Mogen Turisthytte

  Legg til huskeliste
  117
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Velkommen til Mogen Turisthytte - ved foten av Hardangervidda!

  Sommeråpent fra 28 juni 2024!

  Lurer du på noe ang. booking? Ring oss på 97151530 eller på epost mogen@dnt.no.

  BELLIGENHET

  Mogen Turisthytte ligger praktfullt til innerst ved vestenden av Møsvatn. Stedet har lange tradisjoner som innfallsport til selve Hardangervidda og er en av viddas eldste turisthytter. Mange velger Mogen som base for flotte turer i området. Her er det muligheter for korte turer, lengre turer, toppturer og fisketurer. Ta turen langs Kvenna, se fjordinger beite, ørretten vake og fossen bruse.

  UTSTYR

  Mogen har 40 sengeplasser, de er fordelt på 2-, 3- og 4-mannsrom. Det er køyesenger på alle rom. Man kan enten benytte lakenpose eller leie sengetøy på hytta. Alle rom har vask. Dusj og toaletter er på gangen i samme etasje som rommene. Det skal være ro på rommene etter klokka 23.00.

  BESTILLING: Vi oppfordrer til å reservere plass på forhånd ved å ta kontakt med hytta direkte eller bruker link til online booking her: Bestill overnatting . NB! Ved forhåndsbooking gjelder kun full pensjon, som inkluderer overnatting, middag, frokost og lunsj. Fyller man ikke opp alle sengene i sin booking, kan man risikere å få flere personer inn i ledig sengekapasitet. Dette gjelder kun de få gangene hytta er helt full.

  OVENATTING MED HUND

  Det er viktig å bestille i forkant hvis man har med seg hund. Vi har to hunderom, ett 2- og ett 3-sengsrom, som er tilknyttet hytta, men med egen inngang. Hund har ikke adgang til fellesarealer.

  Du kan ta direkt kontakt med hytta for booking eller bestille her ved å velge standard rom med hund. Bestill overnatting

  TURMULIGHETER

  Det er flotte turmuligheter både for korte og lengre turer. Mange gjester velger Mogen som base for turer i nærområdet.

  KART

  Hardangervidda Sør-Øst 1:60 000, 1515-3 Lågaros 1:50 000, og Hardangervidda Øst 1:100 000. Kart kan kjøpes på hytta eller hos din lokale turistforening.

  KORTREIST MAT I SÆRKLASSE

  Vertskapet på Mogen serverer lokal mat basert på lokale råvarer og kjøkkenet er hjerte av Mogen. Her produserer vi både pålegg, pølser og fiskekaker på hemmelig lokal oppskrifter :).

  Det serveres 3-retters middag og menyen er satt fra kjøkkenet. Mogen har ikke barnemeny. Ved allergier eller lignende er det viktig å gi beskjed i god tid før middag. Helst dagen i forveien eller ved booking.

  Mogen har skjenkebevilling både inne og ute. Dette innebærer at medbrakt kun kan nytes på rom.

  FISKEKORT

  Fiskekort kan kjøpes på inatur.no. Spør gjerne i resepsjon om du er i tvil om hvilket kort gjelder for hvilket område. Fiskekort for Nedre Kvenna og Grenlandsportsfiskere kan kjøpes på Mogen. Etter 20. august er det fremdeles mulig å fiske nedre del av Kvenna, frem til 1. september.

  VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

  Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Hardangervidda er Norges største villreinområde. Reinen bruker ulike deler av vidda til ulike årstider. Se områder. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert. Du kan lese mer her.


  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering
  • Strømovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  HardangerviddaHardangervidda Sør

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

  Adkomst sommer

  Båt på Møsvatnet, Fjellvåken, tar deg inn til Mogen Turisthytte. Turen tar i overkant av 1 time. Parkering ved Skinnarbu. Fra der båten legger til og inn til Mogen varierer det fra 800 meter til cirka 4 kilometer å gå. Dette avhenger av vannstanden i Møsvatn.

  Adkomst vinter

  Om vinteren er det mulig å få skutertransport fra Varland, eller en kan gå tre mil over Møsvatn langs skuterløypa. 

  For skutertransport ta kontakt med Eivind Lien: 95940438 

  Pris: 2000,- (for opp til 5 personer med lett sekk og ski)

  SjekkUT | Mogen Turisthytte

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  117

  SjekkUT-besøk