Rembesdalseter

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    18 sengeplasser
  • Åpningstider
    Stengt i perioden 15. okt. - 28. feb.
Bli DNT-medlem

Rembesdalseter ligger på en gammel setervoll på vestsida av Rembesdalsvatnet og stod ferdig i 1964. Med Hardangerjøkulen rett utenfor stuevinduet er dette et fristende turmål for mange, spesielt de brekyndige. Terrenget i området er noe krevende, men det er T-merka ruter til hytta fra Kjeldebu, Simadalen og Fossli. Særlig ruta opp fra Simadalen er imponerende. I tillegg går det ruter fra Finse og Hallingskeid. Du bør være forsiktig med å ta deg fram hit vinterstid, da det kan være stor skredfare og isen på Rembesdalsvatnet ofte er usikker grunnet regulering.

NB! Ruta til Rembesdalseter til Kjeldebu er merket på nytt sommer 2021. Les mer om rutebeskrivelsen

Viktig informasjon

Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.

Om hytta

Antall soveplasser totalt: 18

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 9

Gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene. Les mer på dntoslo.no

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Flere hytter på Hardangervidda

Se oversikt over alle DNT-hyttene på Hardangervidda 

Aktuelle kart:

Norges-serien fra Nordeca: "Hardangerjøkulen 10039"

Turkart: Finse (2010), Eidfjord (2006) og Rallarvegen (2010) 1:50 000, Hardangervidda Vest (2008) 1:100 000 fra Nordeca, Hardangervidda (2009) og Skarveheimen (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Tog til Finse fra Bergen/Oslo, eller buss (Geilo - Kinsarvik) på rv. 7 i sommerferien. Bussen stopper ved blant annet Dyranut og Liseth. Fra Dyranut er det T-merket sti via Kjeldebu. Fra Liseth/Fossli kan man velge to T-merkede stier. Med bil kan man parkere ved rv. 7, eller kjøre til Eidfjord og ta av inn Simadalen hvor det går bratt T-merket sti opp dalsida.

Adkomst vinter

Du bør være forsiktig med å ta deg fram hit vinterstid, da det kan være stor skredfare og isen på Rembesdalsvatnet ofte er usikker grunnet regulering.
Annonse

SjekkUT | Rembesdalseter

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Rembesdalseter ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT