Veslekillingen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 13. des. - 29. april
Bli DNT-medlem

Veslekillingen er et riktig sommerparadis i Sandebukta med overnatting for 12 personer fordelt på to leiligheter, stor uteplass og muligheter for bading, padling, roturer til naboøyer og fiske. Hytta er vinterstengt.

BELIGGENHET: Veslekillingen er en idyllisk sommerhytte som ligger fantastisk til midt på øya Killingen i Sandebukta, nord for Holmestrand. Hytta ligger med god avstand til hyttenaboer. 

UTSTYR: Hytta har to etasjer med en leilighet i hver etasje, som leies ut enkeltvis. Hver leilighet har 6 sengeplasser. Sengene har dyner og puter. Alle gjester må selv medbringe sengetøy eller lakenpose, til å ha utenpå det sengetøyet som er på dynene og putene. Hytta har strøm. 

1. etg har et koselig soverom med køyeseng og hundebur i yttergangen (hunder er ikke tillatt inne i hytta), og et soverom med to køyesenger samt kjøkken og stue. 

2. etg har et soverom med familiekøye og en enkeltseng, kjøkken og stue med sovesofa med to sengeplasser. 

På hvert kjøkken er det kjøleskap, komfyr med stekeovn, kaffetrakter og kaffefilter og vaffeljern. Kjøkkenet er bra utstyrt med alt du trenger for matlaging. I uthuset er det et bad med vask med varmt vann og vannklosett. 

I gangen i første etasje finner du rengjøringsutstyr og støvsuger. Vask hytten før du drar og ta med eget søppel. Søppelkontainere på parkeringen. Husk kildesortering! 

VANN: Utenfor inngangsdøra er det vannkran på veggen.

HUND: I første etasje kan du ha hund på soverommet i gangen, men ikke i resten av hytta.

BESTILLING: Hytta leies kun ut i sin helhet etasjevis og den må forhåndsbestilles. Du har hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag.

AKTIVITETER: På øya kan du finne flere flotte fiskesteder. Kajakker er tilgjengelig til for de som leier hytta. Det er padleåre, padlevest og spruttrekk i uthuset. Naboøya Gåserompa som er et naturreservat, er verdt et besøk. Her må du ha øynene med deg, så kan du se mange fossiler. Øya er fredet for å bevare disse, og for å ta vare på den særegne floraen. Kommersøya er også vel verdt et besøk. Her er en fantastisk vegetasjon, og spor etter tidligere aktivitet som marmorbrudd, saltkoking, kalkbrenning og gårdsbruk. Øya du ror fra heter Bjerkøya og her kan du følge en kyststi rundt øya.

HISTORIE: For å lese Veslekillingens spennende historie, klikk her

ANNET:Det har ved flere anledninger vært TV-team eller andre medier på idylliske Veslekillingen, for å lage stemningsprogrammer. Stedet er velegnet til dette, og her kan du se resultatet fra noen av prosuksjonene til inspirasjon for ditt neste besøk:  

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst sommer

Kjør Svelvikveien fra Sande. Skilt til Bjerkøya. Gratis parkering på venstreside av veien, rett etter du tar av til Bjerkøya.

Eneste mulige adkomst til øya er med (ro)båt. Det er en robåt til hver av leilighetene. Begge båtene ligger ved moloen/brygga til Bjerkøya Båtforening i Sande kommune. Båtene er låst med DNT-nøkkel. Båt til leilighet i 1. etg. ligger på plass nr. 246. Båt til leilighet i 2. etg. ligger på plass nr. 228. Husk å ta med egen redningsvest!  

Se eget bilde i bildeoversikten som viser ruten for båt. Forvent å bruke ca 20 minutter på roturen ved normale forhold, ved mye vind og sjø kan det ta mer tid. Følg den røde lilnjen som er tegnet inn på kartet. Midt i sundet finnes det noen staker som må følges. Ved stakene finnes en renne som er gravet ut. Det er svært grundt hele veien selv med robåt. På lavvann er det kun fremkommelig langs kvistene i denne rennen.

På dager med mye vind kan det være en løsning å ro rundt øya og komme inn på stranden på vest siden. Dette er en noe lengre tur.Hytta har ikke egen brygge, så båten må den trekkes opp på land.

Adkomst vinter

Hytta er stengt vinterstid.

Annonse

SjekkUT | Veslekillingen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Veslekillingen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT