Reindalseter

  Legg til huskeliste
  39
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Reindalseter er DNT Sunnmøres storstue i Tafjordfjella. Hytta er et fantastisk sted å være for å oppleve roen og samtidig et perfekt utgangspunkt for turer innover i Tafjordfjella.

  Reindalseter ligger ved østenden av Langevatnet i Reindalen. Hytta er midtpunktet i rutenettet i Tafjordfjella. Reindalseter er et hyttetun som består av den gamle hovedhytta og et anneks, et toaletthus, samt et resepsjons- og kafeteriabygg. Hytta har strøm, så her finner du også tørkerom med vifteovn for våte klær og sko.

  Reindalen er en uvanlig vakker dal med gammel furuskog og et rikt planteliv, og er en del av Tafjord-Reindalen landskapsvernområde. Stien fra Zakariasvatnet til Reindalseter er for mange det første møtet med Tafjordfjella. Det er lettgått langs Zakariasvatnet. Møtet med Reindalsfossen ved enden av vannet gjør stort inntrykk på de fleste. Her buldrer vannet utfor høye stup, og stien går kloss inntil fossen for så å krysse elva på ei bru. Stillheten du deretter møter over flatene ved Sildevatnet er slående. Deretter stiger stien bratt opp til Haugane, og Reindalen åpner seg i all sin prakt, omgitt av imponerende fjell.

  Hytta har 2- og 4-mannsrom, alle med køyesenger. Eget sengetøy (lakenpose eller sovepose) skal brukes. Alternativt kan dette leies på hytta.

  Betjent sesong

  Hytta er betjent i sommersesongen (åpningstidene finner du lenger opp på siden). I betjent sesong selges kun overnatting med fullpensjon. Da serveres frokost og 3 retters middag i den koselige spisesalen kl. 18 hver dag.

  Gjester er hjertelig velkommen på dagsbesøk. I betjent sesong kan man få kjøpt kaffe, vafler eller kald drikke som kan nytes i solveggen eller på verandaen i resepsjonsbygget. Det er også mulig å kjøpe frokost eller vår nydelige treretters middag, men dette må bestilles. Send e-post eller ring for å bestille.

  NB! I betjent sesong kan man betale med fysiske betalingsmidler som bankkort, visa, mastercard og kontanter. Betaling med klokke og app fungerer ikke fordi det ikke er dekning.

  Reindalseter kan nås på telefon 99 58 06 87, men forbindelsen kan være ustabil. Får du ikke svar, prøv igjen seinere, eller send en e-post.

  Familier på tur - og aktiviteter

  På Reindalseter er det godt tilrettelagt for barn og familier med mange slags aktiviteter. Vi har robåt, kajakk og kano med redningsvester til utleie. Prøv fiskelykken i Langevatnet, her er det ørret å få! Alle under 16 år har gratis fiskekort i Norge. På tunet kan barna også prøve seg på dart og hesteskokasting, og spille kubb eller badminton. Selvfølgelig kan voksne også slå seg løs!

  Selve Reindalen kan utforskes på kryss og tvers: Huldrekoppen er et populært turmål for familier. På varme dager er det et fint sted å ta seg et bad, eller leike rundt de svære kampesteinene. Av kortere turer kan man besøke Gamlefurua, Jettegrytene, de to gamle sagene og naustet (5-30 min). Hvis man har lyst til å se Reindalen ovenfra kan man ta en tur opp på Skjervløypfjellet eller Daurmålshaugen. Ellers har dalen mange små elver hvor man kan bygge og teste ut hjemmelagde båter og andre farkoster. Ikke minst er Klokksdammen verdt et besøk; der har naturen laget en svær, naturlig dusj hvor man kan avkjøle seg etter fjelltur. Dersom det er behov for en ekstra hvil, så kan man prøve ut hengekøyer som lånes ut i resepsjonen. Når det lir mot kveld kan man trekke inn i de to peisestuene og teste ut brettspill, leiker og bøker som vi har til utlån.

  Selvbetjent sesong

  Utenom betjent sesong brukes resepsjonsbygget og annekset som selvbetjent tilbud. Vannet blir stengt av utpå høsten. Etter det hentes vann i bekken.

  Tilrettelagt for hund

  På annekset er første rom til venstre et tomannsrom for hund og eier. Den såkalte Brudesuiten er også tilrettelagt for hund og eier. Det ligger som et påbygg på nordsiden av annekset og har to senger.

  Turmuligheter

  Det er også utrolig mange andre turer du kan gå fra Reindalseter. Nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. Du kan gå til Pyttbua, Vakkerstøylen, Veltdalshytta, Danskehytta eller Kaldhusseter via forskjellige ruter, eller bestige noen av fjellene som omgir Reindalen. Barnefamilier vil synes turer rundt om i dalen svært spennende, og en tur til Huldrekoppen, en sidedal mot sør, anbefales. Reindalseter er også en del av DNT Sunnmøres SignaTur i Tafjordfjella.

  Jakobselet

  Rett på andre siden av elva ligger det ubetjente Jakobselet. Hytta har 7 sengeplasser. Man må booke hele hytta hvis man skal sove her. Måltider kan bestilles på Reindalseter i betjent sesong, eller medbringes og lages på hytta. Se nærmere beskrivelse av hytta her .

  Telt, lavo eller hengekøye

  Du er hjertelig velkommen til å ta med deg og slå opp telt, lavo eller hengekøye. Vi har en eget leir-område ca. 150 fra hytta. Mot en beskjeden teltavgift kan man benytte utedo og fellesområder inne på hytta. Middag eller frokost kan også bestilles.

  På tur med klassen?

  Hytta er tilrettelagt for skoleklasser/grupper. Vi gir gunstige priser til skoleklasser når hytta ikke er betjent. I tillegg til overnattingsmuligheter finnes naturstier, noe aktivitetsutstyr, tur- og aktivitetsforslag og matoppskrifter for bål.

  Bestilling

  Overnatting bestiller du via hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål rundt din bestilling eller spesielle ønsker kan du ta kontakt på epost: reindalseter.turisthytte@dnt.no. At det ikke er ledige senger på ut.no betyr ikke at hytta er full, det er nemlig en del senger som ikke kan bestilles i denne løsningen. Ta kontakt med hytta direkte for å avklare om det er ledig seng.

  OBS! Dersom man prøver å booke over flere netter og det står at det ikke er ledige senger, så er det fordi det ikke er ledig i samme seng to dager på rad, ikke at hytta er full. I så fall kan man ta kontakt på e-post for å bestille via resepsjonen.

  Nærmeste DNT-nøkkel:

  Spar Valldal, tlf. 480 82 101


  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Booking
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Servering
  • Strømovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Tafjordfjella og ReinheimenTafjorden-Reindalen landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Bilvei til Tafjord og videre opp til Zakariasvatnet. Videre til hytta på merket sti, ca. 2-3 timer. Parkering ved Tafjord Krafts kraftstasjon. Taxi kan bestilles på tlf: 909 06 210

  SjekkUT | Reindalseter

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  39

  SjekkUT-besøk