Slettningsbu

  Legg til huskeliste
  490
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 14 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.

  Slettningsbu ble åpnet i 1975 og skulle binde sammen hyttene mellom Jotunheimen og Skarvheimen. Turen opp på fjellet vest for Tyin til Slettningsbu kan virkelig anbefales. Terrenget her er av det mer spennende og varierte som dette området har å by på. 

  Ta en topptur
  Et turmål til toppen Slettningseggi, med sin panoramautsikt mot 2000-meterstopper i Jotunheimen, kan virkelig anbefales. Noe lenger unna, men allikevel oppnåelige dagsturmål, er toppene Frostdalsnosi og Berdalseken. Området rundt Slettningsbu er lite utforsket av turgåere. Området er lett tilgjengelig og har flotte turmuligheter både sommer og vinter.

  Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 14 
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 4
  • Antall senger for drop-in: 10

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste 

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Hund

  Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i sikringshytta. Hundeburet kan forhåndsbestilles. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

  Flere hytter i Skarvheimen

  Se oversikt over alle DNT-hyttene i Skarvheimen 

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"

  Turkart: Vang i Valdres (revidert mai 2015) og Årdal (2007) 1:50 000 og Jotunheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

  Fasiliteter

  • Vedovn
  Annonse
  Skarvheimen

  Adkomst sommer

  Med bil/buss til Tyin og derfra til fots langs T-merka sti opp til Slettningsbu.

  Adkomst vinter

  Du kan starte vinterturen inn til Slettningsbu fra Tyinkrysset, Tyinstølen, Nystuen og Kyrkjestølane.

  SjekkUT | Slettningsbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  490

  SjekkUT-besøk