Sommerseter

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Sommerseter er en setervold som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til, ca 2km fra vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta om sommeren og fine skimuligheter om vinteren. Stallen kan låses opp med DNTs standardnøkkel til vanlig, men er per 2021 låst med kodelås og krever nå forhåndsbooking. Foreningshytta må alltid bookes på forhånd, da denne låses opp med en spesialnøkkel. Når man har booka Foreningshytta kan nøkkelen til bommen hentes på DNT Telemarks tursenter i Torggate 15 i Skien.

I forbindelse med COVID-19-situasjonen er det innført nye rutiner for bruk av hyttene. Det vil si at en MÅ booke begge hyttene her før bruk. Kontakt DNT Telemark på telemark@dnt.no eller telefon 35532555 for å få kode til nøkkelboksen på hytta dagen før eller den dagen du reiser opp. OBS husk å sjekke åpningstiden til tursenteret. Det vil IKKE være mulig å komme seg inn i hytta med standard DNT-nøkkel så lenge COVID-19-situasjonen pågår. Både Foreningshytta og Stallen Bookes nå i sin helhet. Stallen kan man med andre ord ikke booke på sengenivå, eller komme innom og låse seg inn på, som før.

Leietager disponerer hytta fra 12:00 ankomstdag til 12:00 avreisedag.

Ved booking av Foreningshytta (som er låst med spesialnøkkel) får man om sommeren nøkkel til bommen. Dette gir deg mulighet til å kjøre helt fram til døra. Da er også båt på Eiangen inkludert i leia. Foreningshytta er trivelig innredet og utstyrt for 5 personer. Det er 2-platers gassbluss, solcelleanlegg til belysning og i tillegg til vedovn, en propanovn, som hjelper deg å holde varmen på kalde vinterdager.

OBS! Vi har dessverre litt utfordringer noen ganger i vintermåneder med solcellesystemet, derfor kan det innimellom være kun te-lys og sterinlys som blir lyskilden på hyttene.

Leietaker disponerer hytta fra kl. 12:00 ankomstdag til kl. 12:00 på avreisedag.

Stallen bookes nå som hel enhet! Stallen består av tre rom; stor gang, kjøkken m/spiseplass og stue, og soverom med køyesenger og plass til 7 personer. Også i Stallen er det gassbluss, solcelleanlegg til belysning og vedovn.

Vi oppfordrer til å ikke bruke sovepose da dette er viktig for å begrense faren for veggdyr på DNT hytter. Samtidig vil vi meddele at vi har vært heldig og aldre hatt dette på noen av DNT Telemark sine hytter.

Klikk her for leiebetingelser. 

Beliggenhet og turmuligheter 

Sommerseter ligger ca. 7 km fra der skogsbilveien tar av fra Bestulvegen forbi Dale mot vannet Eiangen. Rett nedenfor hytta går Eiangselva forbi, hvor det kanskje kan friste med et morgenbad? Sommerseter danner et knutepunkt for stinettet i Sauheradfjella og Luksefjell. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda, med Ørnenuten (811 moh) og Narefjell (805). Går du fra hytte til hytte blir Fugleleiken et naturlig mål (10,8 km) i sørvestlig retning. Mot øst går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, forbi Rønningslia mot Godal og med mulighet for å gå videre til Solumhytta (8,4km). Underveis bør du ta en avstikker til Storefjell (745 moh), med praktfull utsikt. 2 km nord for Sommerseter finner du vannet Eiangen, med fiske- og bademuligheter. I dette området ligger også Skiens høyeste fjell, Skårrafjell (814 moh). Stien fortsetter her videre nordøstover til Sveinsbu gjennom variert skogsterreng. Om vinteren er det kort vei til den populære Steinbruløypa, som maskinprepareres gjennom hele vinteren. Den tar deg over mot Svanstulområdet og Fugleleiken. Fra Eiangen er det merket skiløype til Breiset, nord i Sauheradfjella. Det er også løypeforbindelse ned til Dale i Luksefjell.

Kart 

Grenland Turkart, blad 4 Skien Nord 1:25000 Dette kan kjøpes på tursenteret i Torggata 15 i Skien

Fiske i Eiangen 

DNT Telemark selger fiskekort for Eiangen Grunneierlag.

Sengetøy 

For begge hyttene gjelder vanlige regler for bruk av eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Varetrekkene som er på er kun ment som en ekstra beskyttelse.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur i uisolert uthus eller i uisolert forgang på Stallen. Bur finnes på stedet. 

Hyttas historie 

Her kan du lese mer om hyttas historie.

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Utleie
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Om sommeren kan det kjøres helt fram til hytta for de som har fått utlevert bomnøkkel.

Ta av fra riksveg 32 nord for Skien og følg Luksefjellvegen, som går over i Bestulvegen, i ca. 31 km til Dale bru. Ta av til venstre over brua og følg Eiangsvegen 1,1 km til bom med lås. Herfra er det 6,1 km videre på Eiangsvegen til hytta. Det er skiltet i veikryss. Tast eventuell inn "Eiangsvegen 930, 3721 Skien" på GPSen. 

Adkomst vinter

Samme som om sommeren, men da er det kun mulig å parkere ved veien i det man tar av til Eiangsveien. Ved bommen er det kun en snuplass, ikke en parkeringsplass. Alternativ atkomst på ski er Steinbruløypa fra Svanstul, eller merket løype fra Breiset via Eiangen.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 11 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: