Veslekillingen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden 1. mai - 30. sep.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Veslekillingen ligger fantastisk til midt på øya Killingen i Sandebukta, nord for Holmestrand. Dette er et riktig sommerparadis med bademuligheter og stor uteplass.
Hytta ligger med god avstand til hyttenaboer.

Viktig Informasjon:

Hytta er nå tilgjengelig for utleie på ordinært vis igjen.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjerster som ikke er fra samme husstand.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

BELIGGENHET:

Siden Veslekillingen ligger på en øy, er eneste mulige adkomst med (ro)båt. Det er en robåt til hver av leilighetene. Begge båtene ligger på Bjerkøya båtforening (moloen over til Bjerkøya).

Båt til leilighet i 1. etg. ligger på plass nr. 246.
Båt til leilighet i 2. etg. ligger på plass nr. 228.

Husk å ta med redningsvest!

PARKERING

Det er mulig å parkere bil på venstreside av veien rett etter du tar av til Bjerkøya. Her finnes også søppelkontainere. Husk at det er kildesortering.

ADKOMST MED ROBÅT

Se eget bilde i oversikten som viser ruten for båt. Forvent å bruke ca 20 minutter på roturen ved normale forhold, ved mye vind og sjø kan det ta mer tid. Følg den røde lilnjen som er tegnet inn på kartet. Midt i sundet finnes det noen staker som må følges. Ved stakene finnes en renne som er gravet ut. Det er svært grundt hele veien selv med robåt. På lavvann er det kun fremkommelig langs kvistene i denne rennen.

På dager med mye vind kan det være en løsning å ro rundt øya og komme inn på stranden på vest siden. Dette er en noe lengre tur

UTSTYR:

Veslekillingen har strøm.
Hytta har to etasjer med en leilighet i hver etasje som leies ut enkeltvis. Hver leilighet har 6 sengeplasser. 1. etg har et koselig soverom med køyeseng og hundebur i yttergangen (hunder er ikke tillatt inne i hytta), og et soverom med to køyesenger, kjøkken og stue. 2. etg har et soverom med familiekøye og en enkeltseng, sovesofa i stua med to sengeplasser, kjøkken og stue. Sengene har dyner og puter NB! Alle gjester må selv medbringe sengetøy eller lakenpose til å ha utenpå det sengetøyet som er på dynene og putene.
På hvert kjøkken er det kjøleskap, komfyr med stekeovn, kaffetrakter og kaffefilter og vaffeljern. Kjøkkenet er bra utstyrt med alt du trenger for matlaging.
I uthuset er det et bad med vask med varmt vann og
Hytta må rengjøres før avreise. I gangen i første etg finner du rengjøringsutstyr og støvsuger.

VANN:
Utenfor inngangsdøra er det vannkran på veggen.

AKTIVITETER:
På øya kan du finne flere flotte fiskesteder.
Kajakk er tilgjengelig til utlån. Det er padleåre, padlevest og spruttrekk i uthuset. Naboøya Gåserompa som er et naturreservat, er vedt et besøk. Her må du ha øynene med deg så kan du se mange fossiler. Øya er fredet for å bevare disse, og for å ta vare på den særegne floraen. Neste øya er Kommersøya som er vel verdt et besøk. Her er en fantastisk vegetasjon, og spor etter tidligere aktivitet som marmorbrudd, saltkoking, kalkbrenning og gårdsbruk. Øya du startet fra heter Bjerkøya og her kan du følge en kyststi rundt øya.

HUND:
I første etasje kan du ha hund på soverommet i gangen, men ikke i resten av hytta.

BOOKING:
Hytta må bookes.
Du har hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag.

HISTORIE:

Inspirasjonsfilmer:

Det har ved flere anledninger vært TV-team, eller andre medier, på idylliske Veslekillingen for å lage stemningsprogrammer. Stedet er velegnet til dette, og her kan du se resultatet fra noen av prosuksjonene til inspirasjon for ditt neste besøk:

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport

Adkomst sommer

Adkomst med robåt tilhørende hytta eller egen båt.

Det er én robåt til hver av leilighetene. Man må selv ha med flytevest/redningsvest.

Robåtene ligger ved moloen/brygga til Bjerkøya Båtforening i Sande kommune. Båtene er låst med DNT-nøkkel.
Det tar ca 20 minutter å ro over, hvis det er pent vær. Beregn lenger tid ved mye vind.

Hytta har ikke egen brygge, så båten må den trekkes opp på land.

Adkomst vinter

Hytta er stengt vinterstid.

Papirkart

Kartblad: Ytre Oslofjord 1:50 000

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig