Olavsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  52 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 16. okt. - 14. feb.
Bli DNT-medlem

Melding 15. desember 2021

Alle gjester må forhåndsbestille plass på hytta. Det er ikke mulig med drop-in

Olavsbu ligger som et midtpunkt Jotunheimen mellom Leirvassbu, Gjendebu, Fondsbu og Skogadalsbøen. Med sin storslåtte beliggenhet er Olavsbu DNT Oslo og Omegn sin mest besøkte selvbetjeningshytte. 

Olavsbu ligger sentralt til i krysningen av de sentrale vandrerutene i Jotunheimen. Plasseringen av Olavsbu gjør at etappene videre blir overkommelige for en passende dagsmarsj, og det er nok av turmål og andre hytter i området. Om vinteren er det flott skiterrenget i området, og rundt påsketider er det kvista løyper til alle de fire betjente hyttene rundt.

Hytta har sin beliggenhet ved foten av noen av Jotunheimens flotteste topper, og gir besøkende mange muligheter for toppturer. Mjølkedalstinden på 2137 meter lokker mange, og turen er middels krevende. Et annet alternativ er Raudalseggi på 2168 meter - en litt mer strabasiøs tur, men du kommer opp uten å måtte bruke tau. I tillegg til de to nevnte eksemplene er det mange andre muligheter.

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 52

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 26

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Skoleklasser og lignende grupper

Olavsbu egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte.

Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post: info.oslo@dnt.no

Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta. Du finner informasjon på nettet.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er eget isolert rom med vedovn, der det er plassert fem hundebur og fire senger for overnatting.

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Flere DNT-hytter i Jotunheimen 

DNT Oslo og Omegn drifter flere hytter i området.  

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"

Turkart: "Jotunheimen Vest" i 1:50 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca og Jotunheimen (2009) 1:50/100 000 fra Cappelen Damm.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Olavsbu ligger i krysningspunktet for to sentrale ruter. 4 t gange fra Leirvassbu, 5 t gange fra Gjendebu og Fondsbu.

Kollektivtransport: Valdresekspressen til Gjendesheim eller Tyin. Båt fra Gjendesheim til Gjendebu. Lokalbuss fra Tyin til Fondsbu. Nordfjordekspressen til Lom, og lokalbuss fra Lom til Leirvassbu.

Parkering ved Fondsbu, Gjendesheim og Leirvassbu.

Adkomst vinter

Buss til Gjendesheim i påsken (via Randsverk), eller Valdresekspressen til Tyin/Tyinstølen.

Beltebil fra Tyin til Fondsbu (Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap), eller til Leirvassbu (ingen buss til Leirvassbu). Kvista rute i tilknytning til påske fra Leirvassbu, Gjendesheim via Gjendebu og fra Tyin / Fondsbu.

Parkering ved Gjendesheim og Tyin / Tyinstølen. Vinterstengt vei inn til Leirvassbu (Se statens vegvesen sine sider). Parkering ved Vegaskjelet og beltebil fra Leirvassbukrysset fv. 55 inn til Leirvassbu.

Annonse

SjekkUT | Olavsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
9

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Olavsbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT