Legg til huskeliste
    157
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 52 sengeplasser
    • Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.

    Olavsbu ligger som et midtpunkt Jotunheimen mellom Leirvassbu, Gjendebu, Fondsbu og Skogadalsbøen. Med sin storslåtte beliggenhet er Olavsbu DNT Oslo og Omegn sin mest besøkte selvbetjeningshytte. 

    Olavsbu ligger sentralt til i krysningen av de sentrale vandrerutene i Jotunheimen. Plasseringen av Olavsbu gjør at etappene videre blir overkommelige for en passende dagsmarsj, og det er nok av turmål og andre hytter i området. Om vinteren er det flott skiterrenget i området, og rundt påsketider er det kvista løyper til alle de fire betjente hyttene rundt.

    Topptureldorado
    Hytta har sin beliggenhet ved foten av noen av Jotunheimens flotteste topper, og gir besøkende mange muligheter for toppturer. Mjølkedalstinden på 2137 meter lokker mange, og turen er middels krevende. Et annet alternativ er Raudalseggi på 2168 meter - en litt mer strabasiøs tur, men du kommer opp uten å måtte bruke tau. I tillegg til de to nevnte eksemplene er det mange andre muligheter.

    Om hytta

    • Antall soveplasser totalt: 52
    • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 24 
    • Antall senger for drop-in: 28

    Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte.

    Utstyr

    Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret
    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
    Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Betaling

    Priser på overnatting og proviant
    Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
    Gå til prisliste 

    Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
    Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

    Betal med DNT Hyttebetaling
    Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

    Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

    Betalingsblankett
    Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

    Hund

    Det er eget isolert rom med vedovn, der det er plassert fem hundebur og fire senger for overnatting. To av hundeburene og to av sengene kan forhåndsbestilles. 

    Skoleklasser og lignende grupper

    Olavsbu egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte.

    Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post: info.oslo@dnt.no

    Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

    Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta. Du finner informasjon på nettet.

    Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

    Villrein

    Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

    Flere DNT-hytter i Jotunheimen 

    DNT Oslo og Omegn drifter flere hytter i området.  

    Aktuelle kart

    Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"

    Turkart: "Jotunheimen Vest" i 1:50 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2009) 1:50/100 000 fra Cappelen Damm.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Tørkerom
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    JotunheimenJotunheimen nasjonalpark

    Adkomst sommer

    Olavsbu ligger i krysningspunktet for to sentrale ruter. 4 t gange fra Leirvassbu, 5 t gange fra Gjendebu og Fondsbu.

    Kollektivtransport: Valdresekspressen til Gjendesheim eller Tyin. Båt fra Gjendesheim til Gjendebu. Lokalbuss fra Tyin til Fondsbu. Nordfjordekspressen til Lom, og lokalbuss fra Lom til Leirvassbu.

    Parkering ved Fondsbu, Gjendesheim og Leirvassbu.

    Adkomst vinter

    Buss til Gjendesheim i påsken (via Randsverk), eller Valdresekspressen til Tyin/Tyinstølen.

    Beltebil fra Tyin til Fondsbu (Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap), eller til Leirvassbu (ingen buss til Leirvassbu). Kvista rute i tilknytning til påske fra Leirvassbu, Gjendesheim via Gjendebu og fra Tyin / Fondsbu.

    Parkering ved Gjendesheim og Tyin / Tyinstølen. Vinterstengt vei inn til Leirvassbu (Se statens vegvesen sine sider). Parkering ved Vegaskjelet og beltebil fra Leirvassbukrysset fv. 55 inn til Leirvassbu.

    SjekkUT | Olavsbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    157

    SjekkUT-besøk