Blektjernstua

  Legg til huskeliste
  144
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Blektjernstua er en gamle damvokterbolig, og ligger flott til i Strømsåsen like inntil Blekktjern. Tjernet er en yndet badeplass om sommeren.  Stedet er et ettertraktet nærmiljøanlegg i skogen, for barnehager og skoleklasser.

  BELIGGENHET: Hytta ligger i Strømsåsen sør for Drammenselva, idyllisk til ved Blekktjernet. Det er ikke langt unna Drammen sentrum og Strømsø torg. Her er et stort nærmiljøanlegg med 2 gapahuker.

  UTSTYR: Det er 8 overnattingsplasser på hytta i egen soveavdeling, fordelt på en køyeseng og to familiekøyer i to alkover. Det er dyner og puter i sengene. Alle gjester må selv medbringe sengetøy eller lakenpose til å ha utenpå det sengetøyet som ligger i senga. Det er strøm på Blektjernstua. Hytta har et godt utstyrt kjøkken med alt du trenger for å tilberede og spise mat. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for oppvask og rengjøring etter bruk. Det er kjøleskap, stekovn og kaffetrakter. Hytta har spisestue, og stue med 2 sofaer. Begge disse har vedovn. Du finner ved i tilbygget til hytta. Utedo i eget bygg, er låst med egen nøkkel utenom sommersesong, nøkkel henger inne i hytta. 

  VANN: utenfor døren er det vannpumpe.

  HUND: Det er ikke tillat med hund på hytta.

  BESTILLING: Hytta leies ut i sin helhet og den må forhåndsbestilles. Du disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag.

  Blektjern er låst med spesialnøkkel. Nøkkel kan hentes i vår Turinformasjon på Bragernes torg i Drammen (glassboden). Åpent mandag-lørdag kl. 10-11.30 + 12-16.
  Ved bestilling er depositum kr 500 inkludert i prisen. Det tilbakebetales etter at hyttetilsyn er utført og vasking er godkjent. Tilsynet utføres av våre frivillige i dugnadsgjengen. 

  AKTIVITETER:

  Strømsåsrunden er en runde i familievennlig skogsterreng. Løypa er blåmerket og skiltet. Hele runden er på 15 km og har ikke noe bestemt startpunkt, du kan gå inn på løypa fra mange steder. Gå hele runden i ett eller del den opp i etapper. Det er flere spennende turmål underveis.

  Risdalstårnet er et flott tårn oppført i en massiv trekonstruksjon. Siktskiver er montert på alle sider i tårnet og gir en god oversikt over hvilke topper du har utsikt til i alle himmelretninger. 106 topper i 6 fylker er avmerket. På toppen av tårnet kan du skrive deg inn i turboka.

  Haukåsutsikten er Strømsåsens høyeste punkt med 348 moh. Her er det panoramautsikt over Drammen og Lierdalen. Dette er et flott turmål i hverdagen.

  Drammens geografiske midtpunkt ligger på Hyllåsen. Et flott monument formet som en stor kule i granitt. Den kom på plass 19. juni 2013. Det geografiske midtpunktet ligger i senter for den store skogbrannen i 2008.

  HISTORIE: Les mer om hyttas historie her.  

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Fiske
  • Strømovn
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Bade
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Drammensmarka og Finnemarka

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst er fra Drafnkollen i Strømsåsen. Herfra er det ca 900 meter på grusvei fra Drafnhuset. Jevn stigning opp til hytta. Det er mulig å parkere bil på oversiden av barnehagen ved fotballbanen. Det går buss fra sentrum som stopper ved Drafnhuset. Det er også fint å gå fra Konnerud over til Blektjern, ca 2 km på bred skogsti. Du kan også gå fra slalombakken. Se kart her

  Det er ikke tillatt å kjøre opp til hytta. 

  Adkomst vinter

  Samme som på sommerstid. Det er som regel mulig å gå på både ski og til fots fra Drafnhuset vinterstid. Fra Konnerud går det skiløype. Se kart her

  Det er ikke tillatt å kjøre opp til hytta.

  SjekkUT | Blektjernstua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  144

  SjekkUT-besøk