Sprongdalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 15. okt. - 14. feb.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Sprongdalshytta ble bygd i 1986 og ligger i hjertet av Breheimen, med Jostedalsbreen innen rekkevidde. Hytta ligger høyt og med flott utsikt. Vinterstid kan være godt med snø her. Hytta er et av overnattingsstedene i den populære rundturen fra Sota Sæter, via Sprongdalshytta, Arentzbu, Nørdstedalseter og tilbake til Sota Sæter. Dette er en flott tur i kupert terreng med en utsikt som bør oppveie anstrengelsen, panoramautsikt mot blant annet Jostedalsbreen.

Viktig informasjon

 • Det er ikke lenger krav om forhåndsbestilling av senger og dagsbesøk er tillatt.  Du kan dra på hytta uten å forhåndsbestille.
 • Det er mulig å forhåndsbestille 6 av 12 senger for de som ønsker det. Gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Flere hytter i Breheimen

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Breheimen 

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"

Turkart: Breheimen (2010) 1:50 000, Breheimen (2008) og jostedalsbreen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Letteste adkomst er å kjøre bil inn Jostedalen og videre inn i Sprongdalen til Viva, ca 6 mil fra Gaupne. Derfra er det ca 2 timer å gå opp til hytta på merket sti, ca 1 time ned.

Fra Sota Sæter er det en dagsmarsj å gå, ca 5 timer på merket sti. Det er bilvei inn til Sota. Om sommeren kan man ta buss; Nordfjordekspressen til Bismo og lokalbuss inn til Sota.

Adkomst vinter

Ingen merket rute til Sprongdalshytta om vinteren. Beste atkomst er via Sota Sæter. Brøytet vei hit om vinteren. I påska går det buss til Sota.
Annonse

SjekkUT | Sprongdalshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
7

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sprongdalshytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT