Tomashelleren

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  14 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Tomashelleren ble åpnet i 2002. Hytta ligger høyt og åpent til mellom Vangsmjøse og Bygdin. Beliggenheten under Tomashelleren ga naturlig navnet til hytta. Tomashelleren ble bygd for å utvikle rutenettet nord for Vangsmjøse, og har blitt en flott innfallsport for turer videre til Yksendalsbu og Fondsbu. På turen inn til Tomashelleren kommer du høyt og fritt med god utsikt til Jotunheimens topper.

Området mellom Bygdin og Vangsmjøse har flere gode fiskevann. Husk å kjøpe fiskekort!

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Bygdin 10056"
Turkart:Vang i Valdres (2004) 1:50 000, Jotunheimen (2013) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Fiske
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst om sommeren er på T-merkede ruter fra Sanddalen (3 timer) og fra Herredalen/Rysndalen (3 timer). Med kollektivtransport kan man ta Valdresekspressen til Søre Hemsing og gå derfra opp Rysndalen til Tomashelleren (6 timer) , eller ta taxi opp til Herredalen eller Leine/Sanddalen.

Adkomst vinter

Om vinteren er det kvisteruter fra Tyinstølen til Tomashelleren. Ta Valdresekspressen til Tyinkrysset, ca. 20 km på ski langs kvisterute inn til Tomashelleren.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 064 Bygdin - Tyin

Annonse
Værvarsel for Tomashelleren. Vis på YR.no
Tir (31.03)Lett snø-5º0 mm
Stiv kuling (16.9m/s) Vest
Ons (01.04)Snøbyger-4º1 mm
Sterk kuling (17.4m/s) Vest
Tor (02.04)Kraftig snø-9º6 mm
Sterk kuling (20.1m/s) Vest-sørvest
Fre (03.04)Delvis skyet-7º0 mm
Liten kuling (12.9m/s) Vest-nordvest
Lør (04.04)Skyet-8º0 mm
Laber bris (7.2m/s) Vest
Søn (05.04)Skyet-2º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør-sørøst
Man (06.04)Skyet0º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt