Navarsete

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  9 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

De selvbetjente fjellhyttene til DNT Oslo og Omegn vil åpne for bestilling fortløpende fra 1. juni.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta

Hyttene åpner for bruk - av dem som har bestilt - rundt St. Hans, omtrent når de betjente hyttene i området åpner.

Navarsete er opprinnelig en gammel seter som ble restaurert og tatt i bruk som selvbetjeningshytte i 1975. Seterdriften ble lagt ned for mange år siden, men kulturlandskapet med setrer og setervoller frister fortsatt mange av dagens turgåere.

Navarsete ligger slik til at den lett kan nås etter en kortere fottur - som det første overnattingssted på turen gjennom Breheimen. Ruta mellom Høyheimsvik og Navarsete kan også anbefales. Her legger du turen over fjellet og kan følge merka rute helt ned til Lusterfjorden. I løpet av et par timers tur vandrer du gjennom nesten alle klimasoner - en kontrastfylt tur i vakkert og frodig landskap.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:

Norges-serien fra Nordeca: "Sogndal 10055"
Turkart: Breheimen (2010) 1:50 000 og Breheimen (2008) og Jostedalsbreen (2008) i 1:100 000 alle fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ekspressbuss fra Bergen/ Oslo til Sogndal. Brebussen fra Sogndal til Gaupne.

Letteste adkomst om sommeren er fra kjøreveien fra Gaupne til Engjadalen og Røym. Start fra liten parkeringsplass rett før veien krysser elva i Engjadalen. Herfra ca. 1/2 t. Skiltet, men ikke merket rute. Først på dårlig vei oppover dalen og til slutt på sti over beitemark opp til hytta som ligger på en av de øverste setervollene. Med sykkel kommer man 1 km fra hytta og det er lett å trille helt fram.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 062 Hermansverk

Annonse
Værvarsel for Navarsete. Vis på YR.no
Ons (27.05)Delvis skyet8º0 mm
Lett bris (5.4m/s) Vest-nordvest
Tor (28.05)Lettskyet8º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Vest
Fre (29.05)Lettskyet11º0 mm
Svak vind (2.0m/s) Vest-sørvest
Lør (30.05)Klarvær21º0 mm
Flau vind (1.1m/s) Øst-nordøst
Søn (31.05)Delvis skyet22º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Øst
Man (01.06)Delvis skyet21º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Øst-sørøst
Tir (02.06)Delvis skyet21º0 mm
Svak vind (2.8m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt