Korsberghytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  13 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Fra 15. juni blir det booking av sengeplasser. I år som i fjor må du forhåndsbestille plass på hytta før du reiser til fjells.

Øst for Storsølnkletten i Alvdal Vestfjell finner du Korsberghytta. Hytta kan brukes til som en del av rundturen til Breisjøseter og Storgrytdalseter eller som et fint utgangspunkt for vandringer sørover i Alvdal Vestfjell. Du har og flere toppturmuligheter fra hytta.

Deler av Korsberghytta kan dateres tilbake til 1800-tallet. Hytta ble restaurert og et sikringshytte med fire senger ble bygd.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta

Viktig informasjon: 

 • All overnatting må forhåndsbestilles på nett.  
 • På grunn av Covid19 vil det være begrenset kapasitet på hytta 
 • Alle gjester må ha med en ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar.  
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.  
 • Følg de nye sjekklistene og oppslag for hygiene og renhold på hyttene.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  
 • Hytta er låst med DNTs standardnøkkel. 
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  

Korsberghytta ligger bare en times fottur unna nærmeste bilvei. Ønsker du en lengre tur hit kan du starte turen fra gården Egga i Alvdal. Herfra går du opp mellom Høgkletten og Vola i retning Aumdalen og herfra følger du veien forbi Dølbekksætran og tar stien mot Korsberghytta. Mange av de besøkende legger turen mot Breisjøseter dagen etter.

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.ak

Betaling:

I år anbefaler vi alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling .

Betal med DNT Hyttebetaling

Betal for mat med mobilen. Med appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein 

Aktuelle kart

Norge Serien "Folldal 10073" Turkart ; Sollia (2010) 1:50 000 og Rondane (2008) 1:100 000 fra Nordeca (tidl. Ugland) og Rondane (2013) 1:100 000/1:50000 fra Cappelen Damm

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil/Buss til Alvdal og videre adkomst er fra seterveien mellom Dølbekksætran og Kvislåsætra. Det er tre merket stier å velge mellom. Aller kortest (1 t opp, litt raskere tilbake) er det langs den stien som starter i 1180 m høyde rett sør for Fjøshøa. Stien somtar av like ovenfor Kvislåsætra er litt lenger, mens ruta som starter i i 1020 m høyde rett øst for Dølbekkhøa tar ca. 2 t. Veien fra Dølbekksætran har meget dårlig standard. Her er det en klar fordel med høy bakkeklaring og lav fart. Til stien ved Dølbekkhøa er det bare 2,5 km på denne dårlige veien mens det er 6 km til stien ved Fjøshøa og knapt 7 til Kvislåsætra.

Adkomst vinter

Bil/buss til Alvdal. Følg veien til vinterparkering på Dølbekksætran. Man kan også ta lokalbuss fra Koppang til Nesset. Fra Nesset er det 20 kilometer på ski via Breisjøseter.

SjekkUT | Korsberghytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Korsberghytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT