Legg til huskeliste
  87
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Svukuriset er en vakker, ombygget fjellgård som ligger blant Femundsmarkas mange multemyrer. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte og ikke minst for deg som vil bo fast noen dager.

  Åpningstider

  Svukuriset er betjent når den er åpen, og har ikke selvbetjeningskvarter. Åpningstidene ser du lenger opp på siden. Du kan også se dem på hjemmesiden til Svukuriset. 

  Bestilling av overnatting gjøres på hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål vedrørende din bestill eller spesielle ønsker ta kontakt på epost.  

  For booking av seng på sovesal eller andre henvedleser kan du også sende bestilling pr e-post til svukuriset@dnt.no

  Les mer om bestilling av overnatting på Svukuriset: overnatting 

  Vi viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene, men hyttene er nå også åpne for dem som kommer uten å ha bestilt.

  Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

  Turmuligheter

  Terrenget rundt Svukuriset er lett og variert og egner seg veldig godt for barn. Barna finner også masse leker og spill på hytta, både til inne- og utebruk. Rett utenfor huset er det en herlig bekk du kan bade i og en koselig bålplass hvor du kan grille pølser og steke pinnebrød.

  En båttur med Fæmund II (åpnes i nytt vindu) på det blanke "innlandshavet" Femunden, med utsikt til fjellene omkring, er en opplevelse for livet! Her kan du oppleve Femundsmarka fra sjøen, eller i kombinasjon med turer i Femundsmarka og områdene rundt.

  Les mer om turer og aktiviteter på Svukuriset og i området rundt. 

  Kontaktinformasjon 

  Svukuriset adresse: 2446 Elgå, telefon utenfor sesong: 22822800

  E-post: svukuriset@dnt.no 

  Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Töfsingdalen 10075" Turkart: Femund Nord (2008) 1:50 000 og Femunden (2010) 1:100 000 fra Nordeca og Fjällkarta W31 Grövelsjön (2005) 1:50 000 fra Lantmäteriet

  Skoleklasser og lignende grupper: Svukuriset tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hyttas bestyrere eller DNT Oslo og Omegn, tlf 22 82 28 00.

  På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det en permanent natursti ved hytta, lavvo, fiskestenger og sykler. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

  Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

  Hyttas bestyrere er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

  Lokal mat er en del av turen og opplevelsen på Svukuriset. 

  Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Sykkelutleie
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering
  • Strømovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  FemundsmarkaFemundslia landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Med buss:

  Det kan være vanskelig å finne ut av busstider, men i grove trekk:

  Fra Oslo til Trysil, videre til Drevsjø og Elgå. Noen av tidene finner du her: Ruter. Prøv også følgende: Trysilekspressen, eller Nettbuss til Elverum, videre til Trysil eller Elgå: Hedmark Trafikk.

  Med tog til Røros eller nordfra: Fra Røros kan man ta buss til Synnervika og derfra MS Fæmund II til Revlingen. 4 km fottur til Svukuriset på vei.

  Vestfra:

  Kjør til Jonasvollen, derfra med MS Fæmund II til Revlingen og vei opp til Svukuriset, ca. 4 km.

  Ferge på Femunden:

  Fæmund II er et godt og spennende alternativ i sommersesongen! Se rutetidene på http://www.femund.no. Revlingen er "vår" anløpsplass, herfra er det ca. 4 km å gå på grusvei i lett stigende terreng. 

  Med bil: 

  Kjør til Elverum, videre til Trysil og til Drevsjø. Fra Drevsjø kjører du knappe 5 km mot Røros, ta så av mot Sorken/Elgå og kjør til Elgå. Det er ca. 5 timer fra Oslo til Elgå. Her er det stor parkeringsplass med langtidsparkering. Det koster kr 25,- pr døgn.

  Videre går det sti inn til Svukuriset, ca 8 km. Stien mot Svukuriset starter ved Femund Fjellstue som ligger i Elgå.

  Adkomst vinter

  Med bil: 

  Kjør til Elverum, videre til Trysil og til Drevsjø. Fra Drevsjø kjører du knappe 5 km mot Røros, ta så av mot Sorken/Elgå og kjør helt til Elgå. Det er ca 5 timer å kjøre fra Oslo til Elgå. Her er det stor parkeringsplass, Langtidsparkering. Det koster kr 25,- pr døgn.

  Videre er det gått opp løype inn til Svukuriset, ca 8 km. Løypa starter i Risveien, følg så små gule skilt.

  Bagasjetransport:

  Det er mulighet for transport av bagasje fra Elgå og inn til hytta dersom vi kan kombinere dette med et nødvendig ærend. Siden vi tilhører en nasjonapark er det strenge regler for ferdsel og vi ønsker å bevare naturen best mulig. Veien er privat og naturen sårbar, så vi jobber for minst mulig ferdsel av motorkjøretøy. Men kontakt oss så ser vi på mulighetene Kontaktinfo til Svukuriset. 

  Med buss:

  Det kan være vanskelig å finne ut av busstider, men i grove trekk:

  Fra Oslo til Trysil, til Drevsjø, til Elgå. Noen av tidene finner du her: Ruter. Prøv også følgende: Trysilekspressen, eller Nettbuss til Elverum, videre til Trysil eller Elgå: Hedmark Trafikk.

  Ta imidlertid gjerne kontakt med oss ang. busstider.

  Nordfra eller vestfra:

  Kjør til Jonasvollen, derfra på ski over isen til Revlingen og veitraséen opp til Svukuriset, 7km.

  SjekkUT | Svukuriset

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  87

  SjekkUT-besøk