Sprongdalshytta

  Legg til huskeliste
  18
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 12 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.

  Stengt 16.-18.april 2024 grunnet arbeid med motering av solcellepanel.

  Sprongdalshytta ble bygd i 1986 og ligger i hjertet av Breheimen, med Jostedalsbreen innen rekkevidde. Hytta ligger høyt og med flott utsikt. Vinterstid kan være godt med snø her. Hytta er et av overnattingsstedene i den populære rundturen fra Sota Sæter, via Sprongdalshytta, Arentzbu, Nørdstedalseter og tilbake til Sota Sæter. Dette er en flott tur i kupert terreng med en utsikt som bør oppveie anstrengelsen, panoramautsikt mot blant annet Jostedalsbreen.

  Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 12
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 4
  • Antall senger for drop-in: 8

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste 

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Hund

  Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

  Flere hytter i Breheimen

  Se oversikt over alle DNT-hyttene i Breheimen 

  Villrein

  Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"

  Turkart: Breheimen (2010) 1:50 000, Breheimen (2008) og jostedalsbreen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

  Fasiliteter

  • Vedovn
  Annonse
  Breheimen med JostedalsbreenBreheimen nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Letteste adkomst er å kjøre bil inn Jostedalen og videre inn i Sprongdalen til Viva, ca 6 mil fra Gaupne. Derfra er det ca 2 timer å gå opp til hytta på merket sti, ca 1 time ned.

  Fra Sota Sæter er det en dagsmarsj å gå, ca 5 timer på merket sti. Det er bilvei inn til Sota. Om sommeren kan man ta buss; Nordfjordekspressen til Bismo og lokalbuss inn til Sota.

  Adkomst vinter

  Ingen merket rute til Sprongdalshytta om vinteren. Beste atkomst er via Sota Sæter. Brøytet vei hit om vinteren. I påska går det buss til Sota.

  SjekkUT | Sprongdalshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  18

  SjekkUT-besøk