regler for bruk av eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Varetrekkene som er på er kun ment som en ekstra beskyttelse.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur i uisolert uthus eller i uisolert forgang på Stallen. Bur finnes på stedet.

Hyttas historie

Her kan du lese mer om hyttas historie.

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Utleie
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Om sommeren kan det kjøres helt fram til hytta for de som har fått utlevert bomnøkkel.

Ta av fra riksveg 32 nord for Skien og følg Luksefjellvegen, som går over i Bestulvegen, i ca. 31 km til Dale bru. Ta av til venstre over brua og følg Eiangsvegen 1,1 km til bom med lås. Herfra er det 6,1 km videre på Eiangsvegen til hytta. Det er skiltet i veikryss.

Adkomst vinter

Samme som om sommeren, men da er det kun mulig å parkere ved veien i det man tar av til Eiangsveien. Ved bommen er det kun en snuplass, ikke en parkeringsplass. Alternativ atkomst på ski er Steinbruløypa fra Svanstul, eller merket løype fra Breiset via Eiangen.

Varsel

Værvarsel for Sommerseter. Vis på YR.no
Lør (04.04)Tåke0º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sør-sørvest
Søn (05.04)Skyet5º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Klarvær7º0 mm
Lett bris (4.4m/s) Sør-sørøst
Tir (07.04)Lettskyet9º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Nordvest
Ons (08.04)Skyet8º0 mm
Laber bris (6.8m/s) Sørvest
Tor (09.04)Skyet7º0 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør-sørvest
Fre (10.04)Skyet7º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø

Annonse
Værvarsel for Sommerseter. Vis på YR.no
Lør (04.04)Tåke0º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sør-sørvest
Søn (05.04)Skyet5º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Klarvær7º0 mm
Lett bris (4.4m/s) Sør-sørøst
Tir (07.04)Lettskyet9º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Nordvest
Ons (08.04)Skyet8º0 mm
Laber bris (6.8m/s) Sørvest
Tor (09.04)Skyet7º0 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør-sørvest
Fre (10.04)Skyet7º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt