Legg til huskeliste
  99
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Storerikvollen ligger fritt og fint til på en setervoll, med panoramautsikt over Esandsjøen mot Sylmassivet. Dersom det gode liv finnes, må Storerikvollen være stedet.

  Beliggenhet

  Hytta ligger ved nordenden av Esandsjøen i vakre Sylan. Sylan og Jämtlandsfjällen er et felles fjellturområde for nordmenn og svensker. Her kan du vandre dag etter dag i et sammenhengende hytte- og rutenett som strekker seg milevis innover fjellet på begge sider av grensen. Selve Sylmassivet ligger som en gigantisk grensestein sentralt i dette midtskandinaviske fjellriket.

  Rom

  Storerikvollen er betjent rundt påsketider og i sommersesongen og tilbyr 65 senger i 4-mannsrom. I tillegg finnes det større rom som brukes når hytta har stort besøk. Overnattingsgjester får servert trerettersmiddag og frokost. Det er i tillegg mulig å kjøpe øl og vin, samt kioskvarer. Resten av året er det mulighet for selvbetjent overnatting i hytta på tunet (16 senger). Låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong.

  Fasiliteter i selvbetjent sesong

  Tørkerom, mobildekning, teltplass, vedovn og utedo.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret (Selvbetjent sesong)

  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter. Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Vann

  Betjent sesong: Innlagt vann Selvbetjent sesong: Vann hentes i nærmeste kilde.

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund på Storerikvollen med eget hunderom. Les mer her.

  Naturvern

  I Sylan har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker. Dette medfører at du som gjest i disse områdene skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

  I tillegg til områder med spesielt vern er vi også heldige å ha samisk reindrift i området. Som gjest i reinens rike må du vise aktsomhet og ikke forstyrre disse flotte dyrene. Her et noen tips å ta med seg:

  • Vis omtanke for dyre- og plantelivet.
  • Følg merkede stier og løyper.
  • Ta med hunden din på tur, men husk at den skal være i bånd.
  • Hold deg i ro hvis du ser rein, slik at den kan trekke seg unna.
  • Ikke forsøk å gå nær for å fotografere.
  • I kalvingstida mai og juni er reinen ekstra sårbar og må ikke forstyrres.

  Bestilling og betaling

  I år kan du velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

  Klikk her for å bestille plass på Storerikvollen. Ved forhåndsbestilling betaler du for opphold et direkte i bookingen. Ved drop-in i betjent sesong kan du betale i resepsjonen. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her. Du kan også betale med en nye betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil.

  På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

  DNT-medlemskap

  Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Utenom betjent sesong, er hytta selvbetjent og må låses opp med en DNT-nøkkel. Du må være medlem for å ha nøkkel.

  Aktiviteter

  Fra Storerikvollen er turmulighetene mange både sommer og vinter. Hytta er dessuten en del av den populære helårsturen. Firkanten" som går mellom Blåhammarstugan (Sverige), Storerikvollen, Nedalshytta og Sylstationen (Sverige), samt SignaTURen Norge på Tvers. 

  Det er mulig å leie kano for padletur på Esandsjøen på Storerikvollen i betjent sesong.

  Ønsker du tips til flotte dagsturer fra hytta, anbefaler vi å sjekke ut denne listen

  I Sylan er det 760 km med permanent vintermerkede ruter, 310 km på norsk side og 450 km på svensk side. Antageligvis er dette det største sammenhengende rutenettet med permanentmerkete vinterruter i hele verden. Rutene leder deg inn i fjellet og mellom et tjuetalls hytter.

  Historie og annet

  Hytta, som ble satt opp allerede i 1896, er kjent for sin unike arkitektur og sitt særpregede miljø. Den har grovt tømmer i veggene, store og solide peiser og en innredning som minner om gamle bondestuer. Her kan du drømme deg tilbake til en svunnen tid. Sammen med den storslagne naturen gjør et opphold på Storerikvollen inntrykk på selv de mest erfarne fjellfolk.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Sylan / BealjehkhSylan landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Med bil eller buss til Ås i Tydal. Videre med bil eller taxi langs bomveg til P-plassen, Sankåvollen/Sjursvollen, derfra 4 km langs vei eller sti inn til hytta.

  Adkomst vinter

  Vinterstid med buss eller bil til Ås i Tydal. P-plass ved Østby, derfra 24 km helårsmerket småkupert løype inn til hytta. Alternativt med tog til Meråker, drosje eller bil til Bjørneggen og derfra 24 km helårsmerket løype inn til hytta.

  SjekkUT | Storerikvollen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  99

  SjekkUT-besøk