Vending

Annonse

Om hytta

Vending er åpen for booking. For å begrense smitte må alle booke seng på forhånd.

Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2021 før du drar på hytten. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Vending ligger flott plassert ved Vendingstjørn i fjellet mellom Bergsdalen og Kvamskogen, bare 2–3 timers gange i lett terreng fra Hamlagrøosen i Bergsdalen. Turlaget disponerer 15 parkeringsplasser ved Hamlagrø. Det koster 60 kroner å betale pr døgn. Går du fra Kvamskogen må du beregne 5–6 timer.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Hytta er fullt utstyrt med sengetøy og kjøkkenutstyr, ved og gass. Begrenset overnattingskapasitet i 2020 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn. (Les også: Slik booker du sengeplass på turlagshytter). Du må ha med lakenpose eller sovepose og klær etter været, pakk lett sekk og legg avgårde langs merket sti. Hytta er selvbetjent og egnet for barnefamilier, grupper, tradisjonelle fjellvandrere og alle som vil prøve det enkle hyttelivet under gode forhold. Hytta er tilpasset for hund med tre hundebur i sikringshytten (må forhåndsbestilles). Turmuligheter rundt Vending 

Rundt Vending er det et ypperlig turterreng både sommer og vinter. Fuglafjell, Geitafjell og Skrott er flotte dagsturmål fra hytten. Ta med fiskestang, og går du med barn, ligg over en dag og kos dere i området. Et flott turmål er også hytta Breidablik, enten at man overnatter på Breidablik og returnerer til Vending, eller fortsetter ned til Øystese med buss tilbake til Bergen.

En annen flott tur er fra Hamlagrø, overnatting på Vending og derfra til Botnen. Man må gå tilbake langs stien fra Hamlagrø til stideler fra Torfinnsheim, derfra fortsetter turen i flott landskap om stølen Breisete, Gråurdvatnet og ned over Botnadalen. Det kan leies turistbåt til/fra Porsmyr eller Steinstø lenger ute i Fyksesundet. Utstyr og fasiliteter 

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Hytten har ikke strøm.

Hytten har gasskomfyr, som gjør det mulig å bake. Det er mel og gjær i matlageret på hytten. Aktivitetsmuligheter rundt hytta 

Bading i bekker, vann og elv. Fiske og turer i området. 

Det er mye fisk i vannene i Bergsdals- og Kvamfjellene. En avtale mellom Bergen og Hordaland Turlag og grunneierne på Vending gjør at gjester på hytten ikke behøver å løse fiskekort for de nærmeste vannene rundt hytten. Altså er det fritt frem for fiskestang og oter i de vann som omfattes av ordningen. Se kart/oppslag på hytten. 

Sikringshytten har hundebur og er ellers fullt utstyrt som hovedhytten (proviant må hentes i hovedhytten). Hundebur og seng må forhåndsbestilles.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Steikeovn
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Alternativ 1: Med tog/buss: Fra Bergen til Dale (tog), videre med buss til Hamlagrøosen (kun sommerstid) og på t-merket sti herfra. Dette er den korteste ruten til Vending, ca 3 timers gange. Beregn lenger tid med barn. Utenom sommersesongen snur bussen ved Rødland. Du finner bussruten her.

Med privatbil: Via E16 til Dale eller Bulken, og derfra til Hamlagrøosen, halvannen times kjøring fra Bergen. Turlaget disponerer 15 parkeringsplasser ved Hamlagrø. Det koster 60 kroner å betale pr døgn. 3 timer å gå fra veien.

Alternativ 2: Fra rv. 7 over Kvamskogen er det 3 mulige startsteder for tur til Vending. Parkering ved riksveien. Det er god bussforbindelse mellom Bergen og Kvamskogen (http://www.tide.no/). Startstedene er Eikedalen, Wallemtunet (600 m øst for Jonshøgdi) og fra hyttevei i Øvre Steinskvanndalen. 5-6 timer å gå.

Adkomst vinter

Om vinteren er det merket rute fra Hamlagrøosen (vanligvis merket fra vinterferien i Bergen) til og med påsken).
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 127 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: