Skogadalsbøen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  87 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 16. okt. - 14. feb.
Bli DNT-medlem

Allerede rundt 1870 kom de første turistene og tindebestigerne til Skogadalsbøen. I begynnelsen fikk de overnatte i sel som var i drift på sommerstid. Etter hvert opppdaget flere turister dette vakre området og dermed ble Skogadalsbøen bygget, som nr 8 i rekken av DNTs hytter. Både finansiering og transport bød på store utfordringer, men sommeren 1888, etter 12 år med arbeid sto den endelig klar til å ta i mot gjester. Skogadalsbøen ga raskt ly til flere kjente fjellfolk.

De første fjellvandrerne i 1888, blant andre britiske Cecil Slingsby og hans følge av tindebestigere bodde på hytta, det samme gjorde Edvard Grieg – ikke bare èn, men flere somre.

Skogadalsbøen er stedet for deg som vil oppleve det gode, gamle fjellmiljøet midt i Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Skogadalsbøen kommer du definitivt tilbake til.

Åpningstider

Skogadalsbøen er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Du finner åpningstidene lenger opp på siden. Du kan også se dem på hjemmesiden til Skogadalsbøen.

Vi viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene, men hyttene er nå også åpne for dem som kommer uten å ha bestilt. Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til skogadalsboen@dnt.no

Selvbetjeningskvarteret på Skogadalsbøen 

Selvbetjeningskvarteret er åpent fra 15.2 - 15.10., unntatt når Skogadalsbøen er betjent. Les mer og bestill overnatting

Les mer om turer og aktiviteter på Skogadalsbøen og i området rundt.

Fasiliteter:

Hytta har 87 senger fordelt på 2-, 4-sengsrom, større rom og sovesal. Oppholdsrom og sovedel er i hovedhytta. Toaletter, dusj og stort tørkerom i eget hus. Hytta har aggregatstrøm.

Kontaktinformasjon 

Bestyrere på Skogadalsbøen er Tuva Damskau og Erling Heldaas.Telefon i sesong: 401 95 790 E-post: skogadalsboen@dnt.no 

Telefon utenom sesong: Tuva 473 68 900 / Erling 482 80 053

Selvbetjeningskvarteret på Skogadalsbøen 

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta. 

Les mer og bestill overnatting

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Servering
 • local food
 • Mobildekning
 • Telefon

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

I sommersesongen går Sognefjellsekspressen hver dag fra Galleri Oslo til Sognefjellshytta, herfra til fots til Skogadalsbøen ca. 5 timer. Fra Koldedalen innenfor Tyin er det også 5 timer til fots (6 tilbake), men hit kommer du bare med bil.

Valdresekspressen til Årdal. Ein kan her velge om ein vil gå inn Utladalen frå Hjelle, eller ta buss over Tindevegen til Turtagrø/Sognefjellshytta og gå derifrå.

Gratis parkering også på Hjelle om ein vel å ta med bil.

Adkomst vinter

I påsken går tog til Otta, videre med buss til Bøverkinnhalsen. Herfra skitur ca. 16 km til Krossbu/Sognefjellshytta (mulighet for overnatting). Herfra er det cirka 13 km langs kvistet løype til Skogadalsbøen. Ofte brøyter dei også til Krossbu til Påske.

Annonse

SjekkUT | Skogadalsbøen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
291

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Skogadalsbøen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT