Reindalseter

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

08.12.2021: Nye krav gjør at forhåndsbestilling igjen er obligatoriskt på hyttene. Man kan bestille fram til 30. januar. Det er 13 plasser til bestilling på Reindalseter. Det skal holdes minimum en meters avstand utenfor kohort.

Reindalseter ligger ved østenden av Langevatnet i Reindalen og er midtpunktet i rutenettet i Tafjordfjella.. Reindalseter er et hyttetun som består av den gamle hovedhytta og et anneks, et toaletthus, samt et resepsjons- og kafeteriabygg. Hytta har elektrisitet, så her finner du også tørkerom med vifteovn for våte klær og sko. I betjent sesong serveres frokost og 3 retters middag i den koselige spisesalen kl. 18 hver dag.

Utenfor betjent sesong er deler av hyttekomplekset selvbetjent, med 20 senger fordelt på resepsjonsbygget og annekset. Vannet blir stengt av utpå høsten. Etter det hentes vann i bekken. 

Gjester er hjertelig velkommen på dagsbesøk. I betjent sesong kan man få kjøpt seg en kaffe, vafler eller kald drikke som kan nytes i solveggen eller på verandaen i resepsjonsbygget.

I den betjente sesongen er det ikke mulig å benytte selvbetjent tilbud, og der er heller ikke et proviantlager tilgjengelig.

Rett på andre siden av elva ligger det ubetjente Jakobselet, se nærmere beskrivelse av den her .

Reindalen er en uvanlig vakker dal med gammel furuskog og et rikt planteliv, og er en del av Tafjord-Reindalen landskapsvernområde. Stien fra Zakariasvatnet til Reindalseter er for mange det første møtet med Tafjordfjella. Det er lettgått langs Zakariasvatnet. Møtet med Reindalsfossen ved enden av vannet gjør stort inntrykk på de fleste. Her buldrer vannet utfor høye stup, og stien går kloss inntil fossen for deretter å krysse elva på ei bru. Stillheten du deretter møter over flatene ved Sildevatnet er slående. Deretter stiger stien bratt opp til Haugane, og Reindalen åpner seg i all sin prakt, omgitt av imponerende fjell.

Tilrettelagt for hund: På annekset er første rom til venstre et tomannsrom for hund og herre. Den såkalte Brudesuiten er også tilrettelagt for hund og eier. Det ligger som et påbygg på nordsiden av annekset og har to senger.

Turmuligheter: Du kan gå til Pyttbua, Vakkerstøylen, Veltdalshytta, Danskehytta eller Kaldhusseter via forskjellige ruter, eller bestige noen av fjellene som omgir Reindalen. Barnefamilier vil synes turer rundt om i dalen svært spennende, og en tur til Huldrekoppen, en sidedal mot sør, anbefales. 

Nærmeste DNT-nøkkel:

Spar Valldal, tlf. 480 82 101

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Booking
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Servering
  • Strømovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bilvei til Tafjord og videre opp til Zakariasvatnet. Videre til hytta på merket sti, ca. 2-3 timer. Parkering ved Tafjord Krafts kraftstasjon. Taxi kan bestilles på tlf: 909 06 210

Annonse

SjekkUT | Reindalseter

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
8

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Reindalseter ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT