Legg til huskeliste
  212
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Vending ligger nydelig plassert ved Vendingstjørn i fjellet mellom Bergsdalen og Kvamskogen, bare 2–3 timers gange i lett terreng fra Hamlagrøosen i Bergsdalen. 

  Flere av sengene på hytten kan forhåndsbestilles, mens noen senger er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

  Annonse
  Stølsheimen, Bergsdalen og Vossafjelli

  Adkomst sommer

  Alternativ 1: Med tog/buss: Fra Bergen til Dale (tog), videre med buss til Hamlagrøosen (kun sommerstid) og på T-merket sti herfra. Dette er den korteste ruten til Vending, ca 3 timers gange. Beregn lenger tid med barn. Utenom sommersesongen snur bussen ved Rødland. Buss 910. 

  Med privatbil: Via E16 til Dale eller Bulken, og derfra til Hamlagrøosen, halvannen times kjøring fra Bergen. Turlaget disponerer 15 parkeringsplasser ved Hamlagrø. Det koster kr. 60,- pr døgn. 

  Alternativ 2: Fra rv. 7 over Kvamskogen er det 3 mulige startsteder for tur til Vending. Parkering ved riksveien. Det er god bussforbindelse mellom Bergen og Kvamskogen. Startstedene er Eikedalen, Wallemtunet (600 m øst for Jonshøgdi) og fra hyttevei i Øvre Steinskvanndalen. 5-6 timer å gå.

  Adkomst vinter

  Om vinteren er det merket rute fra Hamlagrøosen (vanligvis merket fra vinterferien i Bergen) til og med påsken).

  SjekkUT | Vending

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  212

  SjekkUT-besøk