Helberghytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
NB ! For å begrense koronasmitte har Tinn kommune stengt Helberghytta for bruk.

Helberghytta er oppkalt etter Claus Helberg, som var en pådriver for selvbetjeningshyttene på fjellet. Hytta ligger ved Våervatn, et område hvor Helberg var aktiv under krigen, med vakker utsikt mot blant annet Gaustatoppen. Med Helberghytta er en gammel innfallsport til Hardangervidda blitt mer tilgjengelig. Du kommer hit på merket rute fra Gvepseborg ved Rjukan/ Rjukan fjellstue, og det er merket rute videre til Kalhovd. I området er det mange muligheter for kortere og lengre fotturer - enten en rundtur i området eller videre til andre hytter. Hytta ble åpnet i 1993.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien: "Rjukan 10025"
Turkartserien: Hardangervidda Sør-Øst 1:60 000 fra Telemark Turistforening, Hardangervidda Øst (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Hardangervidda (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil/buss til Rjukan. Krossobanen fra Rjukan til Gvepseborg. Herfra tre timer å gå til Helberghytta.

Adkomst vinter

Bil/buss til Rjukan. Krossobanen fra Rjukan til Gvepseborg. Herfra åtte kilometer langs kvistet rute til Helberghytta.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 031 Gaustatoppen

Annonse
Værvarsel for Helberghytta. Vis på YR.no
Lør (04.04)Lett snø-3º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Sørvest
Søn (05.04)Skyet0º0 mm
Frisk bris (9.0m/s) Sørvest
Man (06.04)Lettskyet3º0 mm
Laber bris (6.9m/s) Sør-sørøst
Tir (07.04)Delvis skyet2º0 mm
Laber bris (7.1m/s) Nordvest
Ons (08.04)Skyet3º0 mm
Liten kuling (11.3m/s) Vest-sørvest
Tor (09.04)Skyet2º0 mm
Laber bris (5.9m/s) Vest-sørvest
Fre (10.04)Skyet4º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt