Sprongdalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Sprongdalshytta ble bygd i 1986 og ligger i hjertet av Breheimen, med Jostedalsbreen innen rekkevidde. Hytta ligger høyt og med flott utsikt. Vinterstid kan være godt med snø her. Hytta er et av overnattingsstedene i den populære rundturen fra Sota Sæter, via Sprongdalshytta, Arentzbu, Nørdstedalseter og tilbake til Sota Sæter. Dette er en flott tur i kupert terreng med en utsikt som bør oppveie anstrengelsen, panoramautsikt mot blant annet Jostedalsbreen.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"

Turkart: Breheimen (2010) 1:50 000, Breheimen (2008) og jostedalsbreen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Letteste adkomst er å kjøre bil inn Jostedalen og videre inn i Sprongdalen til Viva, ca 6 mil fra Gaupne. Derfra er det ca 2 timer å gå opp til hytta på merket sti, ca 1 time ned.

Fra Sota Sæter er det en dagsmarsj å gå, ca 5 timer på merket sti. Det er bilvei inn til Sota. Om sommeren kan man ta buss; Nordfjordekspressen til Bismo og lokalbuss inn til Sota.

Adkomst vinter

Ingen merket rute til Sprongdalshytta om vinteren. Beste atkomst er via Sota Sæter. Brøytet vei hit om vinteren. I påska går det buss til Sota.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 076 Breheimen

Annonse
Værvarsel for Sprongdalshytta. Vis på YR.no
Lør (04.04)Snø-8º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør
Søn (05.04)Lett snø-2º1 mm
Liten kuling (11.8m/s) Sør-sørvest
Man (06.04)Lettskyet0º0 mm
Frisk bris (9.8m/s) Sør-sørøst
Tir (07.04)Delvis skyet-1º0 mm
Laber bris (6.5m/s) Sør-sørvest
Ons (08.04)Snø-1º3 mm
Liten kuling (11.6m/s) Sør-sørvest
Tor (09.04)Skyet-2º0 mm
Lett bris (5.0m/s) Sør
Fre (10.04)Snø-1º2 mm
Laber bris (6.0m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt