Solrenningen

Annonse

Om hytta

På Solrenningen er det 30 sengeplasser, hvorav 14 av dem kan forhåndsbestilles. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng. Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Fra parkeringen ved Stølsdammen, tar det knapt 3 timer å gå til Solrenningen.

Lenge før det oppsto organisert turvirksomhet på Vestlandet var Solrenningen et attraktivt turområde. Her var fast overgangssted fra Modalen til Sogn, og seterdriften begynte tidlig.Sommeren 2010 ble det bygget ny hytte på Solrenningen. Den nye hytten stod i 2011 klar til å ta i mot besøkende gjennom hele sesongen, med god plass til store og små fjellturister. Hytten er egnet for barnefamilier, grupper, tradisjonelle fjellvandrere og alle som vil prøve det enkle hyttelivet under gode forhold. Etter at anleggsveien kom, er der ingen stigninger frem til hytten. Det er en tur i et grønt og vennlig landskap der er mye vann og mange bekker. Sherpaer har tilrettelagt med brede steinheller i store deler av traseen. Et litt lenger men litt tørrere trasevalg er å gå opp og inn Blådalen, der man møter t-merkingen fra Norddalen, som man følger ned til hytten.

Solrenningsstølene ligger 5-10 minutter fra turisthytten. Selene er i hovedsak bygd i stein, og tre, og er godt vedlikeholdt.

Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute.

Det er tilrettelagt for hund i sikringsbuen på Solrenningen, med hundebur slik at eier kan sove i samme rom som hunden.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Over fjellet fra Åsedalen

Mellom Åsedalen og Solrenningen går den t-merkede rute enten over fjellet (mest brukt) og gjennom Berdalen (kan være myrete). Ruten over fjellet går opp i over 1100 meter og er luftig med god utsikt. Man passerer Alrækstølene øverst i Vøvringedalen. Det er en kontrastrik tur med fine variasjoner. Ta kontakt med Turlagt for brooversikt eller finn dette på våre nettsider.

Kano, kajakk og båt

Mange tar med kano og setter den på Stølsvatnet. Vannet er regulert slik at vannstanden vil variere. Fra Stølsvatnet drar man kanoen over til Solrenningsvatnet. Samtidig har man båt til å ha under oppholdet; både for å utforske vannet og Krokelven, og til å fiske. Kanopadling er blitt en stadig mer vanlig aktivitet på Solrenningsvatnet.

Det er også kano og robåt på hytten, som gjestene kan benytte. Båtene er låst med DNT-nøkkel. Husk at også andre gjester gjerne vil låne båtene.

Fiske

Solrennningsvatnet er langgrunt med mye fisk, og egnet for fluefiske. En avtale mellom Bergen og Hordaland Turlag og grunneierne på Solrenningen gjør at gjester på hytten ikke behøver å løse fiskekort for Solrenningsvatnet. Se kart/oppslag på hytten.

Fasiliteter

  • Båt
  • Kano
  • Fiske
  • Steikeovn
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss: fra Bergen via Romarheim til Modalen, eller tog til Dale og buss via Eksingedalen til Modalen. Drosje opp anleggsveien, bestilles hos busselskapet. Ev. drosje til kun til Heimestølen og herfra på gammel, steinsatt buføringssti.

Privatbil:

Alt. 1: Via E39 til Romarheim, videre til Modalen til Steinsland og Stølsdammen.
Alt. 2: E16 til Dale, videre til Eksingedalen og Modalen til Stølsdammen.

Til fots:

Fra Steinsland i Modalen – Solrenningen 5-6 timer
Åsedalshytten – Solrenningen 5 timer
Norddalshytten – Solrenningen 5-6 timer
Ortnevik i Sogn – Solrenningen 8 timer (ikke t-merket stølsvei)

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Adkomst vinter

Det blir ikke brøytet opp til Stølsdammen. BKK brøyter vanligvis til Heimrestølen rundt påske, kontakt Bergen og Hordaland Turlag for nærmere informasjon.

Papirkart

Kartblad: 061 Høyanger

Annonse