Marenvollen

  Legg til huskeliste
  20
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 13 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.

  Marenvollen er et flott start eller endepunkt for turer med utgangspunkt Røros. Det er en dagsmarsj fra Røros når en følger den T-merka ruta over Skåkåsfjellet og forbi Raudhammaren. Fra toppen av Skåkåsfjellet har du flott utsyn mot fjellene rundt Røros og du kan speide ut over store partier av Femundsmarka. Med bil er hytta lett tilgjengelig fra Hitterdalen.

  Dagens hytte ble åpnet i år 2000 som erstatning for gamle Marenvollen.

  Om hytta

  • Antall soveplasser totalt: 13
  • Antall senger tilgjengelig for bestilling: 8
  • Antall senger tilgjengelig for drop-in: 5

  Sengene som kan forhåndsbestilles, er nummererte (se plantegninger under Bilder).

  Hytta åpnes med DNTs standardnøkkel. Minst én i turfølget må være medlem. Kun DNT-medlemmer kan deponere på DNT-nøkkelen. Er du DNT-medlem, kan du ha med deg venner og familie som ikke er medlem, til ikke-medlemspris.

  Utstyr

  Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret
  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
  Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Betaling

  Priser på overnatting og proviant
  Vi gjør oppmerksom på at prisene på hytta følger prislisten til DNT Oslo og Omegn. Andre medlemsforeninger i DNT kan ha andre priser.
  Gå til prisliste 

  Forhåndsbestilling via hyttebestilling.dnt
  Det har aldri vært enklere å bestille hyttetur på DNT-hyttene. Via hyttebestilling.dnt.no  kan du enkelt se når hytta er ledig, utforske hytter i kart og bestille plass. DNT Oslo og Omegn legger ut et begrenset antall senger for bestilling. Resten av sengene vil være åpne for drop-in.

  Betal med DNT Hyttebetaling
  Vi anbefaler alle gjester som ikke forhåndsbestiller og betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling  . Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

  Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

  Betalingsblankett
  Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Da sender vi deg faktura, men vær oppmerksom på at det påløper et gebyr på kr. 50,- ved bruk av betalingsblankett. Husk å fylle inn riktig pris for overnatting ut fra alder og medlem/ikke-medlem og alt du har tatt av mat. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

  Hund

  Det er eget lite hunderom med to hundebur. Ingen oppvarming.

  Flere hytter i Femundsmarka

  Se oversikt over alle DNT-hyttene i Femundsmarka 

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: bl.a. "Feragen 10081"

  Turkart: Røros (2008) 1:50 000, Femunden (2010) og Sylan Sør (2013) 1:100 000 fra Nordeca

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Femundsmarka

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Tog eller buss fra Oslo/ Trondheim til Røros. Fem timers gange fra Røros.

  Med bil: Raskeste adkomst er langs veien forbi Harsjøen nordøst for hytta. Om sommeren kan man kjøre fram til bommen nordøst for Korstjørna. Herfra er det 1/2 t gange langs bomveien pluss et kort stykke på sti til hytta.

  Adkomst vinter

  Tog eller buss fra Oslo/ Trondheim til Røros. 16 km fra Røros til Marenvollen. Kvistet i deler av vintersesongen. Se kvistekart for kvisteperiode.

  Med bil: Om vinteren er det brøytet til Harsjøen. Herfra er det ca. 3 km langs den ubrøytede veien og bort til hytta.

  SjekkUT | Marenvollen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  20

  SjekkUT-besøk