Skogadalsbøen

  Legg til huskeliste
  635
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Allerede rundt 1870 kom de første turistene og tindebestigerne til Skogadalsbøen. I begynnelsen fikk de overnatte i sel som var i drift på sommerstid. Etter hvert opppdaget flere turister dette vakre området og dermed ble Skogadalsbøen bygget, som nr 8 i rekken av DNTs hytter. Både finansiering og transport bød på store utfordringer, men sommeren 1888, etter 12 år med arbeid sto den endelig klar til å ta i mot gjester. Skogadalsbøen ga raskt ly til flere kjente fjellfolk.

  De første fjellvandrerne i 1888, blant andre britiske Cecil Slingsby og hans følge av tindebestigere, bodde på hytta. Det samme gjorde Edvard Grieg ikke bare èn, men flere somre.

  Skogadalsbøen er stedet for deg som vil oppleve det gode, gamle fjellmiljøet midt i Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Skogadalsbøen kommer du definitivt tilbake til.

  Åpningstider

  Skogadalsbøen er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Du finner åpningstidene lenger opp på siden. Du kan også se dette på hjemmesiden til Skogadalsbøen.

  Bestilling av overnatting gjøres på hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål vedrørende din bestilling eller spesielle ønsker, ta kontakt pr e-post til skogadalsboen@dnt.no

  Les mer om turer og aktiviteter på Skogadalsbøen og i området rundt.

  Fasiliteter:

  Hytta har 86 senger fordelt på 2-, 4-sengsrom, større rom og sovesal. Oppholdsrom og sovedel er i hovedhytta. Toaletter, dusj og stort tørkerom i eget hus. Hytta har aggregatstrøm.

  Kontaktinformasjon 

   E-post: skogadalsboen@dnt.no 

  Telefon (i sesong): 46 81 53 36

  Selvbetjeningskvarteret på Skogadalsbøen
  Sengeplasser på hytta: 18
  Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta. 
  Bestilles via hyttebestilling.dnt.no 

  Villrein

  Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Servering
  • Telefon
  • Dusj

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  JotunheimenUtladalen landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  I sommersesongen går Sognefjellsekspressen hver dag fra Oslo Bussterminal til Sognefjellshytta, herfra til fots til Skogadalsbøen ca. 5 timer. Fra Koldedalen innenfor Tyin er det også 5 timer til fots (6 tilbake), men hit kommer du bare med bil.

  Valdresekspressen til Årdal. Ein kan her velge om ein vil gå inn Utladalen frå Hjelle, eller ta buss over Tindevegen til Turtagrø/Sognefjellshytta og gå derifrå.

  Gratis parkering også på Hjelle om ein vel å ta med bil.

  Adkomst vinter

  I påsken går tog til Otta, videre med buss til Bøverkinnhalsen. Herfra skitur ca. 16 km til Krossbu/Sognefjellshytta (mulighet for overnatting). Herfra er det ca. 13 km langs kvistet løype til Skogadalsbøen. Ofte brøyter de også til Krossbu til påske.

  SjekkUT | Skogadalsbøen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  635

  SjekkUT-besøk