Blektjernstua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Alle våre selv- og ubetjente hytter leies kun ut i sin helhet frem t.o.m. 01. juni 2022. Alt opphold må forhåndsbestilles.

Blektjernstua er en hytte for dagsleie eller overnatting, samt at det er et stort nærmiljøanlegg med 2 gapahuker og en tarzanløype her. Hytta er den gamle damvokterboligen.  

Stedet er et ettertraktet nærmiljøanlegg i skogen, for barnehager og skoleklasser.

BELIGGENHET: Hytta ligger i Strømsåsen sør for Drammenselva, idyllisk til ved Blekktjernet. Det er ikke langt unna Drammen sentrum og Strømsø torg.. 

UTSTYR: Det er 8 overnattingsplasser på hytta i egen soveavdeling, fordelt på en køyeseng og to familiekøyer i to alkover. Det er dyner og puter i sengene. Alle gjester må selv medbringe sengetøy eller lakenpose, til å ha utenpå det sengetøyet som allerede er på dynene og putene. Det er strøm på Blektjernstua. Hytta har et godt utstyrt kjøkken med alt du trenger for å tilberede og spise mat. Hytta har spisestue og en liten stue med 2 sofaer. I stua er det vedovn. Du finner ved i tilbygget til hytta. Det er også mulig å overnatte utendørs i gapahuk, da må du ha med alt utstyr selv. Utedo i eget bygg. Denne er låst utenom sommersesong, med egen nøkkel som henger inne i hytta. 

VANN: Vann hentes i håndpumpe på utsiden av hytta.  

HUND: Det er ikke tilrettelagt for hund inne på hytta.  

BESTILLING: Hytta leies foreløpig ut i sin helhet og den må forhåndsbestilles. Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag. Hytta er låst med kodelås, koden får man på sms etter bekreftet bestilling. 

Uteområdet kan leies for eksklusiv bruk, se mer informasjon her .  

AKTIVITETER:

Strømsåsrunden er en runde i familievennlig skogsterreng. Løypa er blåmerket og skiltet. Hele runden er på 15 km og har ikke noe bestemt startpunkt, du kan gå inn på løypa fra mange steder. Gå hele runden i ett eller del den opp i etapper. Det er flere spennende turmål underveis.

Risdalstårnet er et flott tårn oppført i en massiv trekonstruksjon. Siktskiver er montert på alle sider i tårnet og gir en god oversikt over hvilke topper du har utsikt til i alle himmelretninger. 106 topper i 6 fylker er avmerket. På toppen av tårnet kan du skrive deg inn i turboka.

Haukåsutsikten er Strømsåsens høyeste punkt med 348 moh. Her er det panoramautsikt over Drammen og Lierdalen. Dette er et flott turmål i hverdagen.

Drammens geografiske midtpunkt ligger på Hyllåsen. Et flott monument formet som en stor kule i granitt. Den kom på plass 19. juni 2013. Det geografiske midtpunktet ligger i senter for den store skogbrannen i 2008.

HISTORIE: Les mer om hyttas historie her.  

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Wc
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Enkleste adkomst er fra Drafnkollen i Strømsåsen. Herfra er det ca 900 meter på grusvei fra Drafnhuset. Jevn stigning opp til hytta. Det er mulig å parkere bil på oversiden av barnehagen ved fotballbanen. Det går buss fra sentrum som stopper ved Drafnhuset. Det er også fint å gå fra Konnerud over til Blektjern, ca 2 km på bred skogsti. Du kan også gå fra slalombakken. Se kart her

Det er ikke tillatt å kjøre opp til hytta. 

Adkomst vinter

Samme som på sommerstid. Det er som regel mulig å gå på både ski og til fots fra Drafnhuset vinterstid. Fra Konnerud går det skiløype. Se kart her

Det er ikke tillatt å kjøre opp til hytta.

Annonse

SjekkUT | Blektjernstua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
32

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Blektjernstua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT