Slettningsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  14 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Slettningsbu ble åpnet i 1975 og var tenkt å binde sammen hyttene mellom Jotunheimen og Skarvheimen. Og turen opp på fjellet vest for Tyin til Slettningsbu kan virkelig anbefales. Terrenget her er av det mer spennende og varierte som dette området har å by på. Et turmål til toppen Slettningseggi, med sin panoramautsikt mot 2000-meterstopper i Jotunheimen, kan virkelig anbefales. Noe lenger unna, men allikevel oppnåelige dagsturmål, er toppene Frostdalsnosi og Berdalseken. Området rundt Slettningsbu er lite utforsket av turgåere. Området er lett tigjengelig og har flotte turmuligheter både sommer og vinter.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"

Turkart: Vang i Valdres (revidert mai 2015) og Årdal (2007) 1:50 000 og Jotunheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil/buss til Tyin og derfra til fots langs T-merka sti opp til Slettningsbu.

Adkomst vinter

Du kan starte vinterturen inn til Slettningsbu fra Tyinkrysset, Tyinstølen, Nystuen og Kyrkjestølane.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 064 Bygdin - Tyin

Annonse
Værvarsel for Slettningsbu. Vis på YR.no
Tir (31.03)Lett snø-4º0 mm
Sterk kuling (19.9m/s) Vest
Ons (01.04)Snø-3º5 mm
Sterk kuling (17.9m/s) Vest
Tor (02.04)Snø-9º3 mm
Liten storm (21.6m/s) Vest
Fre (03.04)Delvis skyet-7º0 mm
Frisk bris (10.7m/s) Vest-nordvest
Lør (04.04)Skyet-7º0 mm
Lett bris (5.4m/s) Vest
Søn (05.04)Skyet-2º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Øst-sørøst
Man (06.04)Snø1º3 mm
Laber bris (6.3m/s) Øst-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt