Raudsjødalen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  15 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt. ()
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Selvbetjeningshytta i Raudsjødalen ligger i et unikt seterlandskap med mye historie og et spesielt kulturlandskap. Om sommeren er det veg helt fram til Raudsjødalen, så hytta kan er lett tigjengelig for barnefamilier.

Den som velger å gå inn kan følge den T-merka stien fra Haugsvangen opp lia mot Langkletten, forbi Klettdalssetra og over til Raudsjødalen. Ta gjerne en avstikker til Spekehogget, et 3-400 meter dypt gjel med stupbratte kanter.

Legger du turen videre fra Raudsjødalen til Ellefsplass kan du oppleve kanskje områdets flotteste rute, med Raudsjødalsklettenes vakre utsikt, de stemningsfulle Raudsjøene og den storslagne utsikten mot Elgpiggen i sør.

Historie

Raudsjødalen setermeieri var landets første meierisamvirke og ble startet i 1856 under navnet Rausjødalen Meieri. I løpet av tre uker ble det oppført meieribygning i stein, bestående av mjølkebu, ostekjøkken samt ostebu. Fjøsbygning i stein med båser til 100 dyr ble også oppført. Meieriet var anlagt etter sveitisk mønster og hovedproduksjonen var sveitserost. Det var sveitseren Caspar Hiestand som skulle lede driften. På slutten av 1857 ønsket Hiestand og slutte i stillingen. Meieriet fikk derfor ingen lang levetid, men fikk avleggere av mer privat karakter både i Magnilldalen og Såttåhaugen.I dag er bygningen satt i stand og fungerer som museum som kan besøkes etter avtale.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Raudsjødalen setermeieri

I juli hver sommer er Raudsjødalen setermeieri rett ved hytta åpent. Her kan du få både middag og kaffe, samt en omivsning i meieriet som var "Europas første fellesmeieri nord for Alpene" og åpnet i 1856.

Aktuelle kart:
Norge Serien "Raudsjøen 10074"

Turkart Femunden (2010) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Bilvei fra Tynset i retning Brydalen. Ta til venstre ved gården Sletta (rett før tettstedet Brydal). Grusvei gjennom Spekedalen inn til Raudsjødalen (ca 5 km).

5 t gange på T-merket sti fra Ellefsplass, og 6 t på T-merket sti fra Knausen.

Adkomst vinter

Ingen kvistede ruter til Raudsjødalen vinterstid. Vinteråpen bilvei fra Tynset til Brydal. Det er ikke brøytet vei fra Sletta til Raudsjødalen.

Papirkart

Kartblad: 090 Tynset

Annonse