Helberghytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 15. okt. - 15. feb.
Bli DNT-medlem

Helberghytta er oppkalt etter Claus Helberg, som var en pådriver for selvbetjeningshyttene på fjellet. Hytta ligger ved Våervatn, et område hvor Helberg var aktiv under krigen, med vakker utsikt mot blant annet Gaustatoppen. Med Helberghytta er en gammel innfallsport til Hardangervidda blitt mer tilgjengelig. Du kommer hit på merket rute fra Gvepseborg ved Rjukan/ Rjukan fjellstue, og det er merket rute videre til Kalhovd. I området er det mange muligheter for kortere og lengre fotturer - enten en rundtur i området eller videre til andre hytter. Hytta ble åpnet i 1993.

Viktig informasjon

 • Det er ikke lenger krav om forhåndsbestilling av senger og dagsbesøk er tillatt. Det er fortsatt mulig å forhåndsbestille senger for de som ønsker det og gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Flere hytter på Hardangervidda

Se oversikt over alle DNT-hyttene på Hardangervidda 

Aktuelle kart

Norges-serien: "Rjukan 10025" Turkartserien: Hardangervidda Sør-Øst 1:60 000 fra Telemark Turistforening, Hardangervidda Øst (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Hardangervidda (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil/buss til Rjukan. Krossobanen fra Rjukan til Gvepseborg. Herfra tre timer å gå til Helberghytta.

Adkomst vinter

Bil/buss til Rjukan. Krossobanen fra Rjukan til Gvepseborg. Herfra åtte kilometer langs kvistet rute til Helberghytta.

SjekkUT | Helberghytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
5

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Helberghytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT