Blektjernstua

Annonse

Om hytta

Blektjernstua ligger idyllisk til ved Blekktjernet, ikke langt unna Drammen sentrum. Her finner du hytte for dagsleie eller overnatting, samt et stort nærmiljøanlegg med 2 gapahuker og en tarzanløype. Hytta er den gamle damvokterboligen.  Stedet er et ettertraktet nærmiljøanlegg i skogen, for barnehager og skoleklasser.

Viktig Informasjon: Grunnet covid19 er det kun mulig å leie hytta i sin helhet.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra FHI. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester, samt holde avstand om man ikke er i samme kohort. Det er viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Hytta har egne vaskeinstrukser nå under korona-pandemien. Les og følg instruksene nøye!

BELIGGENHET: Hytta ligger i Strømsåsen sør for Drammenselva, mellom Drammen sentrum og Konnerud. 

UTSTYR: Det er strøm på Blektjernstua. Hytta har et godt utstyrt kjøkken med alt du trenger for å tilberede og spise mat. Hytta har spisestue og en liten stue med 2 sofaer. Det er 8 overnattingsplasser, fordelt på en køyeseng og to familiekøyer. Det er dyner og puter i sengene. Alle gjester må selv medbringe sengetøy eller lakenpose, til å ha utenpå det sengetøyet som allerede er på dynene og putene. I stua er det vedovn. Du finner ved i tilbygget til hytta. Det er også mulig å overnatte utendørs i gapahuk, da må du ha med alt utstyr selv. Utedo i eget bygg. Denne er låst utenom sommersesong, med egen nøkkel som henger inne i hytta. 

VANN: Vann hentes i håndpumpe på utsiden av hytta.  

HUND: Det er ikke tilrettelagt for hund inne på hytta.  

BOOKING: Leie av hytta forhåndsbestilles. Uteområdet kan leies for eksklusiv bruk, se mer informasjon her . Alle våre hytter må i vinter pga Covid19 bookes i sin helhet. Man disponerer stua fra kl. 14 ankomstdag til kl. 14 avreisedag.

AKTIVITETER:

Strømsåsrunden er en runde i familievennlig skogsterreng. Løypa er blåmerket og skiltet. Hele runden er på 15 km og har ikke noe bestemt startpunkt, du kan gå inn på løypa fra mange steder. Gå hele runden i ett eller del den opp i etapper. Det er flere spennende turmål underveis.

Risdalstårneter et flott tårn oppført i en massiv trekonstruksjon. Siktskiver er montert på alle sider i tårnet og gir en god oversikt over hvilke topper du har utsikt til i alle himmelretninger. 106 topper i 6 fylker er avmerket. På toppen av tårnet kan du skrive deg inn i turboka.

Haukåsutsikten er Strømsåsens høyeste punkt med 348 moh. Her er det panoramautsikt over Drammen og Lierdalen. Dette er et flott turmål i hverdagen.

Drammens geografiske midtpunkt ligger på Hyllåsen. Et flott monument formet som en stor kule i granitt. Den kom på plass 19. juni 2013. Det geografiske midtpunktet ligger i senter for den store skogbrannen i 2008.

HISTORIE: Les mer om hyttas historie her.  

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Enkleste adkomst er fra Drafnkollen i Strømsåsen. Herfra er det ca 900 meter på grusvei fra Drafnhuset. Jevn stigning opp til hytta. Det er mulig å parkere bil på oversiden av barnehagen ved fotballbanen. Det går buss fra sentrum som stopper ved Drafnhuset. Det er også fint å gå fra Konnerud over til Blektjern, ca 2 km på bred skogsti. Du kan også gå fra slalombakken. Se kart her

Det er ikke tillatt å kjøre opp til hytta. 

Adkomst vinter

Samme som på sommerstid. Det er som regel mulig å gå på både ski og til fots fra Drafnhuset vinterstid. Fra Konnerud går det skiløype. Se kart her

Det er ikke tillatt å kjøre opp til hytta.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 20 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: