Fast

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  11 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Fast ligger på en gammel setervoll i nordenden av Åsetevatnet. Det er mange seterhus på Fast og DNT Oslo og Omegn leier to av dem. De to hyttene henholdsvis fem og seks senger.

Hytte-til-hytte vandrerne i Breheimen ga tilbakemelding om at etappen mellom Arentzbu og Vigdalstøl var i lengste laget. Når så Fast ble tilgjengelig kan hele Breheimen tilbakelegges i passende dagsvandringer mellom hyttene.

Breheimen er kjent for sitt tidvis krevende terreng, men det er nok av strekninger som innbyr til mer avslappende vandringer blant frodige beiteområder og med flott utsikt til breer og topper.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"
Turkart: Breheimen 1:50 000 (2010) og Breheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil/buss til Skjolden i Luster og herfra bilvei innover Mørkrisdalen til Mørkri. Det går lokalbuss fra Otta til Skjolden. Fra Mørkri er det merket sti til Fast.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 076 Breheimen

Annonse
Værvarsel for Fast. Vis på YR.no
Lør (04.04)Snø-5º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Nord-nordvest
Søn (05.04)Lett sludd0º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Lettskyet3º0 mm
Svak vind (2.1m/s) Nord-nordøst
Tir (07.04)Skyet3º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Vest-sørvest
Ons (08.04)Regn3º3 mm
Laber bris (7.5m/s) Sør-sørvest
Tor (09.04)Skyet2º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Sørvest
Fre (10.04)Regn4º2 mm
Svak vind (2.8m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt