Stranddalen turisthytte

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  48 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 19. sep. - 17. juni
 • Nøkkel
  Ulåst

Stranddalen turisthytte - velkommen til perlen i Ryfylkeheiene!

Stranddalen turisthytte ligger 1000 meter over havet og midt i unike Dyraheio landskapsområde. Stedet er et eldorado for planteelskere og geologisk interesserte. I de grønne og steinete skråningene rundt hytta finnes de fleste fjellplantene i Ryfylke samlet på et brett. Det er den næringsrike berggrunnen (fyllitten), som gjør at fjellplanter (og ørreten) trives så godt i området.

Hytta ligger fint til ved Stranddalsvatnet i Suldal. De fleste kommer hit for å oppleve den unike naturen og trivelige atmosfæren på hytta. Mens andre kommer opp for å nyte en av de berømte komlemiddagene, som blir servert på tirsdag og torsdag i sommersesongen.

Stranddalen er betjent i sommersesongen, og du kan da nyte hytteluksus med nydelig lokal mat. Utenom sesongen er deler av anlegget åpent for selvbetjent overnatting.

Unn deg en tur til Stranddalen og opplev en naturopplevelse for livet!

OM HYTTA:

I sommersesongen er Stranddalen turisthytte betjent og du kan da nyte hyttelivet med ferdig tilberedte måltider og det du måtte ønske av drikke. Måltidene er fordelt slik:

Frokostbuffet 0800 - 0930 Hjemmelaget brød og rundstykker.

Lunsjretter 1300 - 1500 Varmrett hver dag og Sandwich.

Middag 1800 - 1930 Stranddalskomler torsdager. Øvrige dager tre retters middag inkl. kaffe.

Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

Du kan unne deg en dusj, mot et lite pristillegg, eller du kan nyte et forfriskende bad i Stranddalsvatnet. På Stranddalen finner du også definisjonen på "Luksus-utedo".

Husk å ta med lakenpose, som skal brukes rundt sengetøyet i sengene.

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbooke rom på Stranddalen i sommersesongen (26 juni til 20. september) kan du sende en mail til booking@stranddalshytta.no, eller ringe 906 09 425.

I sommersesongen betaler du for oppholdet direkte til bestyrer. Betalingen skjer da via kortterminal som tar Visa- og Masterkort,I år anbefaler vi ikke å bruke kontanter.

BESØK UTENOM SOMMERSESONGEN:

Antall soveplasser totalt: 16

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 9

Fra 9 desember 2021 er det igjen obligatorisk sengebooking på hyttene. En meters-regelen er tilbake, noe som betyr at vi må begrense antall gjester på hyttene våre. Vi har derfor redusert antall tilgjengelige senger på hver hytte i bestillingssystemet, slik at gjestene kan overholde meteren under hytteoppholdet.

Hvis du besøker Stranddalen utenom sommersesongen er deler av anlegget selvbetjent. Den selvbetjente delen har matlager (proviant) og hytta er ulåst. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Oppslag finnes på hytta. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved). Den selvbetjente hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Den skal kun brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på hytta.

Booking utenom den betjente sommersesongen

Hvis du ønsker å forhåndbestille rom på Stranddalen, utenom den betjente sommersesongen som er fra 18. juni til 19. september, kan du trykke her . Alle bookingen i sommersesongen gjøres direkte med bestyrer på epost booking@stranddalshytta.no, eller tlf. 906 09 425.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse. 

kan du betale for oppholdet ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

RABATTER:

Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

TURMULIGHETER:

Med utgangspunkt fra Stranddalen turisthytte er det turer for de fleste. Her kan du velge mellom flotte toppturer, korte blomsterturer, stølsrunder og spennende geologi.

Kun en kort tur fra hytta på merket sti kan du beundre den spesielle steinformasjonen "Smørslago". Den karakteristiske klippen "Stranddalsgubben" ser du best på stien mellom Øvre Moen og Stranddalen turisthytte.

De som ønsker flotte toppturer kan besøke Ravnanuten, Fagerstølnuten og Kjelkanuten byr på fin utsikt over selve Stranddalen. Lenger borte frister Napen og Såtå som fine dagsturmål fra hytta. Stranddalen har merke til Sjumilstøvelen .

Gjester på Stranddalen har fiskerett i Stranddalsvatnet og kan låne båt/kano. Det er flere gode fiskevann i kort gåavstand, og fisken vaker i de fleste vann.

HUND:

I betjent sesong er det to rom tilrettelagt for hund. Her er det egen inngang og to køyer til hundeiere. Rom må bookes og det er tillegg i prisen. Når hytta ikke er betjent kan hunden bo i mellomgang mellom tørkerom og selvbetjeningsdel. Det er også to gode hundehus som står ute på tunet hele året. Husk båndtvang! Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering
 • local food
 • Telefon

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger sentralt til i Suldal og kan nås fra flere startpunkter.

Alt. 1: Med egen bil evt. taxi/turvogn fra Osa-Bu Suldalsosen (tlf 52799260 / 97539756) til Saurdal eller Øvre Moen. Derfra 2-3 timers fottur langs merket rute.
Alt. 2: Med egen bil til Kvilldal og Saurdal kraftstasjon. Derfra 3-4 timers fottur langs merket rute.
Alt. 3: Merket løype fra Sandsahytta, ca 5 timer.
Alt. 4: Merket løype fra Jonstølen, ca 9 timer.

Informasjon om rutetider for kollektivtransport i Ryfylke finner du på lenken Buss og båt til fjells.

Adkomst vinter

Til påske kvistes det skiløyper til Saurdal, Jonstølen, Krossvatn og Vassdalstjørn.

Annonse

SjekkUT | Stranddalen turisthytte

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
61

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Stranddalen turisthytte ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT